Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ Ολοκληρώνετε ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας και των εργαζομένων που στέλνουν το μήνυμα «Μολών λαβέ» (VIDEO)

 

 
 

Την ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος της ΛΑΡΚΟ, της ναυαρχίδας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας και μία από τις πέντε μεγαλύτερες στο είδος της παγκοσμίως, αλλά και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί, κατήγγειλε ο Θανάσης Παφίλης, βουλευτής του ΚΚΕ, στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως η απαξίωση και το κλείσιμο της εταιρείας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αλλά ολόκληρη τη χώρα γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο για την οικονομία και τη χώρα.

Κατήγγειλε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά απαξίωσαν και υποβάθμισαν το έργο και την παραγωγή της, παρότι έχει τεράστιες δυνατότητες για να παράγει πολύτιμα μέταλλα, όπως κοβάλτιο, νικέλιο κλπ.

Από του διαόλου τη μάνα

 


Στη χώρα του Ξένιου Δία, που τυγχάνει να είναι δικιά μας, και μάλιστα «ιδιοκτήτρια» της λέξης φιλοξενία, έχουμε μια έκφραση κάπως παράξενη για τη μεγάλη ...απόσταση. Ετσι κάτι μπορούμε να το στείλουμε στου διαόλου τη μάνα ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να μας καταφθάσει από την ίδια του διαόλου μάνα. Στον πολιτικό λόγο όμως, αυτό λέγεται πιο κομψά, όταν θες να κρύψεις πόσο βαθιά ρατσιστής είσαι κι έχεις βάλει υποψηφιότητα για την κουστουμαρισμένη ακροδεξιά. Με τις λέξεις λοιπόν αρχίζουμε, κι έχουμε εμείς πρώτοι παγκοσμίως, κι από δίπλα όλοι οι λαοί που λέμε ότι δανείστηκαν μεγάλο ποσοστό υψηλών ιδεών - λέξεων της ελληνικής σκέψης, να έχουμε και τις πρώτες θηριώδεις απώλειες ιδεών, εννοιών και λέξεων.
 
Ετσι την ώρα που ματοκυλιέται η γεμάτη αγαθά του θεού Ουκρανία, κι αδίστακτοι ιμπεριαλιστές πολλαπλών εθνικοτήτων αλλά ίδιων καπιταλιστικών συμφερόντων «παράγουν» στρατιές προσφύγων, χωρίς ντροπή, χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα, οι πολιτισμένοι της Δύσης προάγουν και διαφημίζουν αυτούς τους ίδιους πρόσφυγες σαν πραμάτεια πρώτης ποιοτικής τάξης και κατηγορίας. Είναι ανοιχτόχρωμοι σε δέρμα και μαλλιά, κουβαλάνε μαζί τους ίδια μωρά σαν τα χερουβείμ, που σε καμιά εκκλησία, ούτε την ορθόδοξη, δεν είναι ποτέ μελαχρινά (!), κι επιπλέον έρχονται κατευθείαν από τη μήτρα της καυκάσιας φυλής (Καυκάσιος είναι ο λευκός άνθρωπος σε αντίστιξη με τον Ασιάτη, τον Αφρικανό κ.λπ.), κι όχι απ΄ του διαόλου τη μάνα.

«Κάτω από ξένη σημαία» - διδάγματα για τη στάση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

 

Στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
Στα χαρακώματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
Η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας, κομμάτι της οξυνόμενης παγκόσμιας σύγκρουσης των ιμπεριαλιστικών κέντρων, έφερε πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το ζήτημα της στάσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων στις χώρες που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στον πόλεμο. Δεν πρόκειται για κάποιο θεωρητικό ζήτημα ανάλυσης, αλλά για άμεσο, πρακτικό ζήτημα της επαναστατικής πολιτικής. Η σωστή επίλυσή του αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την καθοδήγηση των λαϊκών μαζών μακριά από τις ποικιλόχρωμες εκφράσεις της αστικής πολιτικής, αλλά και για τη δυνατότητα του επαναστατικού κινήματος να εκμεταλλευτεί, κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις αστικές τάξεις για να προωθήσει την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης.

Με το ξέσπασμα του Α' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου (1914 - 1918), που γρήγορα αγκάλιασε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, η μεγάλη πλειοψηφία των ηγετών των τότε σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων πέρασε από τον οπορτουνισμό (έκφραση της αστικής ιδεολογίας μέσα στο εργατικό κίνημα) στην ανοιχτή προδοσία των συμφερόντων της εργατικής τάξης1. Στο όνομα της δήθεν πιο επιθετικής συμπεριφοράς της αντίπαλης αστικής τάξης, οι ηγεσίες αυτές συντάχθηκαν η καθεμία με τη δική της αστική τάξη, υπερψήφισαν τις πολεμικές πιστώσεις, έσπρωξαν τις μάζες της εργατικής τάξης στην αλληλοσφαγή. Οι φωτεινές εξαιρέσεις ήταν, τουλάχιστον στην αρχή του πολέμου, λίγες και δακτυλοδειχτούμενες από τους δήθεν ρεαλιστές: Ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι, τα Κόμματα της Βουλγαρίας («στενοί») και της Ρουμανίας, η πλειοψηφία του Ιταλικού Κόμματος, ορισμένοι Γερμανοί, Πολωνοί, Ιταλοί και Ολλανδοί επαναστάτες.

Ο Σασμός της Ετεροδικίας

 


Τρία λιώμα τρουμανάκια μπέρδεψαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με ένα διπλανό! Κι επειδή η ένοικος δεν τους υποδέχτηκε, μπούκαραν σπάζοντας την πόρτα, ξάπλωσαν ρευόμενοι και περδόμενοι, κι ευτυχώς η μικρή πρόλαβε και κλειδώθηκε στο μπάνιο κι ειδοποίησε τη ρεσεψιόν και τον πατέρα της. Κι ύστερα ήρθε ο Σασμός  της Ετεροδικίας. Θα δικαστούνε λέει από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη…

Τόση ένταση και πολεμική έξαψη δεν την αντέχουν ούτε τα… «παλληκάρια» του αεροπλανοφόρου Χάρι Τρούμαν, που ‘χει δέσει στη Σούδα. Βγήκανε, λένε, να πνίξουν το άγχος τους στο πιοτί και την πλήρωσε μια ανήλικη, που προφανώς εκτός απ’ τη λαχτάρα, τώρα πληρώνει ελληνικότατα και την άθλια νεκραναστημένη ετεροδικία.

Όχι, δεν άρχισαν τα όργανα. Απλώς τα αμερικάνικα συνεχίζονται. Τρία λιώμα τρουμανάκια, διαβάζω στα ξεσηκωμένα χανιώτικα ΜΜΕ σήμερα τα ξημερώματα, μπέρδεψαν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με ένα διπλανό! Κι επειδή η ένοικος δεν τους υποδέχτηκε, μπούκαραν σπάζοντας την πόρτα, ξάπλωσαν ρευόμενοι και περδόμενοι, κι ευτυχώς η μικρή πρόλαβε και κλειδώθηκε στο μπάνιο κι ειδοποίησε τη ρεσεψιόν και τον πατέρα της. Βέβαια άμα είσαι αμερικανός ναύτης αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου. Δεν ξεκουνιόντουσαν με τίποτα. Έφτασε η αστυνομία, τους συνέλαβε, πέρασαν ώρες στο τμήμα κι ύστερα ήρθε ο Σασμός της Ετεροδικίας. Θα δικαστούνε λέει από την αμερικανική στρατιωτική δικαιοσύνη… Ο Τρούμαν Τρούμαν, κι ο Σασμός Σασμός!

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου! Απομονώνουμε κάθε ρατσιστική-φασιστική φωνή!

 

  Πηγή: Associated Press

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: 

«Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στα εκατομμύρια των Ουκρανών προσφύγων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, στα χιλιάδες ξεριζωμένα παιδιά που φτάνουν καθημερινά σε χώρες της ΕΕ και στη χώρα μας. Εκφράζουμε τη στήριξή μας σε όλα τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, στους λαούς που έχουν γίνει ''σάκος του μποξ'' στον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας.

Σε όλους όσοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, αναζητώντας μια ασφαλέστερη ζωή, υψώνουμε τείχος προστασίας. Νιώθουμε την ίδια ανησυχία, την ίδια οργή απέναντι στις πολεμικές επεμβάσεις, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Απεργιακή απάντηση στα καλέσματα «ομοψυχίας» και υποταγής στη βαρβαρότητα


 

Του Γιώργου Κρητικού, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Αττικής του Κόμματος

Η επιδίωξη της αστικής τάξης της χώρας μας να συστρατεύσει τον λαό με τους στόχους της δεν είναι καινούριο στοιχείο, ιδιαίτερα σε περιόδους που ξεσπούν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στους οποίους συμμετέχει. Η ανάγκη εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας προωθείται από την κυβέρνησή της, τα κόμματά της, πολύμορφους μηχανισμούς που διαθέτει. Προωθείται και από τις δυνάμεις των κομμάτων της στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Πιο εμφανής είναι η προσπάθεια στα συνδικαλιστικά όργανα που είναι χρεωμένα τα κεντρικά συνδικαλιστικά στελέχη των αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Στις ανακοινώσεις των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχουν εξαφανιστεί από το κάδρο των ευθυνών οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας εκλείπει κάθε αναφορά στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν κάνει σάκο του μποξ τον λαό της Ουκρανίας. Οπως έχει εξαφανιστεί και στις τρεις ανακοινώσεις οποιαδήποτε αναφορά στην εμπλοκή της χώρας μας που στηρίζει ενεργά τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό που μετέχει, ο οποίος έχει μετατρέψει την Ουκρανία, μαζί με την αστική τάξη της Ρωσίας, σε θέατρο των ανταγωνισμών τους. Επιδιώκουν στην πράξη να στρατεύσουν τα συνδικάτα στην πολεμική εμπλοκή της χώρας. Οι θέσεις τους είναι επικίνδυνες για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους.

Κάτι κουρασμένα παλικάρια...

 

 

Τα τελευταία 25 - και βάλε - χρόνια δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ που να μην έχει στηρίξει με το πιο μεγάλο πάθος. Αλλά τώρα, ο γερο-Πρετεντέρης όχι μόνο «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του» για το πόσο απαράδεκτη είναι η εισβολή σε ξένες χώρες «απ' όπου κι αν προέρχεται», αλλά αφιερώνει και κοτζάμ μισή σελίδα στο «Βήμα» για να επιτεθεί στο ΚΚΕ, στο συλλαλητήριο που οργανώνει την Τρίτη στην Αθήνα και σε αυτά που κάνει σε όλη την Ελλάδα, χωρίς τάχα μου να λέει ποιός κάνει τον πόλεμο, «διερωτώμενος» αν οι βάσεις στην Ελλάδα έχουν σχέση με την καταστροφή του Κιέβου και άλλες τέτοιες κουτοπόνηρες σάχλες, με τις οποίες χρόνια τώρα βγάζει το ψωμάκι του.