Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Τώρα σωθήκαμε!

 


Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ισραηλινή «NSO Group», που δημιούργησε και εμπορεύεται το κατασκοπευτικό λογισμικό με την επωνυμία «Pegasus», προχωράει σε «εσωτερική αναδιάρθρωση» και στο εξής δεν θα πουλάει το χαφιεδο-σύστημά της σε χώρες εκτός ΝΑΤΟ! Από τον Νοέμβρη του 2021 είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη εταιρεία - με την άδεια του κράτους του Ισραήλ, αφού το «Pegasus» θεωρείται όπλο - έχει πουλήσει το λογισμικό σε κρατικές υπηρεσίες πολλών χωρών, ενώ δημοσιεύματα περιλαμβάνουν και την Ελλάδα στους πελάτες της «NSO Group». Στο έδαφος όμως των ανταγωνισμών που οξύνονται, υπήρξαν αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ότι η γενικευμένη χρήση του «έρχεται σε αντίθεση με την εξωτερική πολιτική και τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της χώρας», με αποτέλεσμα η ισραηλινή εταιρεία να επανεξετάσει την πολιτική της και να περιορίσει την πελατεία της μόνο εντός της ευρωατλαντικής συμμαχίας. Οπότε τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι: Ο χαφιές στα κινητά τηλέφωνα δεν συνιστά πια απειλή από κάποια κακόβουλη «εξωτερική» δύναμη, αλλά βρίσκεται κατ' αποκλειστικότητα στα σίγουρα χέρια του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεών του, που μας παρακολουθούν με ...καλές προθέσεις! Οσο για τους ανταγωνιστές του ΝΑΤΟ, δεν θα μείνουν πίσω στη χρήση τέτοιων προηγμένων μηχανισμών υποκλοπής δεδομένων. Κράτη και μυστικές υπηρεσίες εξελίσσουν και διαθέτουν αντίστοιχο λογισμικό, που θεωρείται από τα πιο δραστικά «όπλα» στους ανταγωνισμούς μεταξύ καπιταλιστικών κρατών ή/και μονοπωλιακών ομίλων.

«Κανείς δεν εξαιρείται» από τις παρακολουθήσεις!


Η παραδοχή του νέου διοικητή της ΕΥΠ απλά επιβεβαιώνει ότι όλο το πλέγμα των υποκλοπών «πατά» στον βούρκο του επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου που έχουν συνδιαμορφώσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

 

Eurokinissi

Το αυτονόητο, ότι δηλαδή ανεξαρτήτως προσώπων, το γιγαντιαίο σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών συνεχίζει «κανονικά τη δουλειά του», φέρεται να παραδέχτηκε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, κατά τη χτεσινή ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Μια πραγματικότητα που πατά στον βούρκο του επικίνδυνου θεσμικού πλαισίου, το οποίο έχουν ψηφίσει και συνδιαμορφώσει από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η χτεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν αποκλειστικά για την ακρόαση και επικύρωση της τοποθέτησης του Θ. Δεμίρη, που ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν. Ενώ έδωσε το έναυσμα για να μεταφερθεί η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα για την υπόθεση των υποκλοπών στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα γίνει η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια, την Δευτέρα η Ολομέλεια θα συγκληθεί εκ νέου για να αποφασίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ξανά συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου θα κληθούν πρόσωπα που εμπλέκονται με τις υποκλοπές.

Να γιατί ξαναπνιγόμαστε!

 


Στο ίδιο έργο θεατής γίνεται κάθε χρόνο ο λαός μας, βλέποντας τα καλοκαίρια να καίγεται το βιος του και τον χειμώνα να βουλιάζει στα λασπόνερα. Με τις πρώτες δυνατές μπόρες, δρόμοι και κεντρικοί λεωφόροι μετατράπηκαν και φέτος σε ποτάμια, πλημμύρισαν σπίτια, χωράφια και αυτοκίνητα. Η κυβέρνηση, όπως και σε κάθε ανάλογη περίπτωση, προσπαθεί να πετάξει από πάνω της οποιαδήποτε ευθύνη και αποδίδει τις καταστροφές στην «ένταση των φαινομένων» και στην κλιματική αλλαγή. Η «φροντίδα» του κράτους για τους πληγέντες περιορίζεται στην υπενθύμιση της ατομικής ευθύνης ...να μην καούν και να μην πνιγούν, χωρίς καμία ουσιαστική πρόληψη, κανένα σχέδιο υποστήριξης την ώρα της καταστροφής. Ακόμα κι αν το κλίμα αλλάζει όμως, προκαλώντας εντονότερα φαινόμενα σε σχέση με το παρελθόν, τι είναι αυτό που εμποδίζει το κράτος να πάρει τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας του λαού, με δεδομένο μάλιστα ότι σήμερα υπάρχουν τα επιστημονικά μέσα και οι δυνατότητες για έγκαιρη πρόβλεψη των καιρικών φαινομένων και κατασκευή σύγχρονων υποδομών;

Επικίνδυνη «κουλτούρα»

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με την κυβέρνηση να επισημοποιεί το «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» και τα λαϊκά στρώματα να βρίσκονται αντιμέτωπα με τη νέα «κουλτούρα» των συστάσεων για το «πού και ποιοι να προσέχουν τον κορονοϊό», το μόνο σίγουρο είναι ότι αναβαθμίζονται οι απειλές για την υγεία του λαού. Κι αυτό μετά από ένα δίμηνο Ιούλη - Αυγούστου που, παρά τους εφησυχασμούς, αποδείχθηκε ακόμα πιο φονικό.

Από την 1η Ιούνη καταγράφονται σχεδόν 2,5 χιλιάδες θάνατοι, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα! Μια ζοφερή πραγματικότητα, που όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κουκουλώσει με στατιστικές αλχημείες και μαγειρέματα, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά «φωνάζει» για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και ενίσχυσης των δημόσιων μονάδων Υγείας.