Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Συμβολισμοί

 

Ως πράξη «υψηλού συμβολισμού» παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφασή του να απέχει στο εξής από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, μέχρι τις εκλογές. Τι «συμβολίζει» αυτή η πράξη; Προφανώς ένα ακόμα επεισόδιο στον δικομματικό καβγά, που καμιά σχέση δεν έχει με τις πραγματικές ανησυχίες και αγωνίες του λαού. Καλές οι ...συμβολικές πράξεις, αλλά η ουσία δεν κρύβεται. Αλήθεια, τι συμβόλιζε η υπερψήφιση περισσότερων από τους μισούς νόμους μαζί με τη ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια; Τι συμβόλιζε η υπερψήφιση της κυβερνητικής ρύθμισης για να δοθεί το Ελληνικό στα επιχειρηματικά συμφέροντα; Τι συμβόλιζε η υπερψήφιση των μισών και παραπάνω άρθρων του νομοσχεδίου - εκτρώματος για τα Εργασιακά που έφερε η ΝΔ το κατακαλόκαιρο του 2021; Τι συμβόλιζε η «εποικοδομητική κριτική» σε ένα σωρό αποφάσεις για τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο ή οι προτάσεις για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο «νόμιμο» σκλαβοπάζαρο των εργατών γης, π.χ. από την Αίγυπτο; Τι συμβόλιζε η πρόσφατη υπερψήφιση (στο Ευρωκοινοβούλιο αυτήν τη φορά) από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ των διατάξεων που νομιμοποιούν το άγριο χαράτσωμα των λαών για το ηλεκτρικό ρεύμα, ώστε να δοθεί ώθηση στις «πράσινες επενδύσεις»; Από «συμβολική» αντιπολίτευση άλλο τίποτα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ! Και σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζει, ανεξάρτητα από τα ...μουτράκια που κάνει προεκλογικά, μπας και χαράξει στο χιόνι καμιά διαχωριστική γραμμή με τη ΝΔ.

Ελπιδοφόρα μηνύματα από απεργιακούς αγώνες

 

Από την απεργία στη Γαλλία


Πάνω από δύο εκατομμύρια εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι και νέοι διαδήλωσαν προχτές στη Γαλλία, στις εκατοντάδες συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο της νέας 24ωρης πανεθνικής απεργίας ενάντια στη νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 64) που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν - Μπορν. «Τα χρήματα υπάρχουν! Μόνο την τελευταία 10ετία η περιουσία των πιο πλούσιων Γάλλων πενταπλασιάστηκε!», διαμήνυαν οι απεργοί, απαντώντας στους εκβιασμούς των αστικών δυνάμεων, που στο όνομα της «εξυγίανσης» της Ασφάλισης προωθούν την επιμήκυνση του εργάσιμου βίου «για να σωθούν τα Ταμεία». Νέες απεργίες έχουν ήδη εξαγγελθεί για τις 7 και 11 Φλεβάρη, τις μέρες δηλαδή που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής η νέα αντιλαϊκή μεταρρύθμιση, με κάλεσμα καταρχάς από τις Ομοσπονδίες Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία, στην Ενέργεια και τα Ορυχεία, στους Σιδηροδρόμους, στα Λιμάνια.

Με αφορμή το νέο βίντεο στο κανάλι MrBeast

 

 

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους παγκοσμίως λογαριασμούς στο YouTube αυτή τη στιγμή είναι αναμφίβολα αυτός του «MrBeast», που μετράει πάνω από 130 εκατομμύρια συνδρομητές και τα περισσότερα από τα βίντεο που ανεβάζει γίνονται αμέσως viral σε όλο τον κόσμο. Κάτι τέτοιο έγινε και με το τελευταίο του βίντεο, με τίτλο «1000 τυφλοί άνθρωποι βλέπουν για πρώτη φορά», αφού έχει προσελκύσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια θεατές σε μόλις μερικές μέρες από τη δημοσίευσή του.

Το βίντεο αφορά σε 1000 ανθρώπους που ζουν στην Αμερική και πάσχουν από καταρράκτη στα μάτια, συνεπώς δεν είναι ακριβώς τυφλοί, όπως τους περιγράφει, αλλά δυστυχώς αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης και αναγκάζονται να επιβιώσουν με την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της όρασής τους. Και λέμε να επιβιώσουν, καθώς, όπως οι ίδιοι ομολογούν, η κατάσταση της υγείας τους δεν τους επιτρέπει να εργαστούν και να διασφαλίσουν ούτε τα στοιχειώδη. 

Δεν είναι «γκάφα», αλλά κυνισμός…

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Πολλά «μαργαριτάρια» μοιάζει να εκτοξεύονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες. Η μία «γκάφα» διαδέχεται την άλλη, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος, για μια σειρά χαρακτηριστικές δηλώσεις του, που επιβεβαιώνουν τη στρατηγική σύμπλευση των δύο «μονομάχων», ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από το «δεν έχουμε καμία διαφορά μεταξύ μας στα σοβαρά ζητήματα» και τα περί «εκβιαστών και εκβιαζόμενων» της Πόπης Τσαπανίδου (εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ), μέχρι τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο για τον προεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος.

Στο Ζάππειο, λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα περί «δημοκρατικής εκτροπής» και τα συναφή, ο Αλέξης Τσίπρας ομολόγησε: «Επί των ημερών μας η ΕΥΠ λειτούργησε αποκλειστικώς μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου. Και οι όποιες επισυνδέσεις γίνανε, γίνανε με σκοπό αποκλειστικό την εθνική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληματικότητας. Υπήρξε αύξηση των επισυνδέσεων επί ΣΥΡΙΖΑ; Ναι υπήρξε. Υπήρξε μια τρομακτική, όπως γνωρίζετε, αύξηση των προσφυγικών ροών. Η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση απ’ τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες περάσανε στην ΕΕ. Μεταξύ αυτών, ενδεχομένως να ήταν και περιπτώσεις, που μια σοβαρή Υπηρεσία Πληροφοριών οφείλει να εξετάζει. Διότι, σας θυμίζω, δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις γίνανε εκείνο το διάστημα στην καρδιά της Ευρώπης.»!

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Η Κομισιόν «ξεπλένει» τις διώξεις των Ιταλών συνδικαλιστών

 


Επειδή οργάνωσαν απεργιακό αγώνα για τη διεκδίκηση ΣΣΕ

 

Αποκαλυπτική είναι η απάντηση της Κομισιόν στην Ερώτηση που κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη δίωξη συνδικαλιστών των USB και SI COBAS στην Ιταλία από την εισαγγελία της Πιατσέντσα, επειδή θεωρείται έγκλημα ότι οργάνωσαν απεργιακό αγώνα για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων.

Η άλλοτε «λαλίστατη» ως δήθεν «υπερασπίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Κομισιόν τώρα σκαρφίζεται ότι ενώ «ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης και δράσης, αυτό ισχύει για τα κράτη - μέλη όταν εφαρμόζουν το δίκαιο της ΕΕ», «κάτι που δεν φαίνεται να αφορά την προκειμένη περίπτωση»!

Τρία χρόνια...

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας στην Ελλάδα. Ενόψει και των εκλογών, η άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα της Υγείας, που ήρθε με σφοδρότητα στην επιφάνεια όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορεί παρά να αποτελεί κριτήριο ψήφου για τους υγειονομικούς, τους χιλιάδες εργαζόμενους στην Υγεία, συνολικά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Η πραγματικότητα για τον λαό είναι αμείλικτη: Από τη μία μετράει δεκάδες χιλιάδες θύματα από τον κορονοϊό, που ακόμα και σήμερα παραμένει απειλή. Κι από την άλλη, οι κλινικάρχες, οι φαρμακέμποροι και οι κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας μετράνε τα εκατομμύρια της κερδοφορίας τους, με στελέχη μονοπωλιακών ομίλων στον τομέα των φαρμάκων και των εμβολίων να χαρακτηρίζουν κυνικά την πανδημία «αγελάδα μετρητών»!

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση παραμονές των εκλογών να εξαφανίσει τα ράντζα με αλχημείες, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει «πιο δίκαιες» συμπράξεις κράτους - ιδιωτών, με «συμπληρωματικό ρόλο» των κλινικαρχών, για να συνεχίζουν να θησαυρίζουν ανενόχλητοι, οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους τεράστιο «αποδεικτικό υλικό» για το έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους.