Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ Στις 21 Σεπτέμβρη απεργούμε - Δίνουμε απάντηση στο έγκλημα κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ

 

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

 

Σε απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη προχωρούν Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες.

Δίνουν απάντηση στο έγκλημα κυβέρνησης, κεφαλαίου και ΕΕ και καλούν όλα τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να πάρουν τώρα απεργιακές αποφάσεις για τις 21 Σεπτέμβρη, χωρίς καμία καθυστέρηση.

«Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενούς τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα», σημειώνουν στο κάλεσμά τους.

Μέχρι τώρα αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:

Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι δεν ήξερε, ή ότι δεν προλάβαινε

 

Κοινό μυστικό αποτελεί ότι η Θεσσαλία βρέθηκε ανοχύρωτη απέναντι στη σφοδρή καταιγίδα, που αποκάλυψε τη γύμνια της αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, παρά την προειδοποίηση του «Ιανού» πριν από λίγα χρόνια. Οι ευθύνες γι' αυτό βαραίνουν την κυβέρνηση, αλλά και την περιφερειακή - τοπική διοίκηση, που δεν έκαναν ούτε τα πιο στοιχειώδη για να προστατέψουν τον λαό, επειδή έχουν για προτεραιότητα τους «αναπτυξιακούς» σχεδιασμούς με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου.

Είναι ενδεικτικό ότι μόλις τον Μάρτη του 2023, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφάσισε να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης που αφορούν σε καταστροφές οι οποίες προκλήθηκαν το 2022 και το 2020! Ενώ τη μέρα που ο κάμπος πνιγόταν και ξεκινούσε η βιβλική καταστροφή (5 Σεπτέμβρη 2023), η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατέθετε πρόταση για ένα αδιασαφήνιστο έργο, με τον γενικόλογο τίτλο «Αντιπλημμυρική Προστασία, Καθαρισμός και Διαχείριση Υδατορεμάτων»!

Πολύ νωρίτερα, το 2019, με ανακοινώσεις της η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) επισήμανε - τόσο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και με ΝΔ - τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Και δεν είναι μόνο αυτά... Μια ματιά σε αποφάσεις της Περιφέρειας επιβεβαιώνει τον αποσπασματικό, ελλιπέστατο και πάντα καθυστερημένο σχεδιασμό των όποιων αντιπλημμυρικών έργων, σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες για σχεδιασμένη και ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία της περιουσίας και της ζωής του λαού, των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών μονάδων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Η «αλληλεγγύη» γίνεται «δουλεμπόριο» - Ζητούν από πλημμυροπαθείς να μαζέψουν τις ελιές!

 

Καλεί τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας να μετοικήσουν στον δήμο για να μαζέψουν τις ελιές στην περιοχή η Δημοτική Αρχή Πύλου - Νέστορος προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μάλιστα αυτή η απαράδεκτη κίνηση εμφανίζεται σαν «ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης στους πληγέντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν από τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα, πνιγμένοι στα νερά και στις λάσπες, να αφήσουν τα χωριά τους στη Θεσσαλία και να μεταβούν στον Δήμο Πύλου - Νέστορος για να μαζέψουν τις ελιές δείχνοντας ολοφάνερα ότι αυτό που τους νοιάζει είναι πώς θα βρουν φτηνά χέρια εργατών γης!

ΠΑΤΡΑ Έχουν πολύ θράσος εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή: Eurokinissi

 

Το άσπρο… μαύρο προσπαθούν να παρουσιάσουν με βαθυστόχαστες αναλύσεις τους διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στον Δήμο της Πάτρας.

Αφού έχουν κάνει… γαργάρα τη συμφωνία τους για κοινή στάση απέναντι στη σημερινή Δημοτική Αρχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών (αν υπάρξει τέτοιος) για τον δήμο, με τη συμφωνία των επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και του κόμματός τους στο γνωστό ανά το πανελλήνιο πλέον τσιμπούσι μετά ούζων στην πλατεία Γεωργίου (και μάλιστα πριν τις βουλευτικές εκλογές του Μάη), σήμερα προσπαθούν να πείσουν το λαό για την «ανάγκη αλλαγής της Δημοτικής Αρχής».

Προκλητικά σημειώνουν ότι το έργο της Δημοτικής Αρχής, ειδικά την πρώτη της 4ετία, ευνοήθηκε από τη φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (!) του 3ου μνημονίου, του νόμου-λαιμητόμου Βρούτση - Ατσιόγλου στα Εργασιακά, του Ιδιώνυμου για τις κατασχέσεις σπιτιών πρώτης κατοικίας, του «διαβολικά καλού Τραμπ»... και τόσων άλλων μαργαριταριών…

Αιτία πολέμου

 

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου

 

Αιτία πολέμου! Αυτό είναι για τους εργαζόμενους το άθλιο αντεργατικό τερατούργημα που κατατέθηκε στη Βουλή και από χθες συζητιέται στις αρμόδιες Επιτροπές.

Με την κυβέρνηση να το προωθεί προς ψήφιση μέχρι το τέλος της ερχόμενης βδομάδας, το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό που απευθύνουν εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα πρέπει άμεσα να φτάσει παντού!

Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να δυναμώσει η αντιπαράθεση, η σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Να σταλεί μήνυμα μάχης ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα, δυναμώνοντας την πάλη για σύγχρονα δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.