Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ο Μητσοτάκης και η “εκστρατεία μίσους”

 
 Οι αστοί ηγέτες νομιμοποιούνται να μισούν τον “εχθρό λαό” και να τσαλαπατούν τη ζωή του, αλλά ο λαός δεν έχει δικαίωμα να τους μισεί και να το εκφράζει. Το πρόβλημα δεν είναι η αυθόρμητη χαρά και το μίσος του κόσμου, αλλά πώς θα το οργανώσει θετικά, για να μη ξεθυμάνει στα πληκτρολόγια.
 
 
 

Η αρχή είχε γίνει με το θάνατο της Θάτσερ. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτή ήταν ίσως η πρώτη ή η πιο χαρακτηριστική στην εποχή της άνθησης των social media. Η αγγλική εργατική τάξη πανηγύριζε, οι οπαδοί έδειχναν τη χαρά τους στα γήπεδα, και όπως έλεγε σε ένα σκίτσο του ο Πάνος Ζάχαρης, η βρετανική κοινή γνώμη ήταν διχασμένη γύρω από τη ζωή και το θάνατό της.

Ο Μητσοτάκης και η εκστρατεία μίσους

Για το αντιλαϊκό σχέδιο της κυβέρνησης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας


Βασικός στόχος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ είναι το μικρότερο δυνατό «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του
MotionTeam
Βασικός στόχος στο σχέδιο της κυβέρνησης για την ΠΦΥ είναι το μικρότερο δυνατό «κόστος» για το κεφάλαιο και το κράτος του
Η κυβέρνηση εδώ και καιρό προπαγανδίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) σαν το απαύγασμα της φιλολαϊκής της πολιτικής. Τις προβάλλει σαν ένα είδος «επανάστασης» στο χώρο της Υγείας, όπου επιτέλους ο λαός και ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα θα «απολαύσουν» ένα «ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα παρέχει υπηρεσίες Υγείας καθολικές και ισότιμες για όλους», γι' αυτό, ισχυρίζονται, η μεταρρύθμιση έχει «κοινωνικό πρόσημο» με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον.
Θα μπορούσε κάποιος δικαιολογημένα να αναρωτηθεί πώς είναι δυνατόν, μετά το «τσουνάμι» των αντιλαϊκών μέτρων που μόλις ψήφισε στη Βουλή με το 4ο μνημόνιο - για τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου εισοδήματος, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τα νέα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, που μετατρέπουν τη ζωή των λαϊκών οικογενειών σε «κόλαση» - πώς γίνεται τα μέτρα που προωθεί ειδικά για την ΠΦΥ να συνιστούν περίπου «παράδεισο»...

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν «τρελάθηκε η κυβέρνηση και τα έβαλε όλα τζάμπα», αλλά αξιοποιεί όλη την ικανότητά της, προκειμένου να εξαπατήσει το λαό και τους ασθενείς, κάνοντας το «μαύρο - άσπρο». Να δημιουργήσει προσδοκίες και να εξασφαλίσει ανοχή ώστε πιο εύκολα να περπατήσει μια ακόμα αντιλαϊκή μεταρρύθμιση στο χώρο της ΠΦΥ, συνέχεια όλων των προηγούμενων.

Διαστρέβλωση…



Διαστρέβλωση…  

 
   Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι διαστρεβλώνονται οι θέσεις της, ότι παραποιούνται τα λεγόμενα των εκπροσώπων της, του ίδιου του πρωθυπουργού. Εμείς, μπρος στον κίνδυνο να… διαστρεβλώσουμε τον κ.Τσίπρα επιλέγουμε μια σίγουρη μέθοδο: Να τον αντιγράψουμε αυτολεξεί.

  Η δήλωση που ακολουθεί είναι δική του και έγινε στις 25/1/2017 στην Εφημερίδα των Συντακτών: