Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ωραιοκάστρου συμπαραστέκεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις.


                                                                           Φωτό αρχείου

          

 Χαιρετίζουμε τον αγώνα των μαθητών του Γ΄ Γυμνασίου Ωραιοκάστρου. Αγώνας που γίνεται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του σχολείου τους για αίθουσες, χώρους, καθηγητές, υλικοτεχνική υποδομή. Ανάγκες που είναι ακόμα πιο έντονες σε συνθήκες πανδημίας.

          Οι μαθητές και του δήμου μαςζητούν, για μία ακόμα φορά, από τη Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση να πραγματοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά τους για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία, για την ασφάλεια και την υγεία των ίδιων, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.

          Καλούμε για μία ακόμα φορά τη διοίκηση του δήμου να ασκήσει στην κυβέρνηση κάθε πίεση για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του σχολείου:΄Αμεση λύση στο κτιριακό, με μεταφορά του μισού Γυμνασίου σε κατάλληλους χώρους με δημόσιες διαπάνες. ΄Αμεσηέναρξη κατασκευής νέου και σύγχρονου συγκροτήματος, πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια!

 

Ωραιόκαστρο 10-10-2020

 ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ν. ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤΑΛ 902.GR


Ο λαός να απαντήσει στην επίθεση που εξαπέλυσαν κυβέρνηση και εργοδοσία με αφορμή την πανδημία (VIDEO)

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 13/10 και στην απεργία στις 15/10 στο Δημόσιο
 

 

 

 Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων που γίνονται αύριο Τρίτη 13 Οκτώβρη στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας, αλλά και στην απεργία που έχει κηρυχθεί στον δημόσιο τομέα στις 15 Οκτώβρη απευθύνει το ΠΑΜΕ ώστε εργαζόμενοι και λαός να διαδηλώσουν με όλη τους τη δύναμη το σύνθημα «Παλεύουμε για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας». 

Μιλώντας στο πόρταλ 902.gr, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, κατήγγειλε την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο και κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία για να πληρώσει ξανά ο λαός, να ματώσει και να κάνει νέες θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. 

Το λυχνάρι και το τζίνι



Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, που λένε και οι χριστιανοί, σαν τους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες, οι οποίοι ξεφτίλισαν και τη θρησκευτική τους πίστη..., χρησιμοποιώντας την ως ελαφρυντικό τους, έλεος, άρχισε η υποκριτική μικροκομματική εξαργύρωση αντιφασιστικών επιταγών. Με την έκδοση της συντριπτικά καταδικαστικής απόφασης για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, και διαρκούντος μάλιστα του απαιτούμενου δικανικού χρόνου απαγγελίας των ποινών, γεμίσαμε μάγους της δημοκρατίας.

Εννοώ όλους αυτούς που ξαφνικά ευτύχησαν, επειδή κλείστηκε το ...τζίνι του φασισμού, το αιμοβόρικο και κακό, στο λυχνάρι του συστήματος! Η πλειονότητα είναι άνθρωποι που πεντέμισι χρόνια είχαν παντελώς ξεχάσει τη δίκη της ΧΑ. Ανάμεσα σε αυτούς μιλιούνια πεπεισμένα ότι η ψήφος είναι μυστική και άρα δε μυρίζει, εξυπνάκηδες και θρασίμια που σου λέγαν κατάμουτρα ότι ψήφισαν ΧΑ, αλλά την εγκατέλειψαν γιατί τους ήταν άχρηστη πλέον, δήθεν πατριώτες που επέμεναν ότι δεν ήταν και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ψηφοφόροι μορφωμάτων, αλλά χέζονταν τάχαμ' δήθεν απ' το φόβο τους, μήπως κολλήσουν καμιά αρρώστια από πρόσφυγες ή ξεχάσουν τα Ελληνικά τους, απ' το πολύ νταραβέρι με τους μετανάστες που 'χαν στη δούλεψή τους.

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944


Για να θυμόμαστε…

 

Η μεγάλη συγκέντρωση για την απελευθέρωση της Αθήνας 
 
Η μεγάλη συγκέντρωση για την απελευθέρωση της Αθήνας

του Σπύρου Τζόκα*

12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα απελευθερώνεται από το φασισμό, από τη γερμανική μπότα. Και όμως λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση, τον ματωμένο Σεπτέμβρη του 1944, Έλληνες πατριώτες εκτελούνταν μαζικά από τους κατακτητές με τη συμβολή των ντόπιων δοσίλογων - ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών.

38 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας και συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου εκτελείται στο Σκοπευτήριο Καισαριανής ανάμεσα σε 50 πατριώτες η ΕΠΟΝίτισσα Ηρώ Κωνσταντοπούλου, 17 ετών, που στις 31 Ιουλίου είχε συμμετάσχει στην ανατίναξη τραίνου που μετέφερε πυρομαχικά για το γερμανικό στρατό, αφού πριν είχε συλληφθεί και βασανιστεί φριχτά. Την ίδια μέρα στο Σκοπευτήριο Καισαριανής εκτελέστηκε ο 12χρονος Ανδρέας Λυκουρίνος, που σηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του, ώστε να είναι στη γραμμή βολής του πολυβόλου και να μην αποφύγει την εκτέλεση.

Η λαϊκή ετυμηγορία έχει καταδικάσει τους χρυσαυγίτες να σαπίσουν στη φυλακή (VIDEO - ΦΩΤΟ)


 

 

Το αίτημα των εργαζομένων και όλου του λαού να επιβληθούν οι ανώτερες δυνατές ποινές στους ναζιστές - εγκληματίες εκφράστηκε στη νέα συγκέντρωση που έγινε στο Εφετείο από σωματεία, μαζικούς φορείς και φοιτητικούς συλλόγους. 

«Βασανιστές της χούντας τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Στους κλάδους και στη Ζώνη, ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», ήταν μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, αλλά και με το άκουσμα της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό για την ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής.