Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ Ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες από την αθώωση της χρήσης της κάνναβης (VIDEO)

 

 
 

Για ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες και για τεράστιες ευθύνες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών δυνάμεων που αθωώνουν τη χρήση της κάνναβης στη συνείδηση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έκανε λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Παραγωγή, εξαγωγή και διάθεση τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2%».

Τόνισε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και υπογράμμισε πως στην πρώτη γραμμή του Κόμματος είναι η ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς.

Σχολιάζοντας τα λόγια αγάπης και συγγνώμης που αντάλλαξαν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως η συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ είναι στη βάση της συνολικής νομιμοποίησης του χασίς γιατί εκεί βρίσκεται το κερδοφόρο πεδίο επενδύσεων επιχειρηματικών ομίλων, όπως έγινε στις ΗΠΑ, στον Καναδά και σε χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά, ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει επιλεγεί από μονοπώλια ως βασική χώρα παραγωγής κάνναβης και πως το νομοσχέδιο απελευθερώνει το όριο περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη στα προϊόντα για εξαγωγή.

Οχι στο νομοσχέδιο - έκτρωμα

 



Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που προπαγανδίζει η κυβέρνηση αποτελεί τη «γέφυρα» της Ελλάδας των μνημονίων και των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων με το πανευρωπαϊκό «super μνημόνιο» του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ. Αποτελεί μια νέα αλυσίδα που σφιχταγκαλιάζει ασφυκτικά τους εργαζόμενους με τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Περιέχει τη λίστα με περίπου 60 «μεταρρυθμιστικές» πρωτοβουλίες - προγράμματα, αντιλαϊκές ανατροπές που η νομοθέτησή τους, κατά τη γνωστή διαδικασία όλων των μνημονίων, θα «ξεκλειδώνει» εκταμιεύσεις δόσεων.

Ολα τα μέτρα που έχει πάρει ήδη η κυβέρνηση, αλλά και αυτά που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, εντάσσονται στον στρατηγικό στόχο του κεφαλαίου για μεγαλύτερη «ευελιξία», για περισσότερα εργαλεία, ώστε να μειώνεται το «κόστος» εργασίας, να γίνεται πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Είναι η στρατηγική που παρέχει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να προσαρμόζουν χωρίς εμπόδιο την εργάσιμη μέρα στα μέτρα τους, με επώδυνες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Επιχειρείται να χτυπηθούν μεγάλες εργατικές κατακτήσεις που αποσπάστηκαν και κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Ο αγώνας απέναντι σε αυτόν τον σχεδιασμό δεν είναι μάχη ιδεοληψίας όπως αναφέρει συχνά - πυκνά η κυβέρνηση, αλλά είναι μάχη για τη ζωή των εργαζομένων.

Ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, το 8ωρο, η Κυριακή αργία είναι απαραίτητες πλευρές για την ξεκούραση των εργαζομένων, για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, για την επαφή με τα παιδιά και την οικογένεια, για κοινωνικές δραστηριότητες. Η διεκδίκηση, η κατοχύρωση και η υπεράσπιση του 8ωρου από τον 19ο αιώνα έως σήμερα αποτελεί αφετηρία σε κάθε αγώνα, σε κάθε σύμβαση, σε κάθε μάχη μέσα στην ανειρήνευτη πάλη με τα αφεντικά, στο άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης.

Απαράδεκτες δηλώσεις με «σημαία» τα δικαιώματα του παιδιού

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Η διήμερη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα Οικογενειακού Δικαίου» δεν χαρακτηρίστηκε μόνο από μπόλικες δόσεις υποκρισίας για το συμφέρον του παιδιού, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ διαγωνίστηκε με τα άλλα αστικά κυβερνητικά κόμματα για το ποιος υπερασπίζεται την πιο «καινοτόμα» θέση για τη γονική μέριμνα μετά από ένα διαζύγιο. Αλλά στη συζήτηση ακούστηκαν άκρως αντιδραστικές, σκοταδιστικές απόψεις για τις σχέσεις των δύο φύλων.

Η απαράδεκτη και καταδικαστέα τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδου, ήταν από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή προσπάθησε να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο με μια προκλητική δήλωση. Έφτασε στο σημείο να θεωρεί «δικαίωμα»(!!!) του παιδιού να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς, ακόμα και αν ο πατέρας του «δέρνει, κακοποιεί» τη μητέρα του. Είναι αθλιότητα/ αίσχος να θεωρείται ότι ένας πατέρας που κακοποιεί τη μητέρα των παιδιών του μπορεί να ασκεί από κοινού και «εξίσου» τη γονική μέριμνα!

Τρολάρισμα Γκιόκα για την ψήφο των αποδήμων: «Αλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω» (vid)

 

Τρολάρισμα Γκιόκα για την ψήφο των αποδήμων: «Αλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω»

Τρολάρισμα Γκιόκα για την ψήφο των αποδήμων: «Αλλα θέλω κι άλλα κάνω πώς να σου το πω» (vid)

Θέτοντας το θέμα στην ουσία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε: «Ανοίγετε πάλι τέτοιο ζήτημα, γιατί αντιμετωπίζετε τους έλληνες μετανάστες ως κουκιά».

Δηκτικά και «μ’ ένα τραγούδι» αντιμετώπισε στην παρέμβασή του στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης, μετά και τη χείρα βοηθείας που έσπευσε να δώσει η Θεοδώρα Τζάκρη από το Σύριζα, να καταργήσει τον ψηφισμένο μόλις το 2019 νόμο για την ψήφο των αποδήμων, καταργώντας ουσιαστικά τα κριτήρια που είχαν τεθεί για τη θέσπισή της.