Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Φασιστικός Τουρισμός στην Κατερίνη…


Τραγελαφικές στιγμές έντονης γραφικότητας και πατριδοκαπηλίας έζησε η πόλη της Κατερίνης με τους μεταφερόμενους φασίστες από όλη την Βόρεια Ελλάδα και τις παραεκκλησιαστικές ομάδες που βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι στην πλατεία του δημαρχείου της πόλης.

Η πολυδιαφημιζόμενη συγκέντρωση της «πατριωτικής» νεολαίας Κατερίνης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με συγκεκριμένα blog του νομού μας (όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ» και η «ΠΙΕΡΙΚΗ») να έχουν συμβολή στην προπαγάνδα της, αποδείχτηκε σύναξη μερικών εκατοντάδων ανθρώπων που ήρθαν από διάφορα μέρη.
Σε αυτήν πρωταγωνίστησαν πρώην μέλη και στελέχη της «Χρυσής αυγής» που δρουν συγκαλυμμένα μέσα από ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται πατριωτικές για να προωθήσουν και να προβάλλουν τις ρατσιστικές, μισαλλόδοξες και ξενοφοβικές τους θέσεις.

Δεκέμβρης ’44: Επειδή χάσαμε εμείς, κι επειδή νικήσανε αυτοί…


 Σαν σήμερα πριν από 75 ακριβώς χρόνια ξημέρωνε η «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει ούτε δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας αιματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου για το μονομερή αφοπλισμό του ΕΛΑΣ.

   Όσα έγιναν τον Δεκέμβρη είχαν προσχεδιαστεί από εκείνους που εμφανίζονταν σαν «απελευθερωτές». Ήδη από τις 22/9/1944, ο Γεώργιος Παπανδρέου, τηλεγραφούσε στον Τσόρτσιλ τα εξής:

Με αφορμή μια ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ, μια λέξη: «ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ»!


   Τι έγινε με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, τον Νίκο Γεωργιάδη; Έγινε ό,τι ακριβώς περιγράφεται με απόλυτη ακρίβεια στο θέμα του Ημεροδρόμου (εδώ: imerodromos.gr/nikos-georgiadis-apallagi-logo-paragrafis-gia-tin-aselgeia-se-aniliko/).

   Με δυο λόγια, ο κύριος ΔΕΝ αθωώθηκε! Ο πρώην βουλευτής ΔΕΝ απηλλάγη διότι οι κατηγορίες εναντίον του κατέρρευσαν. Ο εν λόγω ΔΕΝ αποδόθηκε άσπιλος γιατί ανετράπη η πρωτόδικη απόφαση που απεφάνθη ότι ήταν «Ένοχος για ασέλγεια κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ΄ εξακολούθηση…». 

   Όχι, ο πρώην βουλευτής έπαψε να διώκεται διότι επήλθε παύση της ποινικής δίωξής του λόγω ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ. Αυτό συνέβη. Και τούτο συνέβη – όπως σημειώνουν έγκυροι νομικοί κύκλοι – διότι οι προηγούμενοι “αριστεροί” κυβερνώντες, αξιοποιώντας και την τουλάχιστον υποτονική αντίδραση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και σήμερα κυβέρνησης, υποβίβασαν το αξιόποινο με αποτέλεσμα την παραγραφή. Κι αυτό που συνέβη είναι τόσο «άριστο», ώστε ακόμα και η Εισαγγελέας της έδρας, δήλωσε:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ


Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα

 


Πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ.

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:
«Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με την βία μας αρπάξαν και συνεχίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Ό,τι με αγώνα, σκληρή δουλειά και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ό,τι με την βία μας αρπάξαν δεν μας το χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!

Κρύβουν τη «μεγάλη εικόνα»



Η συμφωνία για την ανακήρυξη θαλάσσιων ζωνών ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη, παρακάμπτοντας την επήρεια του Καστελόριζου, ακόμα και της Κρήτης (!), δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Η Τουρκία αυξάνει σταθερά και σχεδιασμένα την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο, επιχειρώντας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην εφ' όλης της ύλης διαπραγμάτευση για το ρόλο της στην περιοχή.

Αξιοποιεί την ισχύ της ως ενός από τους μεγαλύτερους στρατούς του ΝΑΤΟ και «στρατηγικού εταίρου» της ΕΕ, ακόμα και το ρόλο της στη διαχείριση του Προσφυγικού, για να κατοχυρώσει και να διευρύνει τα συμφέροντα της τουρκικής αστικής τάξης σε όλο το τόξο από τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή μέχρι τη ΝΑ και Κεντρική Μεσόγειο, αμφισβητώντας τη Συμφωνία της Λοζάνης, εισβάλλοντας στο Ιράκ και στη Συρία, προσβάλλοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ψέμα...


Ιδού πώς «αποτιμά» η «Αυγή» τις μεγάλες κινητοποιήσεις νεολαίας και εργαζομένων του Δεκέμβρη του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα: «...βρέθηκαν από τη μία πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε η κοινωνία να αφουγκραστεί τη φωνή των νέων και από την άλλη ένα ετερόκλητο μπλοκ "νόμου και τάξεως" με πρωταγωνιστή τη ΝΔ, αλλά και με στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, και από το ΛΑΟΣ μέχρι το ΚΚΕ που ζητούσε - με αποχρώσεις - το τσάκισμα της εξέγερσης "με κάθε μέσο"». Μέσα σε λίγες γραμμές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι μπορεί να πέρασαν έντεκα χρόνια, όμως δεν παύει να επιδεικνύει την έφεσή του στο ψέμα και την προβοκάτσια, παράλληλα με τη χυδαία επιχείρηση κολακείας της νεολαίας. Της νεολαίας, που μόλις 7 χρόνια μετά το 2008, δηλαδή το 2015, τσάκισε ως κυβέρνηση για μια ακόμα φορά, ψηφίζοντας το τρίτο μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, πολλοί από τους οποίους είχαν θητεύσει στις αγκάλες του ΛΑΟΣ. Για την Ιστορία, κι επειδή η διαστρέβλωση έχει κοντά ποδάρια, να θυμίσουμε ότι τον Δεκέμβρη του 2008, το πρώτο κόμμα που πραγματοποίησε συλλαλητήριο ενάντια στην καταστολή, καταγγέλλοντας την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ήταν το ΚΚΕ, με τη μεγάλη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής στις 8 Δεκέμβρη στην Ομόνοια.

Το κέρδος ... σκοτώνει



Οι εικόνες από την Αλβανία μετά το σεισμό της περασμένης Τρίτης συγκλονίζουν: Πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, ακόμη και ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα μοιάζουν να τα «κατάπιε» το έδαφος, θάβοντας στα συντρίμμια τους και στέλνοντας στο θάνατο επίσημα 51 ανθρώπους (οι έρευνες έχουν σταματήσει), ανάμεσά τους παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι. Τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονται στο Δυρράχιο και στην κοινότητα Θουμάνα, στα βόρεια των Τιράνων, στις «χάρτινες» πολυκατοικίες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Δυρράχιο έχουν πληγεί 701 κατοικίες, μεταξύ των οποίων 176 πολυκατοικίες, στα Τίρανα 202 πολυκατοικίες, με 61 από αυτές να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και τουλάχιστον 8 να θεωρούνται ακατοίκητες. Μόνο στην πρωτεύουσα οι άστεγοι, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αγγίζουν τις 3.480. Ο αριθμός των αστέγων στο Δυρράχιο και τη Θουμάνα είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ ο συνολικός αριθμός των αστέγων, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ξεπερνάει τις 10.000. Στο μεταξύ, εξαιτίας των μετασεισμών που συνεχίζονται, πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια και τις πόλεις τους, ενώ οι άστεγοι - που κοιμούνται σε καταυλισμό ή στα αυτοκίνητα - αρνούνται να φιλοξενηθούν στα εξίσου ακατάλληλα και επικίνδυνα ξενοδοχεία και τουριστικές μονάδες της περιοχής.