Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Στα είπα όλα, ψήφισε τώρα…

 
 
Το ΚΚΕ προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για τα αυτονόητα. Ποιος θα πίστευε πως το αυτονόητο είναι τόσο δύσκολο να το κατανοήσει ο κόσμος; Ποιος θα πίστευε πως οι ισχυροί κατάφεραν να πείσουν το λαό πως είναι ουτοπία και ανοησία να απαιτεί κανείς να ζήσει με αξιοπρέπεια;

Προεκλογική περίοδος η χρονική συγκυρία που ζούμε και οι παπαγάλοι φόρεσαν τα καλά τους και βγήκαν στα παράθυρα να πουν τα ποιήματά τους, να φλομώσουν με ψέματα το λαό, να τάξουν ουρανούς με τ΄ άστρα, να εγκλωβίσουν τους ψηφοφόρους σε ψεύτικα διλήμματα, κομματικά δίπολα και λογικές του τύπου το μη χείρον βέλτιστον, να διατυμπανίσουν το πόσο σκληρά πάλεψαν και μάτωσαν όλα τούτα τα χρόνια έστω και αν δεν τα κατάφεραν, καθώς η προσπάθεια και οι καλές προθέσεις μετράνε. Οι ίδιες αυτές καλές προθέσεις με τις οποίες είναι στρωμένος ο δρόμος για την κόλαση του Δάντη. Ξεχύθηκαν παλιές και νέες πολιτικές καρικατούρες, από τον Καρατζαφέρη και τον Λεβέντη ως τον Μητσοτάκη και το Ρωμανιά. Πλησίασε πάλι το παλιό μασκαρεμένο σε νέο, σερνόταν πάνω σε νέα δεκανίκια που κανείς δεν είχε ξαναδεί και βρωμούσε νέες μυρουδιές σαπίλας που κανείς δεν είχε ξαναμυρίσει…

15+1 λόγοι για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες



 Κυκλοφόρησε και διακινείται φυλλάδιο με 15+1 λόγους για δυνατό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, το οποίο και παραθέτουμε:

Ψηφίζουμε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές

 
1. Γιατί δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. ΝΑΙ στο ΚΚΕ σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η πραγματικά προοδευτική διέξοδος για τους λαούς της Ευρώπης, η στέρεη βάση για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η φιλία, να αναπτυχθούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς.

2. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατός αγώνας ενάντια στους μηχανισμούς εποπτείας και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται. Αυτή η πολιτική δεν ήταν αποτέλεσμα «λανθασμένων επιλογών», όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν η στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων τους, για να στηριχθεί η κερδοφορία πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων. ∆εν υπάρχουν «προοδευτικοί» στυλοβάτες του κεφαλαίου, όπως προσπαθεί να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι λαοί της Ευρώπης έχουν ζήσει στο πετσί τους τόσο τις «νεοφιλελεύθερες» όσο και τις σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις που εναλλάξ εφάρμοσαν τα πιο βάρβαρα μέτρα. Αυτό έκαναν στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις της Ν∆, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.

Καταδικάζουμε την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής



Την καταδίκη του για την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις απειλές που εξαπέλυσε ο σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ενάντια στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, χαρακτηρίζοντας αυτές τις χώρες ως “τρόικα της τυραννίας” και “απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή”. Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με σενάρια στρατιωτικών επεμβάσεων, έρχονται να προστεθούν στη διαχρονική προσπάθεια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση και στην πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει στη συνδικαλιστική μαφία- Υπογραφή συμβάσεων εκ μέρους της επιχείρησης από golden boy “συνδικαλιστή” στα σούπερ μάρκετ



Για λογαριασμό της επιχείρησης υπέγραφε συμβάσεις εργασίας επιφανής εκπρόσωπος του εργοδοτικού συνδικαλιστικού μηχανισμού στο χώρο των σούπερ μάρκετ. 

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για το ρόλο των εργοδοτικών μεγαλοστελεχών που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των εργαζομένων. Τελευταία αποκάλυψη, στην οποία προέβη η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου – Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, σύμφωνα με την οποία: «ο πρώην πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου στον “Σκλαβενίτη”, του οποίου το όνομα βρίσκεται παράλληλα και στους ψηφίσαντες στο σωματείο-μηχανισμό των super market στις “εκλογές” το 2017, δηλαδή του εργοδοτικού μηχανισμού που “εξέλεξε δημοκρατικά” 62 αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ και 6 στη ΓΣΕΕ, υπογράφει συμβάσεις εργασίας εκ μέρους της επιχείρησης!». Να ποιοι είναι οι “προϊστάμενοι στα τυριά και στα αλλαντικά”, όπως διατεινόταν ένα από τα αξεπέραστα αντι – ΠΑΜΕ βιντεάκια της Συνομοσπονδίας της συνδικαλιστικής μαφίας. Αυτούς διορίζουν στη ΓΣΕΕ, αυτούς θέλουν να νομιμοποιήσουν ως δήθεν εκπροσώπους των εργαζομένων στο επόμενο συνέδριο – παρωδία που επιδιώκουν να στήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

Εχουν όριο


Με φόντο τα βουνά των σκουπιδιών στη χωματερή της Φυλής, εκεί που κάνουν πάρτι με τη διαχείριση των απορριμμάτων οι εργολάβοι, αποτυπώθηκε προχτές για μια ακόμα φορά πόσο ίδιοι είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, τη χωματερή επισκέφθηκαν ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Μαζί τους στην ξενάγηση, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διοικούν τη χωματερή, ήταν ο δήμαρχος Φυλής και εκ νέου υποψήφιος, Χρ. Παππούς. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές! Είναι ο δήμαρχος της πόλης που επιβαρύνεται πιο άμεσα από τη λειτουργία της χωματερής και η συμβολή του στη διατήρηση και επέκτασή της, όπως και στην παράταση της λειτουργίας του αποτεφρωτήρα των μολυσματικών, με αντάλλαγμα διάφορα «αντισταθμιστικά», υπήρξε καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί, λοιπόν, μπροστά στα σκουπίδια, φάνηκε για μια ακόμα φορά ότι οι ψευτοκαβγάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν «όριο». Το οποίο δεν είναι άλλο από τα εκατομμύρια που απομυζούν οι «επενδυτές» από το χρυσό που λέγεται «σκουπίδι», αφήνοντας για το λαό τη ρύπανση και καταδικάζοντας μια τεράστια περιοχή σε χρόνια υποβάθμιση. Αυτοί, λοιπόν, οι υποψήφιοι που στηρίζονται ταυτόχρονα και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΝΔ, οι υπεύθυνοι για το αίσχος του σκουπιδότοπου, δεσμεύθηκαν προχτές μπροστά στις κάμερες ότι θα (ξανα)λύσουν το πρόβλημα. Ο λαός μπορεί να είναι σίγουρος ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, για να συνεχίζεται το πάρτι των εκατομμυρίων από μεγαλοεργολάβους...

Οποιος δεν θέλει να «ζυμώσει», δεκαετίες «κοσκινίζει»




Η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική της απροθυμίας των αστικών πολιτικών κομμάτων να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές, για τις οποίες μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια και σταθερότητα παλεύει δεκαετίες τώρα, στο πλευρό των οργανώσεων των αντιστασιακών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προκατόχων της, σηκώνει προεκλογικά κουρνιαχτό, δίχως να έχει την παραμικρή πρόθεση να προχωρήσει έμπρακτα σε διεκδίκηση όσων οφείλει η Γερμανία, των αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

****
 
Το δίκαιο λαϊκό αίτημα οδεύει προς ενταφιασμό αφού κριτήριο και για τη σημερινή κυβέρνηση είναι η μη διατάραξη των συμμαχιών του εγχώριου κεφαλαίου. Η σκόπιμη κωλυσιεργία έφερε το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές μόλις χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, στο παρά 5 των εκλογών. Ενα πόρισμα που, και αυτό, ουσιαστικά παραπέμπει το ζήτημα στις ελληνικές καλένδες, υποδεικνύοντας στην κυβέρνηση να προχωρήσει στις «ενδεδειγμένες ενέργειες» για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων, δηλαδή σε ...«ρηματική διακοίνωση», «επιδίωξη ενημέρωσης της διεθνούς κοινότητας», συζήτηση του θέματος στο Ευρωκοινοβούλιο...

Περασμένα ξεχασμένα...



«Περασμένα ξεχασμένα» είναι το σύνθημα που «ρίχνει» η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, καλώντας το λαό να «μηδενίσει το κοντέρ» για όσα αντιλαϊκά μέτρα φόρτωσε στην πλάτη του τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και να πάει στην κάλπη με κριτήριο τις κάλπικες υποσχέσεις και τα διλήμματα της τελευταίας στιγμής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιθεώρησε τις προάλλες τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα, πανηγυρίζοντας για την ολοκλήρωσή τους και αποδίδοντας προκλητικά τις μεγάλες καθυστερήσεις στη «γραφειοκρατία» και στις «χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης» των έργων.

Η περιφερειάρχης Αττικής έκανε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι 24 νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβρη του 2017. Σαν να μην επαναλήφθηκε το καταστροφικό γεγονός ακριβώς έναν χρόνο μετά, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, και ενώ στο μεσοδιάστημα δεν είχε προχωρήσει κανένα από τα έργα. 
Μένει να τη δούμε τις επόμενες μέρες και στο Μάτι, ανερυθρίαστα να μιλάει για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας!!!