Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Συλλογικότητες και φορείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης, σας καλούν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 σε μια ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρ. Τσακίρης» της Σταυρούπολης με θέμα: Ψέματα και αλήθειες, νομιμότητα και παρανομίες για την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική… Ποιες οι συνέπειες για τη Θεσσαλονίκη;

Δίνουμε φωνή σε έναν αγώνα που φιμώνουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ και στεκόμαστε πλάι σε κάθε αγωνιστή που βρίσκεται αντιμέτωπος με την βάρβαρη καταστολή και τις διώξεις.

Ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού είναι αγώνας κάθε ανθρώπου που υπερασπίζεται τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του.



 
Συνδιοργάνωση συλλογικοτήτων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης
Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού  

Ένας Μακιαβελικός οδηγός για την καταστροφή των Δημόσιων Πανεπιστημίων σε 12 εύκολα βήματα


του Steven Ward (Μετάφραση: Κωνσταντίνα Παντελή)
«Όσοι θέλουν να γίνουν αρεστοί σε έναν Ηγέτη διαλέγουν για να του κάνουν δώρο ό,τι είναι σίγουροι πως θα τον ευχαριστήσει ιδιαιτέρως, όπως άλογα, όπλα, βαρύτιμα ωραία υφάσματα, κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και πάντα, φυσικά, κάτι αντάξιο της μεγαλοπρέπειάς του ως Ηγέτη. Επιθυμώντας κι εγώ να λάβω την ευχαρίστηση να σας παρουσιάσω ένα ελάχιστο δείγμα της εκτίμησής μου, σκέφτηκα να σας προσφέρω κάτι. Όμως, ανάμεσα στα υπάρχοντά μου δε βρήκα κάτι πολυτιμότερο, αλλά και ικανότερο να εκφράσει την αγάπη μου σε σας, από την εμπειρία μου για το πώς κινούνται και λειτουργούν οι ηγέτες, εμπειρία που απέκτησα όχι μόνο ζώντας για πολλά χρόνια δίπλα τους, αλλά και μελετώντας προσεχτικά ιστορία και αρχαία κείμενα. Την όποια εμπειρία μου την συγκέντρωσα σε ένα μικρό κειμενάκι το οποίο και στέλνω στην Εκλαμπρότητά Σας». 
 
Νικολό Μακιαβελι, Ο Ηγεμόνας
 
Για να καταστρέψετε τα δημόσια πανεπιστήμια είναι σημαντικό να:

Σπάρτακος: 10 μέρες φυλακή σε φαντάρο γιατί έκρινε κυβερνητική απόφαση


Σπάρτακος φαντάροι


Ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος:
10 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΓΙΑΤΙ «ΑΣΚΗΣΕ ΚΡΙΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΦΑΝΤΑΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ

Η κυβέρνηση όχι μόνο εμμένει στην εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην νέα τυχοδιωκτική ευρωπαική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, αλλά επειδή υπολογίζει σε μεγάλο βαθμό τις λαικές αντιδράσεις, δρα με διπλό τρόπο: από τη μια μεριά επιχειρεί να καταστείλλει κάθε εναντίωση, ενώ από την άλλη απομακρύνει κάθε φωνή αμφισβήτησης ώστε να προλάβει την κλιμάκωση της έμπρακτης αμφισβήτησης μέσα στον Στρατό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνάδελφος φαντάρος που είχε ζητήσει τη μετάθεση του σε άλλη μονάδα μη θέλοντας να προσφέρει τις υπηρεσίες του «στο νέο πόλεμο του ευρωστρατού» και «στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί συμφέροντα γαλλικών κολοσσών, όπως της πετρελαϊκής Total, της Castel και της Areva», πήρε φύλλο πορείας για άλλη μονάδα. Ταυτόχρονα τιμωρήθηκε με 10 μέρες φυλάκιση γιατί «έκρινε την απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας».
Θυμίζουμε ότι με είκοσι ημέρες φυλακή τιμωρήθηκαν φαντάροι που βγήκαν παραπονούμενοι στην αναφορά εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο και στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Σε βάρος τους ξεκίνησαν διαδικασίες ώστε να οδηγηθούν και σε στρατοδικείο.
Οι στρατιώτες βγήκαν παραπονούμενοι δηλώνοντας πως ο όρκος που έδωσαν ήταν να υπερασπιστούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας και πως η επέμβαση στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον όρκο.

Με επείγον σήμα προς μονάδες στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας το Γενικό Επιτελείο Στρατού απαίτησε τη μετάθεση φαντάρων έως τις 31/01/2014 στο 485 Τάγμα Διαβιβάσεων στη Λάρισα για να τεθούν στην υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου, που θα καθοδηγήσει τη συνδρομή ευρωπαίων στρατιωτών στις γαλλικές δυνάμεις που ήδη επιχειρούν στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πρώην αποικία της Γαλλίας. Το ΓΕΣ ζήτησε τη μετάθεση στη Λάρισα 19 διαβιβαστών, 10 στρατιωτών με ειδικότητα έρευνα και πληροφορική και 6 τυφεκιοφόρων. «Οι φαντάροι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα εγκλήματα κατά μεταναστών όπως στον Έβρο, στη Λαμπεντούζα και το Αγαθονήσι».

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση περίπου 1.000 ευρωπαίων Μισθοφόρων στρατιωτών που θα μεταβούν στη χώρα της Αφρικής.
Εμείς καλούμε σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες για το «μπλοκάρισμα του νέου πολεμικού τυχοδιωκτισμού της ελληνικής κυβέρνησης».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
 
πηγή: pergadi