Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Κάηκαν 16 άνθρωποι σε ένα μήνα προσπαθώντας να ζεσταθούν στην Ελλάδα της …«ανάπτυξης»

 

Τα νούμερα σοκάρουν. Ανθρώπινες τραγωδίες σε καθημερινή βάση… Τα επίσημα στοιχεία από την πυροσβεστική για τους θανάτους ανθρώπων που οφείλονται σε πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν θέρμανση αποτυπώνουν το μέγεθος του εγκλήματος…

Είναι τα δραματικά αποτελέσματα μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει μετατρέψει το αγαθό της ενέργειας σε πανάκριβο εμπόρευμα με τις τιμές να καθορίζονται στα καπιταλιστικά χρηματιστήρια.  

Η έκρηξη των τιμών σε ρεύμα και φυσικό αέριο έχει οδηγήσει στην γιγάντωση της ενεργειακής φτώχειας. Μια φτώχεια που πλέον μετρά θύματα. Νεκρούς. Ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πυροσβεστικής το διάστημα 20 Νοεμβρίου με 20 Δεκεμβρίου έχουν καταγραφεί 16 θάνατοι από φωτιές σε διαμερίσματα με πιθανότερη αιτία εκδήλωσης των πυρκαγιών τα θερμαντικά μέσα που χρησιμοποιούσαν…

Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, ενώ στον τραγικό απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνονται και τα δύο παιδιά 12 και 13 ετών στο Καματερό που κάηκαν στο δωμάτιο όπου κοιμόντουσαν όταν ξέσπασε φωτιά από την ξυλόσομπα.  Μόνο την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για «πόλεμο» με θύματα. Φτωχοί άνθρωποι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέρμανση στο σπίτι τους… Επιστρατεύουν μαγκάλια, ξυλόσομπες και άλλα μέσα προηγούμενων δεκαετιών και αιώνων για να αντιμετωπίσουν το κρύο και …συναντούν το θάνατο. 

Ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει υπέρογκα ποσά για ρεύμα και φυσικό αέριο. Οι λογαριασμοί έχουν αυξήσεις που φτάνουν μέχρι και το 200%! Αυτές είναι οι συνέπειες μιας εγκληματικής πολιτικής που απελευθέρωσε τις τιμές της ενέργειας που όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και σήμερα στέλνει στο λαό το λογαριασμό της …πράσινης μετάβασης. 

 
Μόνο που αυτή η καπιταλιστική ανάπτυξη φέρνει νεκρούς… Και αυτοί οι νεκροί είναι από την δική μας πλευρά. Από την πλευρά των ανθρώπων του μόχθου.  Αυτών που παράγουν τον τεράστιο πλούτο.  Ένα τεράστιο πλούτο όμως που καρπώνεται μια χούφτα κεφαλαιοκρατών σε ένα σύστημα που αφήνει παιδιά και ηλικιωμένους να υποφέρουν από το κρύο και όταν προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν καίγονται… 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Λ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΟ



Στο ρέμα της Κονταξοπούλου  ανεβαίνοντας δεξιά, ο δρόμος καταρρέει. Το πρόβλημα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια. Δεν έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις και η κατάσταση επιδεινώθηκε. Απαιτείται να γίνουν άμεσα εργασίες προτού χειροτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες.

"Λαϊκή Συσπείρωση".

Συσκότιση

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

 

Ήξερε ή δεν ήξερε η κυβέρνηση για τη μελέτη που επιβεβαιώνει τους κινδύνους για τη ζωή των ασθενών από την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ; Πάνω σ' αυτό το θέμα εξαντλήθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στη Βουλή, συσκοτίζοντας τις πραγματικές αιτίες για τη σημερινή άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.

Ποια είναι η ουσία; Ότι χιλιάδες ζωές, που θα μπορούσαν να σωθούν αν είχαν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, χάθηκαν άδικα. Ότι η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ στερεί από ασθενείς με COVID τη δυνατότητα να δώσουν με καλύτερες προϋποθέσεις τη μάχη για τη ζωή τους. Ότι το σύστημα Υγείας «μίας νόσου» στερεί κρεβάτια ΜΕΘ και από άλλους ασθενείς, που δεν πάσχουν από COVID.

«Αλλά δεν έχουμε κομμουνισμό»...

 

 

Αυτή η άθλια κατάσταση, με τους ασθενείς να συνωστίζονται στον διάδρομο, επικρατούσε έξω από τον αξονικό τομογράφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, το απόγευμα της Δευτέρας. Τη φωτογραφία αυτή μας έστειλε αναγνώστης του portal που περίμενε έξι ολόκληρες ώρες για μια αξονική, στο κατά τ' άλλα «πλήρως προετοιμασμένο» για τη μετάλλαξη «Όμικρον» δημόσιο σύστημα Υγείας!!!

Στο νοσοκομείο υπάρχει ένας αξονικός τομογράφος που εξυπηρετεί Covid και non-Covid περιστατικά. Οι ασθενείς με Covid έχουν μπει μέσα στην αίθουσα του αξονικού για να εξεταστούν. Οι υπόλοιποι ασθενείς που δεν έχουν κορονοϊό περιμένουν στον διάδρομο, σχηματίζοντας μια μεγάλη ουρά. 

ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ «Καβγάς» για το ποιος διασφαλίζει την «πολιτική σταθερότητα» για το κεφάλαιο

 

Eurokinissi

«Δεν θα διακινδυνεύσω την πολιτική σταθερότητα που έχει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και διασφαλίζει τη ροή κονδυλίων από την ΕΕ προς τους επιχειρηματικούς ομίλους», ήταν βασικά το μήνυμα που εξέπεμψε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022, θέλοντας να καταδείξει ότι επί 27 μήνες η κυβέρνησή του καταφέρνει να ικανοποιεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και συνεπώς δεν είναι απαραίτητη μια κυβερνητική αλλαγή υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα είχε ζητήσει την παραίτηση της κυβέρνησης.

Τόνισε, άλλωστε, στο ίδιο πνεύμα και απευθυνόμενος στο κεφάλαιο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη στην Ελλάδα «τρέχει» ήδη με 9%, με βάση και τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησης που παρουσίασε.

Αποτυπώνοντας τον «κοινό τόπο» όλων των αστικών κομμάτων απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για να του πει πως εκείνος μαζί με άλλους ηγέτες της ΕΕ διεκδίκησε πρώτος το Ταμείο Ανάκαμψης και πως «σας ενοχλεί, σας χαλάει το αφήγημα, όταν μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση έρχεται και κάνει τη μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση που έχει γίνει ποτέ από συστάσεως του ελληνικού κράτους» και παράλληλα μπορεί να ενσωματώνει αντιδράσεις, πετυχαίνοντας «ανάπτυξη με κοινωνική φροντίδα», όπως παρουσίασε ξανά τα μέτρα - «ασπιρίνες» για την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια που φουντώνει (βλέπε και σελ. 3), μέτρα που, όπως χαρακτηριστικά είπε, τα παίρνει η κυβέρνησή του «χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία».

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ «ΟΜΙΚΡΟΝ» Νέα χαράτσια στον λαό και τεστ επί πληρωμή αντί για μέτρα προστασίας της υγείας του

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
 
Από την τσέπη τους και οι εμβολιασμένοι για τεστ Covid!

Ενα ακόμα χαράτσι εξετάζει η κυβέρνηση ως «αντίδοτο» στην απουσία κάθε μέτρου ελέγχου της πανδημίας

 

Ετοιμος για τα ακόμα ...χειρότερα πρέπει να είναι ο λαός μπροστά και στη νέα έξαρση της πανδημίας με τη μετάλλαξη «Ομικρον» να κυριαρχεί σταδιακά, αφού αντί για όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας προκειμένου να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη μετάδοση του ιού, δεν αποκλείεται να του επιβληθεί ένα ακόμα χαράτσι από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη χτεσινή ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε να επιβαρυνθούν και οι εμβολιασμένοι το κόστος για rapid τεστ ή PCR στις γιορτές για να μπαίνουν σε συγκεκριμένους χώρους. Ετσι, μετά τους ανεμβολίαστους, σειρά παίρνουν και οι εμβολιασμένοι στις ουρές των φαρμακείων και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για το γνωστό χαράτσι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται τα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο τον πληθυσμό ώστε να αναβαθμιστούν η ιχνηλάτηση και η επιδημιολογική επιτήρηση. Σε μια τέτοια περίπτωση, π.χ. για μια 4μελή οικογένεια που θα θέλει να βγει τις γιορτές, θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 40 ευρώ για το νέο χαράτσι! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε βέβαια να «καθησυχάσει» ότι πρόκειται για προσωρινό μέτρο.