Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του πολέμου στην Ουκρανία; (VIDEO)

 

ΝΕΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

 

Ποιο ήταν το πρώτο θύμα του πολέμου στην Ουκρανία;

Η ΚΝΕ δίνει στη δημοσιότητα το 2ο θεματικό βίντεο (video essay) για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Παράλληλα, όμως, βλέπουμε να εξελίσσεται ένας τεράστιος πόλεμος προπαγάνδας και από τις δύο πλευρές. Αφορμές, προσχήματα, ψέματα και μισές αλήθειες πλημμυρίζουν καθημερινά την ενημέρωσή μας. Τα ερωτήματα πολλά:

O κύριος Ellinika Hoaxes ξεπλένει ακόμα και τους ναζί του Αζόφ!

 

Ένα ακόμα «ξέπλυμα» από τους ΝΑΤΟμπατσους του facebook. Ένα «ξέπλυμα» τo ίδιο «τεκμηριωμένο» με τα προηγούμενα. 

 

 

Οι κύριοι είναι γνωστοί. Υποτίθεται ότι υπερασπίζονται την αλήθεια στο facebook στην Ελλάδα. Είναι οι κύριοι των Ellinika Hoaxes.

Πρόκειται για τους «μπάτσους» (που τώρα εν μέσω πολέμου «αναβαθμίστηκαν» σε ΝΑΤΟμπατσους) του facebook. Προσφέρουν αγόγγυστα τις βουτηγμένες στον γκεμπελισμό υπηρεσίες τους στα «άριστα» αφεντικά, στο ξέπλυμα της χούντας των συνταγματαρχών και των ΜΚΟ του ιμπεριαλισμού τύπου «Λευκά Κράνη» (ακολουθούν αποκαλυπτικά στοιχεία για τον ρόλο τους)

Αποστολή τους να λογοκρίνουν άρθρα που δεν συμβαδίζουν με τη ΝΑΤΟϊκή τους «αλήθεια» και προπαγάνδα (ο «Ημεροδρόμος» είχε την σχετική τιμή για το άρθρο «Λεγόταν Μιλόσεβιτς, τον θυμάστε;»)

Για όλα τα παραπάνω «παράσημα» που έχουν κερδίσει οι λάτρεις της «τεκμηρίωσης» μπορείτε να διαβάσετε στην τελευταία ενότητα του κειμένου, αναλυτικά.  

Θα έλεγε κανείς, όμως, ότι ακόμα και τέτοια «φιντάνια» έχουν κάποιο όριο. Λάθος! Δεν υπάρχει κανένα όριο στην ξεφτίλα. Ως εκ τούτου ο κύριος αρχισυντάκτης των Ellinika Hoaxes έφτασε στο σημείο να ξεπλύνει ακόμα και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ!

Με παρακαταθήκη τη μεγάλη απεργιακή μάχη, συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε μπροστά στην Πρωτομαγιά!

 

Τη μεγάλη απεργία της 10ης Ιούνη θύμισε η πρόσφατη απεργία στις 6 Απρίλη, ενώ πολύ μαζικές ήταν και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποτελώντας βήμα κλιμάκωσης του αγωνιστικού προγραμματισμού των συνδικάτων, σε συνέχεια των μαζικών συλλαλητηρίων που οργάνωσαν στις 26 Φλεβάρη και των κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς μέσα στον Μάρτη.

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους, σε πλατιά τμήματα των λαϊκών στρωμάτων, κυρίως από την ακρίβεια αλλά και από την εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις επιπτώσεις αυτής της εμπλοκής, των κυρώσεων κ.ο.κ., όλα αυτά δηλαδή που προκαλούν ασφυξία στον εργατόκοσμο.

Η απεργία και ο αγωνιστικός σχεδιασμός που προηγήθηκε από τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έδωσαν τη δυνατότητα να εκφραστεί αγωνιστικά αυτή η δυσαρέσκεια, να οργανωθεί η πάλη σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς ενάντια στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος και για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας.

Παιδιά της ίδιας μάνας (VIDEO)

 

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ


 
 

«Παιδιά της ίδιας μάνας» είναι ο τίτλος του τραγουδιού, μιας συλλογικής δημιουργίας καλλιτεχνών.

Όταν πολλά λέγονται για αυτόν τον πόλεμο, όσους προηγήθηκαν ή και για αυτούς που θα έρθουν, οι καλλιτέχνες πρέπει να παίρνουν ξεκάθαρη θέση δίπλα στους λαούς. Σε αυτή την συλλογική ερμηνεία και δημιουργία η ελπίδα είναι να γίνουμε περισσότεροι οι «ξεκάθαροι» αυτής της γης.

Ερμηνεύουν αλφαβητικά:

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Απρίλη 2022

 

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 9-10 Απρίλη: 

  • Από τη μια οι χειροκροτητές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και την από την άλλη ο λαός που αγωνίζεται: Η σωστή πλευρά είναι μόνο μία. Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή!
  • Ενάντια στην ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Με παρακαταθήκη την απεργιακή μάχη, τα συνδικάτα συνεχίζουν-κλιμακώνουν μπροστά στην Πρωτομαγιά!
  • Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ: Μεγάλη συναυλία για την Πρωτομαγιά με την Μαρία Φαραντούρη.
  • Σχέδια και ανταγωνισμοί για την ενέργεια: Εκεί που φουντώνουν οι κίνδυνοι για το λαό, το κεφάλαιο βλέπει «ευκαιρίες». 
  • Θεσσαλονίκη: Διεθνής αντίκτυπος της άγριας καταστολής στην αντιπολεμική διαδήλωση.
  • Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Ρομά.
  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα όξυνση από τον φονικό βομβαρδισμό στο Κραματόρσκ της Ανατ. Ουκρανίας.