Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ηρθε η ώρα όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί να πουν: Τώρα με το ΚΚΕ


Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εφημερίδα «Politik»

Συνέντευξη παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εφημερίδα «Politik» και την δημοσιογράφο Δήμητρα Αθανασοπούλου. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
 -- Βλέπουμε την Ιταλία του Σαλβίνι και του ντι Μάγιο να χαράζει τη δική της πορεία. Ερχεται το τέλος της Ευρώπης ή επαναλαμβάνεται το 2009;

-- Η Ιταλία, όπως και η Γαλλία, πιέζουν από τη δική τους μεριά για να φορτωθεί χρέη η Γερμανία, που είναι πιο ευνοημένη. Είναι πολύ πιθανόν η Ευρώπη να μην είναι μετά από κάποιο διάστημα όπως την ξέρουμε. Υπάρχουν άξονες και αντιάξονες, υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις, κάποιοι θα μείνουν, κάποιοι θα φύγουν. Ηδη βλέπουμε αυτή την πορεία με το Brexit. Το ζήτημα είναι πώς θα διαχειριστούν οι χώρες τα προβλήματα των καπιταλιστικών κοινωνιών. Αλλοι μιλούν για περισσότερη ενοποίηση, άλλοι μιλούν για φυγόκεντρες τάσεις.

-- Ποια θεωρείτε πως θα είναι η καλύτερη διαχείριση για το καλό της δικής μας χώρας;

-- Το καλύτερο είναι να αποδεσμευτεί η χώρα μας από αυτήν την ιμπεριαλιστική ένωση των καπιταλιστικών κρατών. Αυτό θα μας άνοιγε δρόμους ισότιμης συνεργασίας με όλες τις χώρες του κόσμου.

Η ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στην περιοχή, παράγοντας αποσταθεροποίησης για τους λαούς

Η ΕΡΤ Η ΕΛΑΣ ΚΑΙ....Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ !!! [ video ]




Αυτή η ΕΡΤ είναι τόσο αριστερή που μπορεί να σε κάνει να νοσταλγήσεις ακόμα και τα λαμπατέρ του Σαμαρά. 

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, 13.10.2018, στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής ''Πάμε Αλλιώς'', της ΕΡΤ.

Θαυμάστε επί τω έργω το δημοσιογράφο της ΕΡΤ που διαβάζει τα πρωτοσέλιδα, φτάνει στο Ριζοσπάστη

ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ;



Κι αν αυτό  που έχει γίνει φανερώνει το πραγματικό του μέγεθος, τη σημασία του και μπορεί να κατανοηθεί αν το δούμε μέσα σ’ ένα σύνολο καταστάσεων, στο οποίο παίρνει κάποια θέση ή χάνεται, αν και όχι  ποτέ εντελώς, τότε αυτή η συγκίνηση από τις αναμνήσεις συγκεκριμένων γεγονότων, μετά από 65 τόσα χρόνια, ποια σημασία  άραγε μπορεί να έχει; Η ανάμνηση ατομικών περιστατικών συγκροτούν μιαν εικόνα του πολιτικού κλίματος μιας εποχής ή μόνο κάποια  άποψη για τις προσδοκίες και τις ανησυχίες που καθόριζαν τις πράξεις;
 
Μετά από 65 τόσα χρόνια, μια  τουριστικής μορφής επίσκεψη σε μέρη τιμωρίας και βασανισμού, που η αλλαγή χρήσης τους δεν εξαφάνισε το παρελθόν τους, ανέσυρε αναμνήσεις της εφιαλτικής εποχής μετά την ήττα της επανάστασης στην Ελλάδα. 

Παραποιήσεις και διδάγματα


Με αφορμή μια εκπομπή της «ΕΡΤ1» για την επέτειο Απελευθέρωσης της Αθήνας

Καμία «εθνική ενότητα» δεν υπήρξε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο! Ο Μεταξάς (εδώ με τον Γκέμπελς) παρέδωσε τους φυλακισμένους κομμουνιστές στους Γερμανούς, μετά την κατάληψη της Ελλάδας
Καμία «εθνική ενότητα» δεν υπήρξε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο! Ο Μεταξάς (εδώ με τον Γκέμπελς) παρέδωσε τους φυλακισμένους κομμουνιστές στους Γερμανούς, μετά την κατάληψη της Ελλάδας
Στην εκπομπή της «ΕΡΤ1» (Τετάρτη 10/10) για την Απελευθέρωση της Αθήνας, όπου οι διοργανωτές της φρόντισαν να προσκαλέσουν ιστορικούς της πολιτικής τους προτίμησης για να μιλήσουν κατά κύριο λόγο για το ΚΚΕ (αποκλείοντας από τη συζήτηση το ΚΚΕ ή κομμουνιστή ιστορικό), έγινε, κατά τους διοργανωτές της, μία προσπάθεια αντικειμενικής προσέγγισης των γεγονότων της δεκαετίας του 1940. Ομως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική από ό,τι προβλήθηκε, παρότι υπήρξαν και αναφορές που είχαν αντικειμενική βάση.
 Ας αναφέρουμε ορισμένα παραδείγματα από τη σχετική συζήτηση.

1. Οι συντελεστές και οι καλεσμένοι τους ισχυρίστηκαν ότι στον ιταλοελληνικό πόλεμο υπήρξε εθνική ενότητα, την οποία εξύμνησαν, εννοώντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτή η λεγόμενη ενότητα έχει και επίκαιρη σημασία.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι στη διάρκεια του ιταλοελληνικού πολέμου δεν υπήρξε καμία εθνική ενότητα, όπως δεν μπορεί να υπάρξει και σήμερα. Οταν ξεκίνησε ο πόλεμος την 28η Οκτωβρίου 1940, το ΚΚΕ βρισκόταν στην παρανομία, χιλιάδες στελέχη του, ανάμεσά τους ο ΓΓ της ΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, βρίσκονταν στις φυλακές και τις εξορίες και χιλιάδες άλλοι βρίσκονταν υπό διωγμό. Τους περισσότερους από αυτούς η μεταξική κυβέρνηση τους παρέδωσε στους Γερμανοϊταλούς κατακτητές.

ΚΚΕ - ΚΝΕ Συγκεντρώσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων



Tο ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις στις 22 και 23 Οκτώβρη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα (διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ).
  • Δευτέρα, 22 Οκτώβρη:
- Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.
  • Τρίτη, 23 Οκτώβρη:
- Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

- Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.

- Χανιά, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

- Αλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο.

- Σύρος, στις 6 μ.μ., στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

- Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου.

- Πρέβεζα, στις 7 μ.μ., μπροστά στη Θεοφάνειο Αίθουσα Τέχνης.

- Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

- Βόλος, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.

- Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα