Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ THΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί!

 

Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!»

 

 

«Η αντιφασιστική Νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν μπορεί να σβηστεί! Κάτω τα χέρια από τα αντιφασιστικά μνημεία της Ευρώπης!» τονίζεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου στη Ρήγα της Λετονίας στις 23 Αυγούστου.  

Αναφέρει:

«Η απόφαση των αρχών της Λετονίας και της πόλης της Ρίγας να καταστρέψουν ολόκληρο το σύμπλεγμα του αντιφασιστικού μνημείου, που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της Λετονικής πρωτεύουσας και αφορούσε την απελευθέρωση της Ρίγας από τους φασίστες κατακτητές, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση του ξαναγραψίματος της Ιστορίας. Πραγματοποιήθηκε σε μια χώρα όπου εφαρμόζονται αντικομμουνιστικές διώξεις και η οποία ήδη έχει προχωρήσει στη δικαίωση των συνεργατών των ναζί, των ναζιστικών “λεγεώνων”, που πλέον κάθε χρόνο παρελαύνουν επίσημα.

Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και «σαλτιμπαγκισμός» του λεγόμενου «εθνικού» χώρου…

 


Οι φασίστες είτε με κουστούμια, είτε χωρίς κουστούμια, είτε είναι μέσα στην βουλή, είτε έξω από αυτήν, έχουν πρόγραμμα αντιλαϊκό, αντιδραστικό, που πηγάζει από το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής τους, γιατί υπηρετούν το σύστημα και το κεφάλαιο, που δεν αμφισβητούν, και παλεύουν  για την μακροημέρευση του.

Πολιτικάντηδες του χώρου που αυτοαποκαλείται «εθνικός», εμφανίζονται εδώ και χρόνια σαν περιφερόμενοι σκαπανείς αναχωμάτων του συστήματος, μετακομίζοντας από το ένα κόμμα στο άλλο ή συγκροτώντας νέα, για την χειραγώγηση της λαϊκής συνείδησης με πατριδοκάπηλους βερμπαλισμούς.

Πριμοδοτούνται ποικιλοτρόπως από αυτό, κυρίως σε περιόδους σχετικής ή απόλυτης  αστάθειας του αστικού πολιτικού συστήματος, που έχει κύριο χαρακτηριστικό την απαξίωση  των αστικών κομμάτων, αφού  χάνουν σε μεγάλο βαθμό την ικανότητά τους να διαχειρίζονται την αντιλαϊκή πολιτική, χαλιναγωγώντας τον λαό.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Ολοκληρώθηκε άλλη μια αμερικανική απόβαση

 

 

Άλλη μια απόβαση αμερικανικών δυνάμεων ολοκληρώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να προωθηθούν κατόπιν στην Ανατολική Ευρώπη, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού σχεδιασμού για περικύκλωση της Ρωσίας, βάζοντας την περιοχή στο στόχαστρο της Μόσχας, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Συγκεκριμένα, το τμήμα του Αποσπάσματος Ανατολικής Μεσογείου του 839 Τάγματος Μεταφορών των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα επέβλεψε το ξεφόρτωμα πολεμικού υλικού των Αμερικανών που έφτασαν στον ακριτικό λιμένα το Σάββατο με το θηριώδες φορτηγό πλοίο «Liberty Promise». Στη διεκπεραίωση πήραν φυσικά μέρος οι Αμερικανοί, που έτσι κι αλλιώς έχουν αναπτυχθεί στην πόλη, στα στρατόπεδα Κανδηλάπτη (μια ανάσα από τον κόμβο της Εγνατίας - οι Αμερικανοί του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex A»), και Γιαννούλη (του αποδίδουν τον χαρακτηρισμό Logistics Support Area «Αlex Β»), συνέπεια της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις Βάσεις. Πλάτη έβαλαν και οι τοπικές αρχές, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, η 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού, η Αστυνομία, το Λιμενικό κ.ά.

Τι κρύβουν τα «ρεκόρ»;


Πηγή: Eurokinissi

 

Καθώς τελειώνει ο Αύγουστος, πυκνώνουν οι διθύραμβοι για τα «ρεκόρ» που σπάει ο τουρισμός σε σύγκριση με το 2019. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι αφίξεις προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. και οι εισπράξεις τα 18 δισ. ευρώ, που ήταν το «ταβάνι» πριν από τρία χρόνια. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτά τα νούμερα;

Τα φετινά «ρεκόρ» προετοιμάστηκαν πολύ πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν. Τις δύο προηγούμενες χρονιές, με την πανδημία σε έξαρση, η κυβέρνηση άπλωσε δίχτυ προστασίας στις μεγαλοεπιχειρήσεις του κλάδου, απαλλάσσοντάς τες ακόμα και από στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους.

Πολλοί απ' αυτούς βρέθηκαν ξεκρέμαστοι, χωρίς καθόλου εισόδημα, την ώρα που οι τουριστικοί όμιλοι και κυρίως τα μεγάλα ξενοδοχεία απολάμβαναν απλόχερη κρατική στήριξη για να κάνουν ανακαινίσεις, συγχωνεύσεις, εξαγορές.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ Ωμός κυβερνητικός εμπαιγμός αφού δεν αγγίζονται οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας

 

Πηγή: Associated Press

 

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης, σχετικά με την ενεργειακή ακρίβεια, αναφέρει:  

«Απ’ τη στιγμή που δεν αγγίζονται οι αιτίες της ενεργειακής φτώχειας, δηλαδή η ενέργεια – εμπόρευμα και η πολιτική της λεγόμενης “πράσινης μετάβασης”, οι όποιες επιδοτήσεις θα αποτελούν ένα “βαρέλι δίχως πάτο” κι έναν ωμό κυβερνητικό εμπαιγμό.

Ουσιαστικά, τα χρήματα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος βγαίνουν απ’ την ίδια τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών, ως φορολογουμένων και καταλήγουν στις τσέπες των ομίλων της ενέργειας που βλέπουν τα κέρδη τους να γιγαντώνονται».