Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

 

 


 
ΕΝΑ ΠΑΝΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
 
• Δηλητηριώδη σχόλια από Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ενώνει ο αντικομμουνισμός
 
Ένα επίκαιρο πανό που έχει αναρτήσει η ΚΝΕ σε δημοτικό κτίριο της Πάτρας, έγινε αφορμή να ξεχειλίσει η ΄΄αγανάκτηση΄΄ σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, επειδή , όπως λένε, προκαλείται η αισθητική τους !
 
Στο πανό αναγράφονται συνθήματα εναντίον του ΝΑΤΟ και των βάσεων ΗΠΑ στη χώρα μας, τη στιγμή που οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία και η εμπλοκή της Ελλάδας θεωρείται αναπόφευκτη.
 
Για το πανό αυτό σηκώθηκε κουρνιαχτός από τη συντηρητική εφημερίδα ΄΄Πελοπόννησος΄΄ που πρόσκειται στη ΝΔ, αλλά και από το πόρταλ The BEST που είναι φίλα προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ, σφόδρα αντιπολιτευόμενο προς τη δημοτική αρχή, ενίοτε δε και με αυριανίστικο ύφος.

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ «Λερναία Ύδρα» είναι η επιχειρηματική δράση στον Αθλητισμό που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες

 

 

Όσο τον Αθλητισμό λυμαίνονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αξιοποιώντας τον για οικονομικές και πολιτικές επιδιώξεις, το πρόβλημα θα αναπαράγεται και θα οξύνεται, αλλάζοντας ίσως μόνο τον τρόπο εκδήλωσής του, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία.

Αναφέρει:

«Η "Λερναία Ύδρα", στην οποία αναφέρθηκαν οι υπουργοί, δεν είναι μόνο ο χουλιγκανισμός, είναι κυρίως η επιχειρηματική δράση στον χώρο του Αθλητισμού που γεννά τις εγκληματικές συμμορίες με οπαδικό μανδύα, αποτελώντας και εκτροφείο της φασιστικής και άλλων μορφών εγκληματικής βίας. Αυτή τη "Λερναία Ύδρα" όχι μόνο δεν την ακουμπούν οι κυβερνήσεις, αλλά τη στηρίζουν κιόλας, γι’ αυτό και παρά τις κατά καιρούς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο φυτρώνουν συνεχώς "νέα κεφάλια".

Κομμουνισμός είναι: Σοβιετική εξουσία συν εξηλεκτρισμός όλης της χώρας

 

Σαν σήμερα πριν 102 χρόνια δημιουργείται η GOELRO, η Κρατική Επιτροπή για την Ηλεκτροδότηση της Ρωσίας με πρόεδρο τον ίδιο τον Β.Ι. Λένιν

Коммунизм — это есть советская власть плюс электрификация всей страны

Εκείνα τα περήφανα χρόνια που η Οκτωβριανή Επανάσταση συγκλόνιζε τον κόσμο, και αφού η νεαρή σοβιετική σοσιαλιστική Ρωσία αντιμετώπισε νικηφόρα την ιμπεριαλιστική επέμβαση 14 κρατών που επιδίωξαν την ανατροπή της νεοσύστατης εξουσίας των εργατών, ανάμεσά τους και η Ελλάδα του Ελ. Βενιζέλου, η χώρα του Λένιν βάζει μπροστά ένα μεγαλειώδες και συνάμα απίστευτο, για τα δεδομένα όχι μόνο της τότε Ρωσίας αλλά ολόκληρου του κόσμου, σχέδιο: Τον πλήρη εξηλεκτρισμό της απέραντης χώρας.

Στις 21 Φλεβάρη 1920, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας, πριν από ακριβώς 102 χρόνια, δημιουργείται η GOELRO, η Κρατική Επιτροπή για την Ηλεκτροδότηση της Ρωσίας (Государственной комиссии по электрификации России  — ГОЭЛРО) με πρόεδρο τον ίδιο τον Β.Ι. Λένιν, ο οποίος σημειώνει την τεράστια σημασία της ηλεκτροδότησης της χώρας για την οικοδόμηση του Κομμουνισμού:

«Ο Κομμουνισμός, είναι η εξουσία των Σοβιέτ συν την ηλεκτροδότηση ολόκληρης της χώρας».

Ο αλγόριθμος αποδίδει

 


Είναι βαρύ και το παίρνω απάνω μου, ακριβώς επειδή σε συνθήκες ανεξέλεγκτης γνωμοδοσίας των πάντων περί τα πάντα, μπορεί να μη λείψουν οι καλοθελητάδες.

Είναι βαρύ και το παίρνω απάνω μου, ακριβώς επειδή σε συνθήκες ανεξέλεγκτης γνωμοδοσίας των πάντων περί τα πάντα, μπορεί να μη λείψουν οι καλοθελητάδες. Λοιπόν έχω σχεδόν πεισθεί ότι η Ελλάδα έχει γίνει για μία ακόμη φορά πειραματόζωο εφαρμογής ενός επικοινωνιακού αλγορίθμου που μεταφράζεται σε θηριώδη αύξηση της χειραγώγησης των μαζών και εξίσου θηριώδη μείωση του πολιτικού κόστους, που όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν εμφανίζεται πουθενά παρά τη γιγαντιαία επίθεση εναντίον των λαών και την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που περνούν είτε αδιαμαρτύρητα, είτε, το χειρότερο, απαρατήρητα από τις μάζες που υποφέρουν.

Σε μικρότερο βαθμό αυτό συμβαίνει και σ’ άλλες χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου. Όμως εδώ έχει κατακλυσμιαία μορφή κι εφαρμογή. Αναγκαστικά θα σταθώ σε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα, γιατί το σύνολο απαιτεί βαθιά πολιτική, κοινωνική και επιστημονική ανάλυση.

30 χρόνια μετά - Η Συνθήκη του Μάαστριχτ και τα παραμύθια περί «σύγκλισης»


 
 
 

Η συμπλήρωση φέτος 30 χρόνων από την ψήφιση της Συνθήκης του Μάαστριχτ από όλα τα αστικά κόμματα στην Ελλάδα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) συνιστά μια καλή ευκαιρία για το επαναστατικό κίνημα να εντείνει τις προσπάθειές του για την αποκάλυψη του αντιδραστικού χαρακτήρα της «λυκοσυμμαχίας» της ΕΕ. Η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ έδωσε με συμπυκνωμένο και παραστατικό τρόπο τα ολέθρια για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα αποτελέσματα της πορείας των 30 αυτών χρόνων1.

Ολο αυτό το διάστημα, ένα από τα κεντρικά ζητήματα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την αστική τάξη και τα παντός είδους και απόχρωσης επιτελεία της είναι αυτό της περιβόητης «σύγκλισης» των καπιταλιστικών οικονομιών, σύγκλιση που θα ερχόταν δήθεν μέσα από την αυστηρή και συντεταγμένη εφαρμογή ενός πλέγματος κατευθύνσεων της Κομισιόν από όλα τα κράτη - μέλη.

Θυμίζουμε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ, θέτοντας ως θεμέλιο της ΕΕ την «αρχή της οικονομίας της ανοιχτής αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό» και τις 4 ελευθερίες κίνησης (κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργατικού δυναμικού), προσδιόρισε μια σειρά ενιαίους στόχους («κριτήρια σύγκλισης» - για το ύψος του πληθωρισμού, των ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους, των επιτοκίων) που τα κράτη - μέλη έπρεπε να επιτύχουν, προκειμένου να ενταχθούν στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση και να συμμετέχουν στο ενιαίο νόμισμα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ με αίτημα καμία εμπλοκή στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (ΦΩΤΟ)

 

Με βασικό αίτημα να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές και να να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, της ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικών Συλλόγων, της ΟΓΕ, Συλλόγων ΕΒΕ και μαζικών φορέων φώναξαν συνθήματα όπως «Σύννεφα πολέμου και στη γειτονιά μας, συναγερμός παντού για μας και τα παιδιά μας», «Οι βάσεις και το ΝΑΤΟ μπλέκουν το λαό όχι στο νέο μακελειό», «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, έξω από την Ελλάδα οι ΝΑΤΟικοί», ενώ το πανό που άπλωσαν έγραφε «Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».