Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Κακά ξεμπερδέματα

 

«Το ΝΑΤΟ φλερτάρει με τον πόλεμο», σημειώνει σε άρθρο του ένας πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, σχολιάζοντας την απόφαση της χώρας του να δώσει το «πράσινο φως» στο καθεστώς του Κιέβου για πυραυλικά χτυπήματα στο έδαφος της Ρωσίας και την αποστολή Γάλλων αξιωματικών στο έδαφος της Ουκρανίας. «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ φοβούνται την κατάρρευση της Ουκρανίας, αλλά η τοποθέτηση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων σε μικρούς αριθμούς δεν αποτελεί λύση, ενώ η εξουσιοδότηση για βαθιά πλήγματα προσκαλεί την καταστροφή», αναφέρει το άρθρο, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις αυτές «δεσμεύουν το ΝΑΤΟ σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία και προσεγγίζουν μια κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας». Προειδοποιεί μάλιστα ότι «η Ευρώπη θα γεμίσει σύντομα με σακούλες πτωμάτων» αν «η εισαγωγή στρατιωτών του ΝΑΤΟ γίνει σε σχετικά μικρούς αριθμούς». Το πιθανό αποτέλεσμα όλων αυτών - γράφει - είναι να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και να οδηγήσει σε ένα τρομερά επικίνδυνο «φλερτ του ΝΑΤΟ με έναν μεγαλύτερο πόλεμο». Την ώρα που η πολεμική ανάφλεξη κρέμεται από μια κλωστή, αναλύσεις όπως αυτή, από τα χείλη Αμερικανών αξιωματούχων, ένα πράγμα επιβεβαιώνουν: Οτι ο αμερικανοΝΑΤΟικός σχεδιασμός βάζει μπουρλότο στην περιοχή, όπου κορυφώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Και ότι η χώρα μας και ο λαός μας θα έχουν κακά ξεμπερδέματα, όσο η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μας σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στην πολεμική εμπλοκή.

Ιδιοκτήτης εταιρείας υποδεικνύει στους εργαζόμενους του να ψηφίσουν το... «νούμερο 4» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ! (VIDEO)


 
 

«Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές, είναι το νούμερο 4, είναι ο δικός μας άνθρωπος, τον έχετε δει όλοι στην τηλεόραση, τώρα θα τον στείλουμε και στην ευρωβουλή. Εντάξει παιδιά; Με τη βοήθειά σας, με την ψήφο».

Έτσι «ευγενικά» ο ιδιοκτήτης της «TASTY FRUIT» στην Ημαθία, Στέφανος Αποστολίδης, υπέδειξε στους εργαζόμενους, να ψηφίσουν τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αυτιά, που επισκέφθηκε την επιχείρησή εμπορίας και μεταποίησης φρούτων του, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη και άλλα στελέχη της ΝΔ. 

Κάπως έτσι πιστεύουν ότι θα βάλουν στο χέρι την ψήφο των εργατών, που τους ξεζουμίζουν στις επιχειρήσεις γαλέρες, για ένα ξεροκόμματο, κάποιους μήνες το χρόνο. 

Από την «πράσινη» στην πολεμική οικονομία ... μια κάλπη δρόμος

 

Το επόμενο «ταμείο ανάκαμψης» της ΕΕ

θα λέγεται «ταμείο εξοπλισμών και πολέμου»...

Ηδη το μοντάρουν και θα το ξεφουρνίσουν

με τη νέα «στρατηγική ατζέντα» της ΕΕ 2024 - 2029

που συζητιέται στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη

αμέσως μετά τις ευρωεκλογές...

Οπότε ας τους δώσουμε μια ...προκαταβολή την Κυριακή

με ψήφο στο ΚΚΕ,

το μόνο κόμμα που αποκαλύπτει

και πολεμά την ΕΕ του πολέμου.

* * *

Από τις «πράσινες» επενδύσεις στις ΑΠΕ και στα ηλεκτροκίνητα

στις «μαύρες» επενδύσεις στα σύγχρονα πολεμικά συστήματα...

Αντιφατικό; Καθόλου!

Το «πράσινο» δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κινήσει την οικονομία τους

και τώρα ποντάρουν τα λεφτά τους σε όπλα και πυραύλους...

* * *

Η πολεμική οικονομία της ΕΕ

είναι η άλλη όψη της «πράσινης» οικονομίας

που δείχνει ότι το κέρδος καταδυναστεύει τους λαούς

και σε καιρό ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο

και σε καιρό ιμπεριαλιστικού πολέμου...

Το παιχνίδι παίζεται για την κερδοφορία του κεφαλαίου

σε όλες τις συνθήκες και σε όλα τα ...γήπεδα.

Οι ταυτίσεις τους... τρελαίνουν! Ας τους τρελάνουμε κι εμείς με πιο δυνατό ΚΚΕ!


Πηγή: Associated Press

 

Τις τελευταίες μέρες, εκτός από τον αποκρουστικό «χορό των εκατομμυρίων» μεταξύ «αρίστων» από τη μία και «ενσυναίσθητων» από την άλλη πάμπλουτων πολιτικών αρχηγών, υπάρχει ακόμα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που αποκαλύπτει την ταύτιση των αλαζονικών και τηλευαγγελιστών «σωτήρων» του λαού.

Είναι αυτή που αφορά τη στάση των κομμάτων και των αντίστοιχων «ευρωπαϊκών κομμάτων» για την ανάδειξη του-της επόμενου-ης επικεφαλής της Κομισιόν. Της θέσης δηλαδή που μέχρι σήμερα κατέχει η Ούρσουλα φον ντερ λάιεν.

Αρχικά μια αναγκαία εισαγωγική επισήμανση γιατί θα καταγραφούν αρκετές «Ευρωομάδες», «πολιτικές αποχρώσεις» κ.λπ και υπάρχει ο κίνδυνος να μπερδευτεί κάποιος από το πόσα «χρώματα» χρειάζονται για να κάνουν τη δική μας ζωή μαύρη. Να θυμίσουμε ότι όλοι αυτοί, οι 703 ευρωβουλευτές τους σε σύνολο 705, ψήφισαν ότι η «δημοκρατία» της ΕΕ έχει ως ζωτικό στοιχείο τα λόμπι.

Καταγράφουμε ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία αυτής της συζήτησης:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 8 - 9 Ιούνη 2024

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 8 - 9 Ιούνη 2024:

Να μη λείψει κανείς! Την Κυριακή ψηφίζουμε για όλα!:

Ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ! Για να «πάρουν μπόι» ο λαός και οι αγώνες του!

Μπορούμε να κάνουμε τη μεγάλη έκπληξη. Να τους αιφνιδιάσουμε! Να στείλουμε μήνυμα αντεπίθεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη!

  • Όσοι εκτιμούν το ΚΚΕ για τη δράση και τις θέσεις του, όσοι θέλουν να δουν αποδυναμωμένη τη Ν∆ και κυρίως την πολιτική της, την Κυριακή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία: Με ψήφο στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη!
  • Να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ! Να μην τους κάνουν τη χάρη να απέχουν, ούτε να σπαταλήσουν την ψήφο τους σε ανώδυνα κανάλια, στηρίζοντας κόμματα που συμπορεύονται με την κυβέρνηση στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.
  • Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που στα σίγουρα θα την βρει κανείς εκεί που την έριξε. Και όχι στα παζάρια της επόμενης μέρας για το ποιος θα πάει με ποιον, από αυτούς που μοιράζονται την ίδια πολιτική και τα χαλάνε μόνο στο μοίρασμα της καρέκλας.