Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η “νίκη της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων” και άλλες λαθροχειρίες

 

ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ»

 

Πηγή: Associated Press

 

Με πανηγυρισμούς στα social media και στα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην ομάδα του στο Ευρωκοινοβούλιο ΜΜΕ, υποδέχτηκαν οι ευρωβουλευτές τους την ψηφοφορία για την παραπομπή της οδηγίας για τους “εργαζόμενους σε πλατφόρμες” σε διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Διαβάζουμε σε αναρτήσεις και αρθρογραφία στο διαδίκτυο: “νίκη της αριστεράς και όλων των προοδευτικών δυνάμεων”, “στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στις πλατφόρμες”, “νίκη που φέρνει πιο κοντά ένα αύριο με δικαιώματα και αξιοπρέπεια”, “λυσσαλέα προσπάθεια Δεξιάς-Ακροδεξιάς να καθυστερήσει την πολύ σημαντική νομοθέτηση”. Βεβαίως, η ίδια η “οδηγία” έχει τόση σχέση με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πλατφόρμες, όση σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Έχουμε και λέμε…

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ Αθωράκιστη για ακόμα μια φορά η χώρα - Δρόμοι ανοιγοκλείνουν και περιοχές είναι χωρίς ρεύμα (ΦΩΤΟ)

 

Πηγή: Eurokinissi

Απροστάτευτοι για ακόμη μια φορά έμειναν οι κάτοικοι της Αττικής από την κακοκαιρία. 

Με το πρώτο χιόνι, η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης έκλεισε για πάνω από δέκα ώρες, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο. Επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή, από την κυβέρνηση αποφασίστηκε να μείνει κλειστή η ΠΑΘΕ όλο το βράδυ. Η Εθνική Οδός τελικά άνοιξε λίγο πριν τις δέκα το πρωί. 

Βασικές οδικές αρτηρίες όπως η Αττική Οδός ανοιγόκλειναν, ενώ έκλεισε ακόμα και η Κατεχάκη, για να ρίξουν αλάτι... κατόπιν εορτής.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Με νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «χτυπάει το σφυρί» του ξεσπιτώματος

 

Ισχυρό ΚΚΕ για να δυναμώσει ο λαός την πάλη του για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τα κάθε λογής κοράκια

 

Εν αναμονή της απόφασης του Αρείου Πάγου, που θα κρίνει αν θα προστεθούν τελικά ακόμα περισσότερα κοράκια που θα βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού, βρίσκονται με αγωνία χιλιάδες υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη συζήτηση αφορά το αν θα δοθεί η δυνατότητα στους «servicers» (εταιρείες διαχείρισης) να επισπεύδουν πλειστηριασμούς. Πρόκειται για εταιρείες που λειτουργούν για λογαριασμό των funds, τα οποία ελέγχουν χιλιάδες δάνεια, μετά και τον σχετικό νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ το 2016.

Τα λαϊκά νοικοκυριά είναι όλο και πιο έκθετα στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, αφού μετά τις ρυθμίσεις υπέρ των τραπεζιτών του ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν και οι αντίστοιχες της ΝΔ με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα. Μια κατάσταση που αναμένεται να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο την «επόμενη μέρα» των εκλογών, αφού διακηρυγμένος στόχος κάθε αστικού κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση είναι η «εξυγίανση των τραπεζών», που σε ...απλά Ελληνικά σημαίνει ξεφόρτωμα «κόκκινων» δανείων, δηλαδή νέο πογκρόμ πλειστηριασμών.

Ταυτόχρονα, η ραγδαία άνοδος των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις που πλήττουν τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι σίγουρο ότι θα «γεννήσουν» νέα κύματα «κοκκινισμένων» δανείων, στο φόντο της άρσης της όποιας προστασίας της λαϊκής κατοικίας.