Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Βίντεο της ΟΓΕ για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γυναίκας, φοιτήτριας και σπουδάστριας





Από iraklis3 στο Φεβ 11, 2019 Κοινωνία
 
Καμπάνια με θέμα τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γυναίκας, φοιτήτριας και σπουδάστριας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ξεκίνησε η ΟΓΕ.




Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑ! (vid)





Μέσα στην απόλυτη γελοιότητα και τη σουργελοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας το τελευταίο διάστημα έχουμε και διάφορους… καινούργιους χαρακτηρισμούς, αλλά και τον καθένα να περιγράφει – κυριολεκτικά – ό,τι του έρχεται στο κεφάλι.

Αυτοί που ανακαλύπτουν «νεοκομμουνιστές» στον ΣΥΡΙΖΑ 
Ανάμεσα στα πολλά που παρακολουθούμε υπάρχει και το ανέκδοτο (μόνο ως ανέκδοτο – μειωμένου χιούμορ – μπορεί να εκληφθεί) των «νεοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ».
Ούτε οι ίδιοι οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο για τον εαυτό τους, αλλά τους βολεύει στην παρουσίαση ενός διπόλου με αυτούς στο ρόλο των «αριστερών», μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Καταγγέλλει τη μετατροπή του λιμανιού Θεσσαλονίκης σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών



Τη μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε βάση υποδοχής στρατιωτικού υλικού των ΗΠΑ καταγγέλλει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Μέρες 1999 θυμίζει αυτές τις μέρες το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με τα ''πήγαινε - έλα'' των αμερικανικών ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πήρε το παράσημο του ''γεωπολιτικού μεντεσέ'' και του ''καλύτερου προτιμώμενου εταίρου'' από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ιδρώνει καθημερινά για να αποδείξει ότι το αξίζει.

Και αξίζει ακόμα περισσότερη επιβράβευση: Σαν το καλύτερο βαποράκι των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

«Πρώτη Φορά Αριστερά»: ούτε Αριστερά, αλλά ούτε Πρώτη Φορά



Η επανάληψη και αυτής της ιστορίας έγινε όντως σαν φάρσα με τον εκλεκτό θίασο των λακέδων που έχουν την αμέριστη στήριξη των κεφαλαιοκρατών, «αριστερών και δεξιών». 

Κλείσανε 4 χρόνια από τα πανηγύρια για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προεξοφληθεί σαν μια λίγο-πολύ ανατροπή του καπιταλισμού. Βέβαια, μόλις μπαίνει το «λίγο-πολύ», αμέσως – αμέσως χαλάει το πράγμα. Η εξέλιξη αυτή ονομάστηκε «Πρώτη Φορά Αριστερά» κι αλήθεια, είναι απορίας άξιο ποιος είχε τη φαεινή ιδέα γι’ αυτό το όνομα που έπεσε σαν το νερό στο ξερό χώμα του λαού που ζητούσε μια αλλαγή, αλλά χωρίς πολύ κόπο. 

Ενοχλούνται που οι θέσεις του ταξικού κινήματος βρίσκουν απήχηση στο λαό της Λέσβου και της Σάμου



Του Θοδωρή Ασλανίδη, προέδρου του  Εργατικού Κέντρου Λέσβου

Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τις κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Σάμο για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό έχει ξεδιπλωθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους συνδικαλιστές των Παρεμβάσεων στα Εργατικά Κέντρα της Λέσβου και της Σάμου που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους και ενοχλούνται που οι θέσεις του ταξικού κινήματος βρίσκουν απήχηση στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους επαγγελματοβιοτέχνες και το λαό γενικότερα που δεν διστάζουν να αναπαράγουν τις όποιες συκοφαντίες, να επιστρατεύσουν την όποια τακτική για να υπονομεύσουν τις λαϊκές κινητοποίησεις με κύρια αιτήματα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και από τη χώρα γενικότερα, το κλείσιμο των hot spots και την πάλη ενάντια στη δημιουργία νέων hot spots.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - «ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»


«Βαρίδι» οι συντάξεις και η Ασφάλιση για κράτος, εργοδοσία και ΕΕ

Τα εύσημα της Κομισιόν αποσπά ο νόμος - «λαιμητόμος» του Κατρούγκαλου, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ



Αν δεν υπήρχε και ο αγώνας των συνταξιούχων, η κατάσταση σε συντάξεις και Ασφάλιση θα ήταν ακόμα χειρότερη σήμερα
Αν δεν υπήρχε και ο αγώνας των συνταξιούχων, η κατάσταση σε συντάξεις και Ασφάλιση θα ήταν ακόμα χειρότερη σήμερα
«Δεδομένης της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, οι συντάξεις πρέπει να προσαρμοστούν. Ο εργασιακός βίος ξεκινά αργότερα και η διάρκειά του αυξάνεται καθώς οι άνθρωποι ζουν συνολικά περισσότερο. Επιπλέον (...) η τρίτη σχετική διάσταση της επάρκειας των συντάξεων είναι η διάρκεια της συνταξιοδότησης».


Το παραπάνω υπογραμμίζεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «απασχόληση», που δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το 2019. Σε αυτήν, πέρα από τις γενικές κατευθύνσεις αναφορικά με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης σε βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων, ενσωματώνονται και μια σειρά από στατιστικούς δείκτες του λεγόμενου «ευρωπαϊκού πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», με στόχο την παρακολούθηση των επιδόσεων και των τάσεων που καταγράφονται στα κράτη - μέλη.

Μεταξύ άλλων, τα επίσημα στοιχεία της Γιούροστατ έρχονται να πιστοποιήσουν το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, σε τομείς όπως η μείωση του πραγματικού μισθού, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, η αποσύνθεση ακόμα και της στοιχειώδους «κοινωνικής» προστασίας για τα λαϊκά νοικοκυριά.