Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Για την υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στις δημόσιες μονάδες υγείας και τους λεονταρισμούς του Υπουργού Υγείας


Πηγή: Eurokinissi

 

Στο άρθρο 65 του νομοσχεδίου για την «Ολοκλήρωση Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης» προβλέπεται η «Ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας από ιδιώτες παρόχους και ιδιώτες ιατρούς για την αντιμετώπιση αναγκών που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Αφορμή για τη νομοθέτηση αυτού του μέτρου ήταν όχι γενικά οι ελλείψεις γιατρών σε όλες σχεδόν τις δημόσιες μονάδες υγείας της χώρας και ιδιαίτερα στην περιφέρεια, αλλά ορισμένες «ακραίες» περιπτώσεις, όπως στο νοσοκομείο της Κώ που δεν υπάρχουν παθολόγοι και για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο που ταυτίζεται με τον τουρισμό και τις ανάγκες των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Επομένως ο «πολλά βαρύς» υπουργός υγείας με αυτό το μέτρο αποδεικνύεται συνεπής με το σχέδιο ανάπτυξης που επιδεινώνει γενικά τους όρους περίθαλψης του λαού αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει τις ακραίες εκφάνσεις της πολιτικής της Κυβέρνησης και να λειτουργεί ως «αμορτισέρ» απορρόφησης των κοινωνικών κραδασμών. Να συζητάμε όχι γιατί όλο το χρόνο σε όλα σχεδόν τα δημόσια νοσοκομεία και στο σύνολο των Κέντρων Υγείας λείπουν γιατροί τόσο σε αριθμό όσο και σε βασικές ειδικότητες αλλά να θεωρηθεί επιτυχία ότι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα υπάρχει για κάποιες μέρες και κάποιες ώρες κάποιος γιατρός!

Ψηφιακά ... υποκατάστατα γνώσης

 

Μπορεί να πλασάρονται ως «εκσυγχρονισμός», ακόμα και ως ...κοσμογονία οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για το ψηφιακό φροντιστήριο και τη δυνατότητα γενίκευσης της τηλεκπαίδευσης, ωστόσο για άλλη μια φορά, από το νομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, επιβεβαιώνεται ότι αυτό που οικοδομείται είναι ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο, αλλά με «ψηφιακό» περιτύλιγμα.

Ενα σχολείο που πάνω στους εύθραυστους σοβάδες του θα κρέμεται ο διαδραστικός πίνακας, που οι μαθητές αντί για δάσκαλο θα έχουν την εικόνα του στις οθόνες τους. Στην πραγματικότητα, αυτό που φέρνει η κυβέρνηση είναι ψηφιακά «υποκατάστατα γνώσης».

***

Στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές που, βγαλμένες από τις Οδηγίες της ΕΕ και τα αναπτυξιακά σχέδια των μονοπωλίων και προωθημένες από τις κυβερνήσεις τους, οικοδομούν το σχολείο της αμάθειας, της κατηγοριοποίησης και των φραγμών, έρχεται η κυβέρνηση να σχεδιάσει και το λεγόμενο «Ψηφιακό Σχολείο».

Συνοπτικά πρόκειται για «Ψηφιακά Φροντιστήρια», με τα οποία τάχα αντιμετωπίζονται οι «περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες», διατηρώντας και εντείνοντας τους φραγμούς στην πρόσβαση στη δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, δίνοντας ψηφιακό φροντιστήριο για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το διά ζώσης. Ομως, κατά κανόνα, εκείνα τα παιδιά που προέρχονται από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα είναι που έχουν και τη μεγαλύτερη ανάγκη από ζωντανή διδασκαλία, την ουσιαστική επαφή και αλληλεπίδραση με τον εκπαιδευτικό, για να εντοπίσουν και να καλύψουν μορφωτικά κενά και ανάγκες. Γι' αυτές τις ανάγκες, εξάλλου, υπάρχουν ήδη θεσμοθετημένες η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία, όμως η κυβέρνηση τις κρατά υποβαθμισμένες έως και ανενεργές.

Εκατοντάδες Εβραίοι διαδηλωτές υπέρ της Γάζας συνελήφθησαν στο Κογκρέσο

 

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε  περισσότερους από 300 ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο..

 

 

Η αστυνομία του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου (USCP) συνέλαβε  περισσότερους από 300 ακτιβιστές που διαδήλωσαν εναντίον της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ μέσα σε κτίριο του Κογκρέσου χθες, παραμονή της ομιλίας που είναι προγραμματισμένο να εκφωνήσει ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνεδρίαση της ολομέλειας αμφότερων των σωμάτων της αμερικανικής εθνικής αντιπροσωπείας.

40 χρόνια...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Άλλα ...40 χρόνια «αποφασιστικής προώθησης» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα απαιτηθούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα «την ευημερία της» και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον λαό ότι οι θυσίες δίχως τέλος είναι διαρκώς «ένα το κρατούμενο» για τη θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

Τι εννοούν τα επιτελεία του κεφαλαίου; Ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τώρα η εργατική τάξη και ο λαός, που οι ανάγκες τους τσακίζονται σε ένα ατελείωτο μονοπάτι αντιλαϊκών προαπαιτούμενων, μέτρων τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, ούτε «προσωρινή» είναι, ούτε φέρνει κάποιο «φως στο τούνελ» για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.

Μετά από μια δεκαετία σκληρών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που έφεραν τον λαό σε μεγάλα αδιέξοδα, τοποθετήσεις όπως η παραπάνω αποδεικνύουν ξανά πως όσα έζησε και ζει ο λαός δεν είναι κάποιο είδος «έκτακτης κατάστασης», αλλά είναι η ίδια η κανονικότητα που ορίζουν οι ανάγκες του κεφαλαίου. Από τα μνημόνια στο σημερινό υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας και τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που θα συνεχιστούν αμείωτα, και βέβαια όσα πρόκειται να προστεθούν στα προαπαιτούμενα της νέας ΚΑΠ και του Ταμείου Συνοχής, οι ανάγκες του λαού θα στραγγαλίζονται από όσα ορίζει ο «οδικός χάρτης» της ΕΕ και του κεφαλαίου.

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για να μην ενοχλήσουν τους τουρίστες!!!

 

Οι «συστάσεις» της Τοπικής Κοινότητας Θήρας έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ανακοίνωση καταδίκης από την ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Θήρας, με την οποία καλεί τους κατοίκους της Σαντορίνης να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο νησί λόγω των τουριστών, αποτυπώνοντας γλαφυρά την αντίληψη που έχουν κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή για την ανάπτυξη των νησιών και του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση στο Facebook και στην σελίδα της Τοπικής Κοινότητας Θήρας, αναφερόταν: «Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια!!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας!!!».

Μετά τις αντιδράσεις οι αναρτήσεις διαγράφηκαν.