Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ο Μπελογιάννης δεν αποχαρακτηρίζεται. Δήλωση μετανοίας στην αστική τάξη δεν υπέγραψε όταν ήταν ζωντανός, δεν υπογράφει ούτε και νεκρός!



Μόνο τυχαία δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση που ξεσηκώθηκε με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης», 65 χρόνια μετά την εκτέλεσή του. Ωμός αντικομμουνισμός, ιδεολογικές και ιστορικές αναλύσεις, προσπάθεια να φορεθεί στον εκτελεσμένο το στενό κουστούμι της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και άλλα πολλά περιλαμβάνει το μενού των τοποθετήσεων βουλευτών, υπουργών και δημοσιογράφων.
Αν κάτι διαπερνά όλες αυτές τις παρεμβάσεις είναι η απέχθεια για όσα πραγματικά συμβολίζουν ο Νίκος Μπελογιάννης και η θυσία του.
Τα «δημοκρατικά αντανακλαστικά» στο άκουσμα του ονόματος του ηρωικού στελέχους του ΚΚΕ ενεργοποιήθηκαν μαζί με τον χυδαίο αντικομμουνισμό βουλευτών της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας τον εφιάλτη που έζησε η τάξη τους τη δεκαετία του 1940, που ακόμα τη στοιχειώνει, μαζί με το πολιτικό της προσωπικό.

«Νενικήκαμεν!»


«Τα Εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε», δήλωσε χτες σε συνέντευξή του στο «STAR» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος. Την ίδια στιγμή, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Ρήγας, σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» ισχυριζόταν ότι «το πακέτο που θα έρθει, δεν θα είναι απλά υπερασπίσιμο, αλλά θα προσφέρει και διέξοδο στη χώρα από την επιτροπεία». Μόνο «νενικήκαμεν» δεν ανέκραξαν ακόμα τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια να κρύψουν τη «λυπητερή» που έρχεται για το λαό, ως αποτέλεσμα μιας ακόμα διαπραγματευτικής μάχης από και για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με τις δικές του σημαίες. Βεβαίως, ο λαός, που έχει πείρα, μπορεί να αξιολογήσει κάτι τέτοιες δηλώσεις. Αλλωστε, το γεγονός και μόνο ότι η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου απαλείφθηκε απ' τα αποσπάσματα της συνέντευξης που εστάλησαν στον Τύπο, είναι μάλλον δηλωτικό τού ότι «αλλού είναι το όνειρο κι αλλού το θάμα». Και ο λαός οφείλει να προετοιμάζεται για να μην τον πιάσουν στον ύπνο.

«Πλησιάζει» η συμφωνία, πολλαπλασιάζονται τα αντιλαϊκά μέτρα




Με κοινό βηματισμό για την επιβολή του νέου πακέτου με τα αντιλαϊκά μέτρα προχωρούν η συγκυβέρνηση και το κουαρτέτο και, όπως όλα δείχνουν, ο τελικός «λογαριασμός» που ετοιμάζονται να στείλουν στα λαϊκά στρώματα, κατά την πλήρη ανάπτυξη των μέτρων, θα υπερβαίνει και τα 4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα αντιλαϊκά παζάρια βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη το βράδυ χτες στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Γιούρογκρουπ, με ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής των υψηλόβαθμων κλιμακίων του κουαρτέτου στην Αθήνα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου Γιούρογκρουπ, μετά την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 7 Απρίλη.