Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Αλλη πίστα

 

Κάθε προηγούμενο ξεπερνά το «κυνήγι μαγισσών» στην Ευρώπη, με στόχο όσους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό. Σύμφωνα με διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Σαξονίας - Ανχαλτ, εφόσον κάποιος θέλει να πολιτογραφηθεί, καλείται πρώτα να δηλώσει γραπτώς την υποστήριξή του στο δικαίωμα ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ! «Η απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας απαιτεί τη δέσμευση για το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει», υπογραμμίζεται στο σχετικό διάταγμα. Μάλιστα, στην περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση πολιτογράφησης, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο «αν υπάρχουν ενδείξεις για αντισημιτικές συμπεριφορές», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου. Αξίζει ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι ο ορισμός του «αντισημιτισμού» έχει γίνει λάστιχο το τελευταίο διάστημα, με κατηγορίες να εξαπολύονται, στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ακόμα και εναντίον ατόμων που αναρτούν το hashtag «#free_palestine» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης! Είναι φανερό δηλαδή ότι η προληπτική (αυτο)λογοκρισία και οι κάθε είδους διώξεις με επίκεντρο την καταδίκη της σφαγής στη Γάζα και την αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, περνάνε σε άλλη πίστα, στην ...«προοδευτική» και «δημοκρατική» Δύση.

Χωρίς τέλος η ισραηλινή σφαγή στη Γάζα, πάνω από 17.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι


Ο κατοχικός στρατός προχωρά σε πογκρόμ συλλήψεων και εξευτελισμούς, ξεγυμνώνοντας Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και συλληφθέντες
Ο κατοχικός στρατός προχωρά σε πογκρόμ συλλήψεων και εξευτελισμούς, ξεγυμνώνοντας Παλαιστίνιους αιχμαλώτους και συλληφθέντες
Με τη στήριξη των ΗΠΑ, του G7 και άλλων ευρωατλαντικών συμμάχων, το Ισραήλ συνεχίζει το δολοφονικό σφυροκόπημα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, με τις επιθέσεις του κατοχικού στρατού από αέρος και εδάφους να αυξάνουν συνεχώς τους χιλιάδες θανάτους Παλαιστινίων, μετατρέποντας ταυτόχρονα σε «κρανίου τόπο» όλη τη Γάζα, με πάνω από το 80% του πληθυσμού να έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τα σπίτια και τις πόλεις του, χωρίς κανένα ασφαλές μέρος για να καταφύγει.

Οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις επιθέσεις του κατοχικού στρατού από τις 7 Οκτώβρη ξεπέρασαν χτες τους 17.177, εκ των οποίων το 70% είναι παιδιά και γυναίκες, ενώ οι τραυματίες τους 46.000.

Μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν άλλοι 350 νεκροί και 900 τραυματίες.

Δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε σχολεία του ΟΗΕ

Η σφαγή από τον κατοχικό στρατό συνεχίζεται χωρίς τέλος. Απανωτές δολοφονικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν σε σχολεία του ΟΗΕ, στα οποία καταφεύγουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σε όλη τη Γάζα.

Χτες το απόγευμα Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως δεκάδες άμαχοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από ισραηλινά πυρά μέσα σε σχολείο του ΟΗΕ που βρίσκεται κοντά στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα. Δημοσιογράφοι ανάρτησαν βίντεο στην πλατφόρμα «Χ» που δείχνουν ακόμη και μικρά παιδιά να κείτονται άψυχα στο έδαφος.

Αντιλαϊκά ορόσημα

 

 

Έχοντας εκπληρώσει άλλα 40 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, η κυβέρνηση περιμένει να πάρει σήμερα στο ECOFIN το «πράσινο φως» για την εκταμίευση 3,64 δισ. ευρώ, ως τρίτη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ποσό επιμερίζεται σε δάνεια 1,95 δισ. ευρώ και σε επιχορηγήσεις 1,69 δισ. ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν γι' αυτήν την τρίτη δόση, προσθέτουν νέα βάρη στον λαό και διαμορφώνουν ένα πιο εχθρικό πλαίσιο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του. Για παράδειγμα, ανάμεσα στα «ορόσημα» που άνοιξαν τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης ήταν η μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε λίγο πριν τις τοπικές εκλογές και αναβαθμίζει τον ρόλο των δήμων και των Περιφερειών στο ξεδίπλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Άλλη προαπαιτούμενη μεταρρύθμιση ήταν αυτή για τη Ρυθμιστική Αρχή Ύδρευσης και Αποχέτευσης, για την ορθολογικότερη τάχα διαχείριση του νερού, στην πραγματικότητα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του.