Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Ψάρεμα χρηστών και στρατολόγηση στην προπαγάνδα του πολέμου

 

Με αφορμή μια αμερικανική έρευνα για την επιρροή του Twitter

 

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι το κατάλληλο μέρος εάν θέλουμε να προωθήσουμε βασικούς στόχους πολιτικής ή εθνικής ασφάλειας», δήλωνε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Forbes»1, τον Μάρτη του 2021, ο Τοντ Χέλμους, επικεφαλής μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την «RAND Corporation» και μελέτησε την αξιοποίηση του Twitter και της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη μάχη της προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η «RAND Corporation» ιδρύθηκε το 1948 από τον αμερικανικό στρατό, ως ιδιωτικός οργανισμός που προωθεί την έρευνα και ανάπτυξη με αντικείμενο την ασφάλεια των ΗΠΑ και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες «δεξαμενές σκέψης».

Η έρευνά της, με τίτλο «Τουιτάροντας ερωτηματολόγια σε φιλο-ουκρανούς inlfuencers: Διερεύνηση των δυνατοτήτων για την επιστράτευση υποστήριξης στον αγώνα ενημέρωσης κατά της Ρωσίας»2,διερευνούσετις δυνατότητες αξιοποίησης των χρηστών του Twitter στον πόλεμο της προπαγάνδας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Την Κυριακή η πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει από Γ' Σώμα Στρατού

 

 

Την Κυριακή 22 Μάη θα πραγματοποιηθεί η πορεία ειρήνης στη Θεσσαλονίκη από την Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στο πλαίσιο των φετινών πρωτοβουλιών Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης της ΕΕΔΥΕ.

Στις 11 π.μ. θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο NRDC στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού (επί της λεωφόρου Στρατού) και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη όπου θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών για την 59η επέτειο από τη δολοφονία του.

«Το ΝΑΤΟ είναι η ασπίδα προστασίας αυτού του συστήματος, θα τη νικήσουμε!» (ΦΩΤΟ)

 

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στην Άγκυρα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις

 

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, Ελισσαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ και Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, που βρίσκεται στην Τουρκία μετά από πρόσκληση του ΚΚ Τουρκίας, την Σάββατο 14 Μάη βρέθηκε στην Άγκυρα όπου συνεχίστηκαν οι πολύμορφες εκδηλώσεις.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Στέκι Γειτονιάς Ντογουκέντ σε μια φτωχή εργατική συνοικία της Άγκυρας όπου κατοικούν εργαζόμενοι - εσωτερικοί μετανάστες, από ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, που ήρθαν στην Άγκυρα προς αναζήτηση δουλειάς. Οι σύντροφοι του ΚΚ Τουρκίας που είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του Στεκιού μετέφεραν την πλούσια πείρα τους από την προσπάθεια να στήσουν και να λειτουργήσουν αυτόν το χώρο και αναφέρθηκαν στα μεγάλα εμπόδια που συνάντησαν και στο πως τελικά με την συμβολή όλης της γειτονιάς «από τα σκουπίδια φτιάξαμε ένα παλάτι».