Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εβγαλαν «στο σφυρί» σπίτι οικογένειας με 2 ανήλικα για χρέος 1.700 ευρώ από κοινόχρηστα

 
 
Ενα ζευγάρι ανέργων από την Ξάνθη ζει δραματικές στιγμές τις τελευταίες ημέρες, καθώς, το σπίτι στο οποίο διέμεναν βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέους περίπου 1.700 ευρώ που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα.
Οπως εξηγεί στο thrakitoday η κυρία Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου, το διαμέρισμα στο οποίο έμενε με την οικογένειά της βγήκε σε πλειστηριασμό στις 16 Οκτωβρίου για το χρέους που προήλθε από ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινοχρήστων.
Το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.
«Εγώ κατάφερα να συγκεντρώσω περίπου 5.000 ευρώ, από δανεικά και χρυσαφικά που πούλησα, αλλά όταν πήγα να τα δώσω για το χρέος ήταν πλέον αργά» σημειώνει η παθούσα, για να συμπληρώσει πως «εμείς έχουμε πάρει τρία δάνεια για αυτό το σπίτι και δεν ξέρω πως γίνεται να χάνεις το σπίτι σου όχι από τις τράπεζες αλλά από κοινόχρηστα 1.700 ευρώ».