Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου, 12:00 στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Εχθές, 28 Μαρτίου 2013, η εισαγγελέας Χαλκιδικής μεταβίβασε τη δικογραφία σχετικά με τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής, στον ανακριτή, ο οποίος καλείται να εξειδικεύσει και να προσωποποιήσει τις κατηγορίες.
Μετά την προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ , τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεών μας, τις προσαγωγές συμπολιτών μας, την παράνομη λήψη γενετικού υλικού συναγωνιστών μας, την εισβολή των ΜΑΤ και ΕΚΑΜ στα χωριά μας, την επίθεση στους μαθητές των σχολείων μας, σήμερα επιχειρείται και η ποινική στοχοποίηση του αγώνα μας.
Πιστεύουμε ότι τον τελευταίο καιρό λαμβάνει χώρα μια οργανωμένη επιχείρηση στοχοποίησης, τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος των πολιτών ενάντια στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, με κατασκευή κατηγορίων και ενοχοποίηση του αγώνα.

Η πορεία μας είναι μονόδρομος. Δεν έχουμε άλλη επιλογή απ΄το να προστατέψουμε τον τόπο, τις ζωές μας και παιδιά μας. Θα διαφυλάξουμε το κίνημά μας από τις όποιες επιθέσεις, προβοκάτσιες και κατασταλτικούς μηχανισμούς. Τα πιο δυνατά μας όπλα η αποφασιστικότητά μας και η αλληλεγγύη.
Συγκεντρωνόμαστε αύριο Σάββατο 30 Μαρτίου, 12:00 στην Ιερισσό Χαλκιδικής
Καλούμε κάθε φορέα αλλά και καθέναν συνειδητοποιημένο πολίτη να σταθεί όχι μόνο πλάι στην αγωνιζόμενη Χαλκιδική αλλά κυρίως πλάι ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ! Πλάι στο δικαίωμα για τη ΖΩΗ, για το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ! Αυτό είναι το δικό μας χρυσάφι που δεν το διαπραγματευόμαστε σε κανένα χρηματιστήριο!
Διαμαρτυρόμαστε για την ενοχοποίηση των συναγωνιστών μας
Διαμαρτυρόμαστε για την κρατική τρομοκρατία
"Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, Εμείς μιλάμε γι΄ανθρώπινες ζωές"

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Τώρα ξέρουμε...

Απο την: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Image
Αλήθεια, εσείς θα αγοράζατε για το παιδί σας φρούτα από αυτές τις περιοχές και θα τις επιλέγατε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές;

Η παραπάνω αφίσα δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, με θέμα τις «Μεταλλευτικές δραστηριότητες και επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία». Μίλησαν τρεις καθηγητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Ο κ. Ζάγκας Χάρης, Καθηγητής στη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, ο κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Καθηγητής Εδαφολογίας και ο κ. Μπένος Αλέξης, Καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής & Υγιεινής Ιατρικής Σχολής.
Εμείς, οι πολίτες που παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των τριών καθηγητών, μετά την τρίωρη αυτή εκδήλωση, γίναμε σοφότεροι. Τώρα ξέρουμε, πως ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αφορά όχι μόνον τους κατοίκους του Κιλκίς, της Θράκης και της Χαλκιδικής, αλλά τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, είτε είμαστε κάτοικοι της Πιερίας, της Λάρισας, των Ιωαννίνων ή της Κρήτης.
Τώρα ξέρουμε, πως για το ελληνικό κράτος δεν πρόκειται να υπάρξουν έσοδα, διότι τα κέρδη από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, βάσει χουντικού νόμου, καρπώνονται από την ανάδοχο εταιρεία.
Image