Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Εκεί που ο λαός συναντιέται με το ΚΚΕ καταλαβαίνει τη δύναμή του!

 

«Παράδοση» έγινε να «κόβουν» τον «Ριζοσπάστη» από τις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Μάλιστα, με θράσος τα στελέχη της κυβέρνησης ξεκαθαρίζουν ότι έτσι θα πηγαίνει το «βιολί» από δω και πέρα.

Αν σε αυτήν την προκλητική φίμωση προσθέσει κανείς

...κάτι «λεβέντικα» της αστυνομίας, που στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να βάλει εμπόδια στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, αλλά έφαγε τα μούτρα της

...κάτι αλαλαγμούς υπουργών, που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν λοιδορούν το ΚΚΕ και δεσμεύονται ότι θα το «πολεμήσουν» γιατί τους χαλάει τη σούπα

...κάτι παρακάλια προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να σταθούν στα πόδια τους και να «βρουν τον δρόμο τους» για να μη χαθεί η μπάλα...

τότε αποκαλύπτεται τι είναι αυτό που «τσούζει» κεφάλαιο και κυβέρνηση: Η αγωνιστική δράση και αναμέτρηση με την πολιτική της. Εκεί που ο λαός συναντιέται με τους κομμουνιστές, καταλαβαίνει τη δύναμή του...

Ο άλλος δρόμος είναι το ...«αναμείνατε»: Τα ξεκατινιάσματα και η σαπίλα που αποπνέει η σοσιαλδημοκρατία, τα παζάρια για τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών που ήδη ξεκίνησαν, η παραίτηση, η απογοήτευση και το αδιέξοδο της υποταγής...

* * *

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και η κυβέρνηση βρήκε τον μπελά της.

Διότι όσα γελοία «τικ τοκ» να κάνει ο πρωθυπουργός για τις «αλλαγές» στο «νέο σχολείο», η πραγματικότητα που συνάντησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι μία: «Λουκέτο» σε ολόκληρες τάξεις, καταργήσεις τμημάτων, στοίβαγμα μαθητών σαν σαρδέλες, κενά και ελλείψεις ιδιαίτερα σε ειδικότητες και Παράλληλη Στήριξη.

Πώς να μη βγουν στα κάγκελα; Πώς να μη σιχτιρίζουν από το πρωί ως το βράδυ το υπουργείο της ...αμορφωσιάς και της εμπορευματοποιημένης Εκπαίδευσης;

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον λαό

 

Eurokinissi

Η προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ως μέτρα που ανακουφίζουν τάχα τα λαϊκά νοικοκυριά, ή ακόμα και ως παρεμβάσεις για την «αναπλήρωση του εισοδήματος», είναι προκλητική.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων από τον Κυρ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε μια ανακοίνωση με βολικές ερωταπαντήσεις, που βρίθουν ψεμάτων, διαστρεβλώσεων και μαγειρεμένων στοιχείων, προκειμένου να στηριχτεί το κάλπικο κυβερνητικό αφήγημα.

Μάταιος ο κόπος τους... Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει παρακάτω τα ψέματα της κυβερνητικής προπαγάνδας, που επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν πρέπει να δείξουν καμία προσδοκία και καμία αναμονή.

* * *

ΨΕΜΑ 1ο: Οι αυξήσεις στους μισθούς θα ανακουφίσουν από την ακρίβεια...

Οι «αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό και στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων - γιατί περί αυτού πρόκειται - εξανεμίζονται από την ακρίβεια πριν καν φτάσουν στην τσέπη των εργαζομένων, και δεν ανακόπτουν την τάση μείωσης του πραγματικού εισοδήματος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι ο σημερινός μέσος μισθός είναι μειωμένος κατά 14,81% σε σχέση με το 2011.

Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια πάνω από το 40% των αποδοχών τους. Οι αυξήσεις που τάζει η κυβέρνηση από την άνοιξη του 2025 έως το 2027 θα φτάσουν μέχρι 100 ευρώ, μέσω της εξίσωσης του εισαγωγικού μισθού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτό σημαίνει ότι αν τον Απρίλη του 2025 ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα αυξηθεί από 830 σε 870 ευρώ, οι αυξήσεις στο Δημόσιο για το 2025 δεν θα ξεπερνούν ούτε τα 20 ευρώ μεικτά!

ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΦΙΧΤΑ ΤΟ ΝΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ! 1974 - 2024: Ο «Ριζοσπάστης» γιορτάζει τα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση

 

  • Ανανεωμένο το περίπτερο της εφημερίδας μας στον χώρο του Φεστιβάλ
 
  • Με ένθετη επετειακή έκδοση θα κυκλοφορήσει το φύλλο του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 21 - 22 Σεπτέμβρη
 

Το πρώτο φύλλο της νόμιμης επανέκδοσης
Το πρώτο φύλλο της νόμιμης επανέκδοσης
Σε λίγες μέρες, και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτέμβρη, η εφημερίδα μας, ο «Ριζοσπάστης», γιορτάζει τα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση. Ηταν εκείνη τη μέρα του 1974, που το Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ ξανακυκλοφόρησε νόμιμα μετά από 27 χρόνια βαθιάς παρανομίας, ακολουθώντας τη νομιμοποίηση του Κόμματος στις 23 Σεπτέμβρη, που επέβαλε de facto ο λαός με την πάλη του.

Μαζί με όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ, όλοι όσοι είμαστε στη δουλειά του «Ριζοσπάστη» υποδεχόμαστε αυτήν τη σπουδαία επέτειο με διπλή χαρά και συγκίνηση.

Στις φετινές εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, ο «Ριζοσπάστης» θα έχει την «τιμητική» του στον χώρο, με ένα νέο περίπτερο στη γνώριμη θέση, δίπλα στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Τιμώντας τα 50χρονα της εφημερίδας, στο περίπτερο θα εκτίθεται και τις 4 μέρες αρχειακό υλικό σε προθήκες, όπως πρωτότυπα ιστορικά φύλλα του «Ριζοσπάστη», αφίσες - πραγματικά έργα τέχνης για την προπαγάνδιση της κυκλοφορίας του, φωτογραφικό και άλλο υλικό. Σε διπλανό χώρο - όπως κάθε χρόνο - θα γίνεται η ανανέωση των συνδρομών και η εγγραφή νέων συνδρομητών.

Στην κορύφωση του Φεστιβάλ, με το σαββατοκυριακάτικο φύλλο 21 - 22 Σεπτέμβρη, ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει με ένθετο μια καλαίσθητη έκδοση, αφιερωμένη στα 50χρονα της νόμιμης επανέκδοσης.

Η έκδοση αυτή απευθύνεται στους νέους κυρίως συντρόφους του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους νεότερους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη». Στόχο έχει να τους φέρει σε επαφή με την ηρωική Ιστορία της εφημερίδας μας, που είναι δεμένη με την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος στη χώρα μας, και να αποτελέσει έναυσμα για βαθύτερη μελέτη.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15 Σεπτέμβρη

 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 14 - 15 Σεπτέμβρη:

  • Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη: Η ελπίδα βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ, στις μεγάλες μάχες που είναι μπροστά μας. Το ΚΚΕ έχει συναίσθηση των ευθυνών του και θα τις αναλάβει στο ακέραιο, θα μπει πιο αποφασιστικά μπροστά, για να διαμορφωθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα βάλει εμπόδια στην πολιτική τους, θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή μας και τελικά θα ανατρέψει οριστικά αυτήν την πολιτική.
  • 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Γράφει Ιστορία στη Θεσσαλονίκη, αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση στην Αθήνα
  • ΗΠΑ - Βρετανία: Πρωταγωνιστούν για γενικευμένη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας. «Τρέχουν» τον σχεδιασμό για χτύπημα με «δυτικούς» πυραύλους από την Ουκρανία
  • Σούδα - Κρηπίδωμα Κ-14: Πάνω από 30 χρόνια στην πρώτη γραμμή των ΝΑΤΟικών σχεδίων
  • Μαζικές αντιδράσεις στα σχολεία: Οι μορφωτικές ανάγκες των παιδιών δεν «συγχωνεύονται»! Συνέντευξη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Σπ. Μαρίνη, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς
  • Προαστιακός: Παραλίγο νέα «Τέμπη» δίπλα στην Αθήνα!
  • Tο επόμενο Σαββατοκύριακο 21 - 22 Σεπτέμβρη: Ειδική ένθετη έκδοση για τα 50 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση του «Ριζοσπάστη»