Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ηταν στα σεμινάρια;

 

Στην κρατική ΕΡΤ, ένας Ελληνας κάτοικος της Γάζας, που επέστρεψε από τον εφιάλτη του πολέμου, έκανε μια συγκλονιστική περιγραφή για το πώς οι κάτοικοι της μεγαλύτερης ανοιχτής φυλακής του κόσμου βιώνουν τον αποκλεισμό και σήμερα τη σφαγή από τον ισραηλινό στρατό. Μίλησε για τα 4.000 νεκρά παιδιά, για το ότι δεν υπάρχουν χώροι στη Γάζα που να μην βομβαρδίζονται, ακόμα και εκεί που οι άνθρωποι περιμένουν για ένα κομμάτι ψωμί. Είπε ότι δεν υπάρχει νερό και ηλεκτρικό, ότι έψαχνε να πάρει 1 κιλό μακαρόνια και ρύζι για 30 άτομα, ότι βομβαρδίζουν το βράδυ και το πρωί η Γάζα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Κάπου εκεί, μετά από μια τέτοια ανατριχιαστική περιγραφή, ποια λέτε πως ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου; «Εχετε δει τα τούνελ της Χαμάς...;». Προς στιγμήν, ο άνθρωπος που έζησε την κόλαση του ...«δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» σάστισε, αλλά συνέχισε δίνοντας την απάντηση: «Δεν έχω δει τα τούνελ, αλλά πριν πούμε για τα τούνελ, να πούμε ότι γίνεται γενοκτονία στη Γάζα, ότι έχουν σκοτωθεί 4.000 παιδιά...». Ο δημοσιογράφος που έκανε αυτήν την ερώτηση είναι ο ίδιος που είπε το αμίμητο «δεν θα λύσουμε τώρα το Παλαιστινιακό» σε βουλευτή του ΚΚΕ, όταν αυτός εξηγούσε ότι η ισραηλινή κατοχή γεννά την αντίσταση του λαού και ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι είναι πολλές χιλιάδες εδώ και χρόνια... Να υποθέσουμε ότι πέρασε κι αυτός μαζί με άλλους ένα εποικοδομητικό απόγευμα στα σεμινάρια της ισραηλινής πρεσβείας; `Η απλά πήρε το χαρτάκι από τους διευθυντές ειδήσεων της ΕΡΤ, που εξακριβωμένα συμμετείχαν σ' αυτά;

Τι συμβαίνει στη Γάζα κάθε ώρα;


 

Τι συμβαίνει στη Γάζα κάθε ώρα;

- 42 βόμβες ρίχνονται

- 12 κτίρια καταστρέφονται 

- 16 άμαχοι σκοτώνονται, 6 είναι παιδιά 

- 35 άνθρωποι τραυματίζονται 

Αυτές τις απαντήσεις δίνουν τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ που αξιοποίησε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» για να καταδείξει το έγκλημα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού. 

 

Το σιωπητήριο δεν περνάει!

 

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κομμάτων, κλιμακώνει τη συκοφαντία και την προσπάθεια καταστολής απέναντι σε όποιον καταδικάζει τα εγκλήματα του Ισραήλ και των ΝΑΤΟικών συμμάχων του, καταγγέλλει την ελληνική εμπλοκή στο μακελειό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Παλαιστινίων.

Η προσπάθεια αυτή, που κλιμακώνεται όσο βαθαίνει η συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο και μεγαλώνει ο κίνδυνος αυτός να γενικευτεί, πάει χέρι - χέρι με την άθλια προπαγάνδα ότι όποιος στέκεται δίπλα στον λαό της Παλαιστίνης είναι «υποστηρικτής της τρομοκρατίας»! Επιβεβαιώνουν έτσι ότι Ισραήλ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατία» συλλήβδην την πάλη του Παλαιστινιακού λαού για τη δική του πατρίδα.

Προσπαθούν να κατασκευάσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «όλος ο κόσμος» είναι «μονομπλόκ» με το κράτος και την κυβέρνηση του Ισραήλ. Τους χαλάνε όμως τη σούπα τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, ακόμα και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ.