Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Προσεχώς

 

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, Ν. Φαραντούρης, έλεγε τις προάλλες ότι το ΚΚΕ «δεν έχει περιβαλλοντική ατζέντα», ότι «το περιβάλλον δεν είναι στο πρόγραμμά του» και ότι καταψήφισε στην Ευρωβουλή «ακόμα και τον εμβληματικό κανονισμό για την προστασία της φύσης». Την απάντηση την πήρε επιτόπου, από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιο Λ. Νικολάου - Αλαβάνο, που βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής. Ο «εμβληματικός κανονισμός» δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που δίνει το δικαίωμα στους κολοσσούς της Ενέργειας για εγκατάσταση ΑΠΕ ακόμα και σε περιοχές Natura ή σε καμένες περιοχές! Κι επειδή όποιος έχει τη μύγα της ΕΕ ...μυγιάζεται, προς υπεράσπιση του Φαραντούρη και της εγκληματικής πολιτικής της ΕΕ για το περιβάλλον, έσπευσε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη. Μαζί τα ψηφίζουν στο Ευρωκοινοβούλιο ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μαζί τα υπερασπίζονται και στα τηλεοπτικά πάνελ. Μάλλον πρόκειται για τα «προσεχώς» της επόμενης μέρας, αφού έχουν πολλή δουλειά να βγάλουν - μαζί με τους συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ - υπέρ των ομίλων και ειδικά αυτών που μετράνε τρελά κέρδη από τις επενδύσεις στην «πράσινη μετάβαση».

Ευρωεκλογές και συνταξιούχοι: γιατί πρέπει να καταψηφίσουμε την ΕΕ και τα κόμματά της

 



          Οι κυβερνήσεις από το 1992, με τους τότε νόμους Σιούφα της ΝΔ, προσπαθούν  να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη συμμετοχή τους στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και  προώθηση των ιδιωτικών συστημάτων ασφάλισης. Το 2021 έγινε το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), στο οποίο υπάγονται οι νέοι εργαζόμενοι που θα οδηγήσει σύντομα σε μείωση ή απαξίωση συνολικά των επικουρικών συντάξεων και στην ενίσχυση των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

          Από τότε, η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, επί δεκαετίες δοκίμασε όλα τα κόμματα, σοσιαλιστές, φιλελεύθερους, ακροδεξιούς, “αριστερούς”, κάθε λογής τυχοδιώκτες, ψάχνοντας λύσεις και σωτηρία. ΄Ομως με καμία κυβέρνηση, οποιουδήποτε τύπου, με καμία αστική αντιπολίτευση, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Αντίθετα, χειροτέρευσαν. Οι πραγματικές συντάξεις τον προηγούμενο αιώνα ήταν  μεγαλύτερες από τις σημερινές. Η κατάσταση στη δημόσια Υγεία ήταν καλύτερη από ότι είναι τώρα. Τον προηγούμενο αιώνα, δεν υπήρχε ενεργειακή φτώχεια, ούτε χιλιάδες πλειστηριασμοί. Αυτά όχι γιατί ήταν καλύτερο το καπιταλιστικό σύστημα, αλλά γιατί υπήρχε το σοσιαλιστικό στρατόπεδο και τα ισχυρά εργατικά κινήματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Καταγγελία αναγνώστριας του 902.gr: Ράντζα παντού στην εφημερία - «Δεν υπάρχουν ελλείψεις» απαντάει ο υπουργός Υγείας! (VIDEO)

 

 
 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Σε κάθε εφημερία κυριαρχούν εικόνες πολέμου με τους ασθενείς να περιμένουν για ώρες στα ράντζα και τους υγειονομικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν!

Στο βίντεο που μας έστειλε αναγνώστρια του 902.gr, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παραδέχεται ότι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» υπάρχουν 1.000 (!) άτομα σε αναμονή, ισχυριζόμενος ωστόσο προκλητικά ότι όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν ελλείψεις!

Ασθενείς και υγειονομικοί είναι αγανακτισμένοι, όπως η αναγνώστρια, η μητέρα της οποίας περιμένει σε φορείο για αξονική από τις 2 μ.μ. μέχρι τώρα, 10.30 μ.μ.!!!