Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Τζακ Λόντον: Ουδέν ψευδέστερο του αμερικανικού «ονείρου»



Ο σοσιαλιστής Αμερικανός συγγραφέας Τζακ Λόντον γεννήθηκε στο Όκλαντ του Σαν Φρανσίσκο στις 12 του Γενάρη 1876. Από πολύ μικρός θα γνωρίσει τη φτώχεια και τη σκληρή ζωή στο εργοστάσιο.

Το 1897 θ’ ακολουθήσει τους χρυσοθήρες στον Καναδικό Βορρά. Εκεί, μέσα στο φοβερό κρύο και την απογοήτευση δε θ’ ανακαλύψει χρυσάφι, αλλά τη συγγραφική του φλέβα που θα τον κάνει διάσημο. Αναγνωρίστηκε σαν ο μεγαλύτερος Αμερικανός συγγραφέας των αρχών του 20ού αιώνα.

Στην αρχή της ζωής του, έκανε για να βγάλει το ψωμί του διάφορα επαγγέλματα: εφημεριδοπώλης, λιμενεργάτης, ναυτικός, χρυσοθήρας αλλά και πολεμικός ανταποκριτής στη διάρκεια του πολέμου των Μπόερς στη Νότια Αφρική και του Ρωσοϊαπωνικού πολέμου στα 1904. Δεχόμενος οποιαδήποτε δουλειά του τύχαινε και «αλητεύοντας» με κάθε μέσο στην αχανή έκταση των ΗΠΑ, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλά τον κόσμο.

Πίσω από την επικίνδυνη προπαγάνδα περί «αυτοθεραπείας»

 
«ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ» - «ΑΥΤΟΦΡΟΝΤΙΔΑ»
 
Ο καθένας «γιατρός» του εαυτού του και... τα έξοδα δικά του
 
Πίσω από την επικίνδυνη προπαγάνδα περί «αυτοθεραπείας», βρίσκεται η πολιτική του κεφαλαίου που μετατρέπει την υγεία του λαού, όπως και το «κόστος» γι' αυτήν, σε «ατομική ευθύνη»...
Πίσω από την επικίνδυνη προπαγάνδα περί «αυτοθεραπείας», βρίσκεται η πολιτική του κεφαλαίου που μετατρέπει την υγεία του λαού, όπως και το «κόστος» γι' αυτήν, σε «ατομική ευθύνη»...
«Αν το 5% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων μετατραπούν σε ΜΗΣΥΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα), το συνολικό όφελος για την Κοινωνική Ασφάλιση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 160 εκατομμύρια ευρώ (...) Τα περιθώρια διεύρυνσης της αγοράς ΜΗΣΥΦΑ κυμαίνονται από 15% έως και 34% (...) Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη μικρή κάμψη του μέσου αριθμού ετήσιων επισκέψεων σε φαρμακεία το 2016, οι επισκέψεις με σκοπό την αγορά ΜΗΣΥΦΑ αυξήθηκε, στο 56% από 52%. Παράλληλα, αύξηση κατέγραψαν οι επισκέψεις για την αγορά μη φαρμακευτικών προϊόντων, 21% από 17%, καθώς και απλά για τη λήψη συμβουλών από το φαρμακοποιό, 11% από 7%...».

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τα Οφέλη της Αυτοθεραπείας για Πολίτες και Οικονομία», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (EΦEX) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχάνων και Αντιπροσώπων Αρωμάτων και Καλλυντικών (ΠΣΒΑΚ). Στόχος του συνεδρίου, όπως σημειώνεται, ήταν «να αναδειχθούν τα σημαντικά οφέλη για τους πολίτες, την Κοινωνική Ασφάλιση καθώς και για την ελληνική οικονομία, από την ανάπτυξη της χρήσης των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) από τους ασθενείς για την αντιμετώπιση ήπιων συμπτωμάτων και προβλημάτων υγείας».

Πρόκειται για την αντιδραστική προπαγάνδα σχετικά με τη λεγόμενη «αυτοθεραπεία» και «αυτοφροντίδα» των ασθενών, δηλαδή οι ίδιοι οι ασθενείς να αναλαμβάνουν τη διάγνωση και την επιλογή της θεραπείας, χωρίς να απευθύνονται σε γιατρό...

«Να συμμετέχουν όλοι... »


Οσο επιβεβαιώνεται ότι έρχεται και νέο πετσόκομμα στο αφορολόγητο όριο, τόσο εντείνεται και το σχετικό προπαγανδιστικό «μασάζ» από επιτελεία του συστήματος. Με την προηγούμενη μείωση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έριξε το αφορολόγητο από τα 9.545 στα 8.636 ευρώ το χρόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά, δηλαδή σε επίπεδο εισοδήματος που βρίσκεται ελάχιστα πάνω από τον κατώτατο μισθό. Τώρα που μεθοδεύεται η νέα μείωση του αφορολόγητου, προκειμένου ο φόρος εισοδήματος να πιάσει ακόμα και τα εργατικά - λαϊκά στρώματα που δεν παίρνουν ούτε καν αυτόν τον πετσοκομμένο κατώτατο μισθό, διάφοροι «αναλυτές» έπιασαν δουλειά: «Επώδυνη, αλλά η μόνη λύση η μείωση του αφορολόγητου ορίου», λένε, «πρέπει να συμμετέχουν όλοι στα φορολογικά βάρη». Αλήθεια; Δηλαδή, όσοι εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι βρίσκονται σήμερα κάτω από το αφορολόγητο όριο, δεν «συμμετέχουν» στα «φορολογικά βάρη» που φορτώνει το αστικό κράτος σε όλο το λαό; Δεν χαρατσώνονται από τον ΦΠΑ και την εκτόξευσή του; Δεν χαρατσώνονται από τον ΕΝΦΙΑ αν έχουν ένα κεραμίδι ή ένα κομμάτι γης; Δεν χαρατσώνονται από όλους τους έμμεσους φόρους, παλιούς και νέους, που επιβάλλονται στα είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης και αυξάνονται διαρκώς; Ας αφήσουν τις εξυπνάδες, λοιπόν, και την προσπάθεια να ντύσουν με όρους... «κοινωνικής δικαιοσύνης» τη νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής φοροληστείας. Η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου είναι ανάγκη του κεφαλαίου, για να έχει το αστικό κράτος μεγαλύτερα περιθώρια στήριξης των κερδών του, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις κ.ο.κ., μέσα από το μεγαλύτερο ξεζούμισμα του λαού.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ _ Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στα μπλόκα στις 23ης Γενάρη





ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στα μπλόκα στις 23ης Γενάρη

   Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Λαγκαδά  συμμετείχε στην τελευταία μεγάλη σύσκεψη της  Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Συντασσόμαστε με τις αποφάσεις της και στέλνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους της περιοχής, σε πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στα μέτρα και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

   Πρόσφατα ο πρωθυπουργός προσπάθησε από την Κρήτη να παραμυθιάσει τους αγρότες και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Μάταια προσπάθησε με υποσχέσεις να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των μικρομεσαίων αγροτών και να αποσπάσει ανοχή στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, με τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα στους πιο εξαθλιωμένους, που η ίδια πολιτική τους δημιουργεί και πολλαπλασιάζει, όπως η κοροϊδία της “13ης σύνταξης”.

    Η κυβέρνηση έχει σχέδιο να εμποδίσει τον πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων, με εξαγγελίες τώρα που κλιμακώνουμε τον αγώνα. Κάποιες αφορούν σε χρήματα που δικαιούνται οι αγρότες, δεν τα χαρίζει, όπως η καταβολή επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Άλλες είναι ψίχουλα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κι άλλες είναι προς όφελος τραπεζιτών-βιομηχάνων, όπως η “Κάρτα Αγρότη”. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα των πόλεων, με την άποψη ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις δεν έχουν λόγο να γίνουν, αφού δήθεν η κυβέρνηση δίνει λύσεις.

   Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την εμπειρία, και μαζί με τους συμμάχους μας, μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε τις κυβερνητικές τρικλοποδιές. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το ψέμα και την ίδια ώρα καλεί σε “διάλογο”, όχι για το τι θα κερδίσουμε, αλλά για το πόσα ακόμα θα χάσουμε. Εμείς δεν πρόκειται να πάμε σε “διάλογο” με την κυβέρνηση που δε θα γίνει για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων διεκδικήσεων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων που έχουμε καθορίσει και για τα οποία βγαίνουμε στους δρόμους.

   Ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης. Με το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλλουμε δεν ζητάμε πολλά, αλλά τα αναγκαία για να μπορέσουμε να ασχολούμαστε με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, να ζουν οι οικογένειές μας υποφερτά. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να ξεσκεπάσουμε τα ψέματα και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Ας μην ποντάρει στον “κοινωνικό αυτοματισμό”. 

Παλεύουμε και αντιστεκόμαστε ενάντια:

-         Στην υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών
-         Στη φορολεηλασία σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων
-         Στο διαχωρισμό σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη
-         Στη μη έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ
-         Στα γενικότερα προβλήματα που μας οδηγούν στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα.


Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973560432