Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που αποτελούν μέρος του



«Δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που αποτελούν μέρος του, αυτοί που το δημιουργούν» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τις ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Σημειώνει ακόμα ότι «δεν μπορούν να γίνουν σοβαρά βήματα, εάν δεν αντιμετωπίσεις την αιτία του προβλήματος που είναι η επιχειρηματική δράση στο ποδόσφαιρο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Άλλο ένα επεισόδιο της σειράς "ποδόσφαιρο-επιχείρηση" είδαμε χθες, με πρωταγωνιστές τους μεγάλους επιχειρηματίες του χώρου και τον υφυπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται για άλλη μια φορά να τους "χωρίσει", να τους "ρυθμίσει" και να "βάλει τάξη" στα συγκρουόμενα συμφέροντά τους, προκειμένου να αποκαταστήσει την εικόνα που μάταια προσπαθεί και αυτός, όπως και οι προκάτοχοί του, να χτίσει: Αυτή του αναγεννημένου ποδοσφαίρου. Και τι δεν ακούσαμε μετά τις εκλογές, ότι θα απογειωθεί το προϊόν, ότι τώρα επιτέλους θα υπάρξει λύση, ότι θα υπάρξει restart κ.ά. Τι 'χες Γιάννη τι ‘χα πάντα!

Είμαι εργαζόμενη, δεν είμαι πράγμα για να με νοικιάζουν...



Στο ΠΑΜΕ κατέφτασε η επιστολή μιας ενοικιαζόμενης εργαζόμενης στα ΕΛΤΑ, αποκαλυπτική για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλει η επιχείρηση κάνοντας χρήση αυτού του άθλιου καθεστώτος, εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς νόμους της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή (τα στοιχεία της εργαζόμενης είναι στη διάθεση της εφημερίδας).

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα θέμα, ή μάλλον ένα εργασιακό έγκλημα που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται κάτω από ένα καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους, που ενοικιάζονται λες και είναι σκλάβοι από εταιρείες - φαντάσματα, που απλά δεν έχεις καμία επαφή, παρά μόνο όταν πας να υπογράψεις στην αρχή μια μηνιαία σύμβαση. Σας αναφέρω τρεις που ξέρω και έχω ενοικιαστεί εγώ από αυτές στα ΕΛΤΑ ΑΕ, για να καλύψω αποδεδειγμένες ανάγκες της υπηρεσίας (σ.σ. αναφέρονται τα ονόματα των εταιρειών).

Εγγυήσεις



Η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει την επιστολή Πομπέο ως δείγμα της «ισχυρής στήριξης» των ΗΠΑ και εγγύηση τάχα για την ευημερία, την ασφάλεια και την ειρήνη της χώρας είναι πέρα ως πέρα προκλητική.

Γιατί αν κάτι επιβεβαιώνει η επιστολή, δεν είναι το ευρωατλαντικό παραμύθι που καταρρέει ξανά με πάταγο αυτές τις μέρες, πως τάχα οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Η επιστολή εξάλλου αφορά τη Συμφωνία για τις νέες αμερικανικές βάσεις, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και «ολοκληρώνεται» τώρα από τη ΝΔ και μετατρέπει όλη τη χώρα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και αντίστοιχα το λαό σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Το τι σόι «σταθερότητα» και «ειρήνη» μπορούν να διασφαλίσουν η διατήρηση και η επέκταση των αμερικανικών βάσεων μιλάει από μόνο του.