Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Ενας «φιλειρηνιστής»... σημαιοφόρος εμπλοκής


INTIME NEWS

Τις μέρες αυτές, πλάι στα «πολεμικά ανακοινωθέντα» που βγάζει κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, για τη «σωστή πλευρά» των ανταγωνισμών που βρίσκεται στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η αστική τάξη βρίσκει και πάλι τον «ιδανικό παρτενέρ» στον ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί τον λαό στην ίδια ακριβώς πλευρά, αλλά με τη «γλυκιά φωνή» του δήθεν «φιλειρηνιστή».

Τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεκαθαρίζει ότι «ποτέ δεν ήταν σύμμαχος η Ρωσία, η Ελλάδα είναι χώρα του ΝΑΤΟ, είναι χώρα της ΕΕ», καλώντας τον λαό να διαλέξει ληστή, αλλά «βγαίνει απ' τα ρούχα του» για την κυβέρνηση που παίρνει «αδικαιολόγητα και αχρείαστα ρίσκα», στέλνοντας «φονικό οπλισμό» στην Ουκρανία (ενώ θα μπορούσε να στείλει... μόνο κράνη λένε!), πέρα κι από όσα επιτάσσουν οι ΝΑΤΟικές «συμβατικές υποχρεώσεις» που «τιμά».

Που υπερθεματίζει για τις «ευκαιρίες» που γεννάει για την αστική τάξη και τα συμφέροντά της η σημερινή κατάσταση, αλλά «μαλώνει» τη ΝΔ ότι αντί να τις αξιοποιήσει παίζοντας τον ρόλο της ΝΑΤΟικής «γέφυρας», τις «κλωτσάει» αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ευρωατλαντικού «νταή».

Που τονίζει πως «αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται από όλους μας εθνική σύνεση (...) Να υπάρξουν κοινοί στόχοι για όλους μας, για το πατριωτικό και εθνικό συμφέρον», αλλά «εγκαλεί» την κυβέρνηση ότι με τους «πολεμικούς τόνους» «πολώνει» και «δυναμιτίζει» τη συναίνεση αυτή του λαού στα «εθνικά» συμφέροντα του κεφαλαίου, στα οποία εκείνος μπορεί να στρατεύσει με τις «φιλειρηνικές» κορδέλες, τους αστερίσκους και τις επιφυλάξεις του.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο χώρο του Συνεδρίου για έλεγχο! - Εργατική Ενότητα: Οι εργάτες ούτε φοβούνται, ούτε τρομοκρατούνται (ΦΩΤΟ)


 

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την ξαφνική εμφάνιση της αστυνομίας, σήμερα το πρωί, στο χώρο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών του 34ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μάλιστα χωρίς να συντρέχει το οτιδήποτε.

Μάλιστα,  στην παρέμβαση των αντιπροσώπων της Εργατικής Ενότητας που ρώτησαν τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται στο χώρο οι αστυνομικοί (έχοντας μάλιστα και το υπηρεσιακό τους όπλο!!), η επίσημη δικαιολογία ήταν πως δόθηκε σήμα κεντρικά από την υπηρεσία τους να ελέγξουν αν όλα βαίνουν ομαλά!

Δυστυχώς δεν ήταν ξανθά και γαλανομάτικα κ. Μηταράκη

 

Την επαναπροώθηση 26 προσφύγων και μεταναστών, ανάμεσά τους και εφτά παιδιά, που έφτασαν στις 7 και 8 Μάρτη 2022 στη Χίο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΞΑΝΘΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΙΚΑ κ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Τη γνωστή τακτική της καταπάτησης κάθε έννοιας του εναπομείναντος διεθνούς δικαίου συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον εκλεκτό της υπουργό κ. Μηταράκη.

Όπως καταγγέλλει η ιστοσελίδα “Astraparis.gr” με αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό, ενώ στη Χίο έφτασαν περί τα 26 άτομα μεταξύ αυτών και εφτά παιδιά , αυτά επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με τις εντολές προς τις Λιμενικές αρχές, περί «φύλαξης των συνόρων», που μεταφράζονται από το υπουργείο, στις παράνομες και εγκληματικές επαναπροωθήσεις.

Κάποια ερωτήματα προς ηρωικούς reporters των ΜΜΕ στην Ουκρανία

 

 

Υπάρχουν κόμματα στην Ουκρανία?? Βγάζουν ανακοινώσεις και αν ναι τι γράφουν αυτές οι ανακοινώσεις?? Γιατί δεν μας τις διαβάζετε?? Αντιπολίτευση υπάρχει?? Που βρίσκεται?? Τι θέση έχει πάρει??

Τα κόμματα έχουν προέδρους, αντιπροέδρους, γραμματείς, κεντρικές επιτροπές, κάποια όργανα που διοικούν τέλος πάντων?? Αν ναι, τα μέλη τους που βρίσκονται?? Τι γνώμη έχουν?? Τόσοι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι γιατί δεν έχετε πάρει ούτε μια συνέντευξη από κάποιους τέλος πάντων από αυτούς??

Κοινοβούλιο και βουλευτές υπάρχουν?? Τι λένε αυτοί?? Είναι στην Ουκρανία ή έφυγαν?? Δεν γίνεται να μάθουμε?? Να πάρετε κάποια συνέντευξη και από αυτούς??

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος και προλεταριακός διεθνισμός


Σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβεί σημαντικές αλλαγές στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα, παρά την εμφάνιση παλαιών φαινομένων με νέες μορφές ή και φαινομένων που μοιάζουν πρωτόγνωρα, ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης (που γέννησε στην πορεία και νέα ιμπεριαλιστικά κέντρα), ο προλεταριακός διεθνισμός, η διεθνιστική πάλη των λαών, είναι η αναγκαία απάντηση διακριτής εναντίωσης κατά όλων των αστικών τάξεων και των ανταγωνιζόμενων κρατικών ηγεσιών και συνασπισμών, των εμπόλεμων πλευρών, ανεξάρτητα ποιος πρώτος ξεκίνησε την επίθεση.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για μια ακόμη φορά βάζει στην πρώτη γραμμή το καίριο ζήτημα της στάσης των λαών απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είτε αυτοί ζουν στο καπιταλιστικό κράτος που κάνει εισβολή είτε σ' αυτό που δέχεται ξένα στρατεύματα.

Το ΚΚΕ στο Πρόγραμμά του1 τοποθετείται συγκεκριμένα στο γενικό αυτό ζήτημα ή και με τη μορφή ερωτήματος που συχνά τίθεται, για το τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση ιμπεριαλιστικής εμπλοκής της Ελλάδας σε αμυντικό ή επιθετικό πόλεμο: «...Το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές (δική μας υπογράμμιση), ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την "ειρήνη" με το πιστόλι στον κρόταφο».

«Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής!»


Η τιμή του νικελίου καταγράφει ιστορικά ρεκόρ και η κυβέρνηση κλείνει τη ΛΑΡΚΟ...

 

 

«Επεσε και το τελευταίο φύλλο συκής! Η τιμή του νικελίου καταγράφει ιστορικά ρεκόρ και η κυβέρνηση κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, τον μοναδικό παραγωγό στην ΕΕ, τον 5ο παραγωγό παγκόσμια» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και υπογραμμίζουν: «Ο αγώνας μας τους καθυστέρησε, τους "πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη" και αυτοί μας λένε ότι "δεν είναι αυτό που βλέπουμε"».

Αναλυτικά, το κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφουν τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας (ΣΕΛ), Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ «Ο Αγιος Ιωάννης», Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς και Σερβίων και το Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΑΕ (Αθήνα) έχει ως εξής:

Η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

 

 

Η Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία: 

1. Το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον λαό της Ουκρανίας.

Ο λαός της Ουκρανίας πληρώνει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, ανάμεσα στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και τη στρατηγική της «ευρωατλαντικής διεύρυνσης», από τη μια πλευρά, και, από την άλλη, τη στρατηγική της καπιταλιστικής Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα δικά της εκμεταλλευτικά σχέδια σε βάρος των λαών, για να ενισχύσει τον δικό της ιμπεριαλιστικό συνασπισμό (Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, Οργανισμός Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας) στην περιοχή της πρώην ΕΣΣΔ.

Η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας, ουσιαστικά, σηματοδοτεί την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμάστηκε από το εύφλεκτο υλικό που συσσωρεύτηκε σε βάθος χρόνου. Στο επίκεντρο βρίσκεται το μοίρασμα του ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας, εδαφών και εργατικού δυναμικού, αγωγών και δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων, γεωπολιτικών στηριγμάτων, μεριδίων των αγορών.

Εδώ και χρόνια, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ μεθοδεύουν και προωθούν την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, επεμβαίνοντας, μεταφέροντας ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαθιστώντας βάσεις του θανάτου, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.