Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


Δρομολογούν συνέδριο στα κλεφτά, με πρακτικές μαφίας, εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα σωματεία!
 
Δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η συνεδρίαση της διοίκησης - Δεν δόθηκε καν ο λόγος στα μέλη της!

Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ, πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων, ξεσκέπασαν ξανά τις άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων στη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ, πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων, ξεσκέπασαν ξανά τις άθλιες μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων στη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Μετά το «συνέδριο» - παρωδία, με νόθους και εργοδότες, που επιχείρησαν να στήσουν στην Καλαμάτα, οι εργατοπατέρες στην απερχόμενη ηγεσία της ΓΣΕΕ μετέτρεψαν σε καρικατούρα και τη χτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!
 Με τη συμμετοχή του γνωστού εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου και με τον «κύριο 8.000 ευρώ», τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλο, να προΐσταται μιας στημένης «διαδικασίας», κατά την οποία δεν δόθηκε καθόλου ο λόγος στα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία προσπάθησε μάταια να «νομιμοποιήσει» την προσπάθειά της να δρομολογήσει ένα «συνέδριο» της ΓΣΕΕ στα κλεφτά, διάρκειας μίας μέρας και σε καθημερινή, με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα σωματεία, μέσα στο οποίο οι ίδιοι οι νόθοι θα ψηφίζουν για τη «νομιμοποίηση» της νοθείας τους!

Στην έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης, μπήκε στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ ο εργοδότης Δ. Καραγεωργόπουλος προκαλώντας τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των μελών της ΔΑΣ, που απαίτησαν να φύγει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση της διοίκησης με εργοδότες. Την απαίτησή τους πρόβαλαν και με συνθήματα, όπως «Εξω οι εργοδότες από τα σωματεία», «Φέρατε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η δημοκρατία», «Καραγεωργόπουλε εργατοπατέρα, οι εργάτες θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα», «Να ποιοι είναι οι εργατοπατέρες μέσα στα συνδικάτα χτίζουνε καριέρες».

ΠΑΤΡΑ : ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΣΕ ΠΑΡΚΟ. ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΗΝ 1/4 ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!


 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΣΕ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ!
 
 
 
Την Δευτέρα 1η Απρίλη θα καθίσουν στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου,

Κρίση στη ΓΣΕΕ: Πού είναι το περίεργο; Εδώ και 100 χρόνια “τσακώνονται” οι “Παναγόπουλοι” με τους “Πέρρους”.



Η μάχη αυτή ανάμεσα στους “Πέρρους” και τους “Παναγόπουλους” κρατά 100 χρόνια. Και δεν είναι απόφαση κάποιων ανθρώπων. Είναι ανάγκη και ιστορία. Η σταθερή αντίσταση που προβάλλει το ΠΑΜΕ στη νοθεία και τον εκφυλισμό είναι ωριμότητα, της τάξης που ανήκουμε και υπηρετούμε.

100 χρόνια ζωής της ΓΣΕΕ, από το 1919 μέχρι το 2019, είναι όλα χρόνια σύγκρουσης του ταξικού εργατικού κινήματος με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων της αστικής τάξης και τα τσιράκια τους στα συνδικάτα. Σύγκρουσης και με τις δοτές διοικήσεις της ΓΣΕΕ που προκύπταν μέσα από νοθείες και πραξικοπήματα. Αλλά και με όσα από αυτά τα τσιράκια παριστάνουν  ότι κρατούν ίσες αποστάσεις. Ποτέ δεν ήταν “περίεργος” αυτός ο “καυγάς”. Καλύτεροι χαρακτηρισμοί είναι να πει κανείς “αναγκαίο”, “αναπόφευκτο”, “επιβεβλημένο”, μέχρι και “εντελώς φυσικό”.

Ανατριχίλα


«Σε κάθε επόμενο βήμα μαζί»... Το σύνθημα αυτό, εμφανώς απειλητικό και προφανώς προσεκτικά επιλεγμένο, με πολλαπλά «νοήματα», «ντύνει» τα σποτάκια της αμερικάνικης πρεσβείας για την προώθηση της καμπάνιας για την ελληνοαμερικανική συνεργασία. Ενα σποτάκι που η κρατική ΕΡΤ (τι έκπληξη;) τιμά δεόντως, στο πλαίσιο προφανώς της σχετικής κατεύθυνσης του αμερικανικού ΥΠΕΞ για «μείωση του αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα», όπως γράφτηκε σε πρόσφατη έκθεσή του. Στο προκλητικό αυτό προπαγανδιστικό βίντεο προβάλλονται οι «κοινές αξίες» με τις ΗΠΑ γύρω από την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία», με τις οποίες ως γνωστόν οι ΗΠΑ «βομβαρδίζουν» ένα σωρό λαούς. Η πρεσβεία προπαγανδίζει το «συλλογικό έργο πολλών ειδών φιλίας και συνεργασίας», μάλλον προειδοποιώντας ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλη η χώρα έχει γίνει ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Στην κάμερα της πρεσβείας και της ΕΡΤ στήνονται «επιτυχημένοι» παράγοντες, που διαφημίζουν τα «ερεθίσματα για να σκεφτούμε διαφορετικά» και να αποθεώσουμε τον ...διαβολικά καλό Τραμπ. Οπως έγραψε άλλωστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προχτές, στη διακήρυξη με αφορμή την 25η Μαρτίου, «αυτό το καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μελλοντικών Ηγετών (FLEX) με την Ελλάδα, για να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ηγετών που θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν την ισχυρή εταιρική μας σχέση». Ανατριχιαστικοί σχεδιασμοί, προκλητική προπαγάνδα - ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού...

Διάκριση για τον Χρίστο Ντόβα




Συγχαίρουμε ένα δικό μας παιδί, το Χρίστο Ντόβα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Ωραιόκαστρο. Ο Χρίστος απέσπασε για 5η φορά το Α΄ βραβείο για το έργο του Dawn (Χαραυγή) για Συμφωνική Ορχήστρα, στον 15ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του Γ. Α. Παπαϊωάνου, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών. Το έργο του θα παρουσιαστεί από την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.
Οι σύντροφοι του είμαστε περήφανοι για ότι έχει καταφέρει με πολύ κόπο και δουλειά. Τις καλύτερες ευχές μας για ακόμα πιο ανοδική και δημιουργική  πορεία!
 Βιογραφικό Χρίστου Ντόβα

Έργο σε επανάληψη


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Κάθε όριο πρόκλησης ξεπερνάει η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι δίνει τάχα τον «μεγάλο αγώνα» για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και ότι αυτός είναι ο λόγος που οι «διαβουλεύσεις» με τους «θεσμούς» για τα «κόκκινα» δάνεια τραβάνε σε μάκρος. Τα επιτελεία της δηλώνουν μάλιστα «αποφασισμένα» να φέρουν ακόμα και «μονομερώς» στη Βουλή το νέο πλαίσιο, αν δεν υπάρξει συμφωνία!

Το «έργο» της υποτιθέμενης «σκληρής διαπραγμάτευσης» το έχει δει πολλές φορές σε επανάληψη ο λαός, κάθε φορά που η κυβέρνηση έφερνε ένα ακόμα πακέτο με αντιλαϊκά μέτρα.

Τέτοιο άθλιο έργο είναι κι αυτό που ξαναβλέπει τώρα. Γιατί «θεσμοί», κυβέρνηση, τραπεζίτες και επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν ήδη συμφωνήσει στο παραπέρα τσεκούρωμα της όποιας προστασίας είχε απομείνει για την πρώτη κατοικία.

Εργατική εκπροσώπηση και εργατική αριστοκρατία (με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ)




Αν η κοινωνική (πολιτική) συνείδηση αντανακλά τις συνθήκες εργασίας και ζωής (ταξική συνθήκη), η ομάδα των συνδικαλιστών που ελέγχουν τη ΓΣΕΕ έχουν αλλάξει ταξική κατάσταση. Εχουν αλλάξει κοινωνική θέση. Σε ένα βαθμό αυτό οφείλεται στις αμοιβές και χορηγίες (υλικές και συμβολικές) που αποσπούν που μπορεί να υπερβαίνουν κατά πολύ το μισθό ή τη συνδικαλιστική αποζημίωση («εργατική αριστοκρατία»). Αυτό οφείλεται επίσης στη γραφειοκρατικοποίηση της εργατικής εκπροσώπησης (εξάρτηση από το κράτος, κυβερνητικός συνδικαλισμός, παράτυπες διαδικασίες εκπροσώπησης κ.λπ.). Ιστορικά η εργατική αριστοκρατία εμφανίζεται όταν η ανάπτυξη του καπιταλιστικού καταμερισμού εργασίας διαμορφώνει μια νέα «διαστρωμάτωση» στο εσωτερικό της εργατικής τάξης (μισθολογική, εργασιακή, πολιτισμική κ.λπ.) που επιτηδευμένα εργαλειοποιείται από το κεφάλαιο (βλ. εργάτες «μπλε» και «λευκού κολάρου»), ώστε να υπονομεύεται η ενιαία συνδικαλιστική έκφραση της εργατικής τάξης. Σε μεγάλο βαθμό αυτή η περίοδος συμπίπτει, όπως έχει δείξει ο Λένιν, με τον μονοπωλιακό καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό, και τη δυνατότητα των μονοπωλίων να «εξαγοράζουν» μέρος των εκπροσώπων των εργατών.