Τρίτη 6 Απριλίου 2021

FACEBOOK Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 553 εκατομμυρίων χρηστών

 

Δεδομένα από 617.722 λογαριασμούς έχουν διαρρεύσει στην Ελλάδα
 
 
  Πηγή: Associated Press

 

Προσωπικά δεδομένα όπως αριθμός κινητού τηλεφώνου, οικογενειακή κατάσταση, τόπος διαμονής, επάγγελμα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κ.α., τα οποία αφορούν σε 553.000.000 χρήστες του Facebook παγκοσμίως διέρρευσαν στο διαδίκτυο, σε μια από τις πλέον μεγαλύτερες και πιο σοβαρές ψηφιακές πειρατείες που έχουν διαπραχθεί ποτέ στα social media.

Η υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων χρονολογείται από το 2019, έως σήμερα, ενώ είναι πιθανόν τα θύματα της υποκλοπής να μην έχουν πληροφορηθεί ότι τα προσωπικά τους δεδομένα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αριθμοί κινητών τηλεφώνων χρηστών του facebook, ακόμη και αν αυτοί είναι χαρακτηρισμένοι ως απόρρητοι, είναι στην διάθεση οποιουδήποτε αν ψάξει στο διαδίκτυο, με ότι αυτό συνεπάγεται για θέματα ασφάλειας δεδομένων και πληροφοριών. 

Όχι στη συμμετοχή των δικηγόρων στην απονομή και τον υπολογισμό των συντάξεων!

 

 

Την αντίθεσή της στη συμμετοχή ιδιωτών (δικηγόρων ή άλλων) στην απονομή και τον υπολογισμό των συντάξεων, δηλώνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων», σχολιάζοντας την «λύση» που βρήκε η κυβέρνηση για την ταχεία απονομή των συντάξεων, με τη συμμετοχή «πιστοποιημένων ιδιωτών», ανάμεσα στους οποίους δικηγόροι και λογιστές.

Όπως τονίζει, ο στόχος είναι η απαλλαγή των επιχειρήσεων από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης με την ελαχιστοποίηση των εργοδοτικών εισφορών, η σταδιακή «απόσυρση» του αστικού κράτους από την ευθύνη του απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και τη μετατροπή της προστασίας των γηρατειών από κοινωνική σε καθαρά «ιδιωτική» - «ατομική» υπόθεση. Η ανάθεση της απονομής συντάξεων σε ιδιωτικά γραφεία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην υλοποίηση του παραπάνω στόχου.

Δοξάστε την! – Μαρμάρινη επιγραφή με το όνομα της Μενδώνη και του Ιδρ. Ωνάση στην Ακρόπολη…

 


Της άλλαξε τα φώτα, την τσιμέντωσε, της βρήκε χορηγό. Και τώρα ετοιμάζεται να δει το όνομά της εντός του χώρου, μαζί με το Ίδρυμα Ωνάση, σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Της άλλαξε τα φώτα, της έβαλε αρχαίο τσιμέντο αθάνατο, της βρήκε και χορηγό -όπως έκαναν στην Αρχαιότητα. Και τώρα ετοιμάζεται να κάνει το όνομά της αθάνατο και να το τοποθετήσει για πάντα σε μια πλακέτα στον ιερό βράχο, δίπλα στο όνομα του χορηγού. Όπως ΔΕΝ έκανε κανείς άλλος μέχρι τώρα. Ακόμα και ο Φειδίας τη δική του μορφή θρυλείται πως εμμέσως έβαλε τη δική του μορφή στη ζωοφόρο. Τι έχουν προσφέρει όμως ο Φειδίας, ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης στην ανάδειξη του έργου συγκριτικά με την υπουργό Πολιτισμού -και τους “ευγενείς χορηγούς” που βρήκε, για να μην ξεχνιόμαστε;

Οργάνωση της πάλης χωρίς καθυστέρηση για την υγεία και τη ζωή του λαού

 

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, η οποία είναι στις 7 Απρίλη:

«Το ΚΚΕ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και τις συνθήκες της πανδημίας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους υγειονομικούς που δίνουν απλόχερα τη γνώση τους και την εργασία τους για την προάσπιση της υγείας και της ζωής του λαού. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία.

Η συμβολή των γιατρών, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στην υγεία αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία γιατί πραγματοποιείται σε συνθήκες τεράστιων ελλείψεων σε στελέχωση, εξοπλισμό και υποδομές όλων των δημόσιων μονάδων υγείας, με ανεπαρκέστατα μέτρα πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας. Με τους αγώνες τους η "φωνή κάτω από τις μάσκες" ανέδειξε και διεκδίκησε λύσεις προς όφελος των ασθενών και του λαού. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων, η κυβέρνηση δεν θα εξαναγκαζόταν να πάρει ούτε αυτά τα ελάχιστα και ανεπαρκή μέτρα.

6/4/1925: «Δια τα γεγονότα των Τρικκάλων»


Το Στρατοδικείον (...) όχι μόνον δεν εδίκασε τους πραγματικούς υπευθύνους των αιματηρών γεγονότων αλλά και καταδίκασε εις 60ετή συνολικήν φυλάκισιν 11 αθώους εργάτας και αγρότας [σημ: οι καταδικασθέντες ήταν 13 και τα χρόνια φυλάκισης 62]. Το γεγονός δεν είνε δυνατόν να εκπλήξη κανέναν. Χρόνια τώρα αι υπό διαφόρους μορφάς και υπό διάφορα προσχήματα συνεχιζόμεναι αυταί δίκαι εκτάκτων και τακτικών στρατοδικείων αποτελούν έναν συνδετικόν κρίκον μεταξύ της πολιτικής της καταπιέσεως, των διωγμών και της νομιμοποιημένης βίας. Οι εναντίον της εργατικής τάξεως και των χωρικών διωγμοί δεν είνε δυνατόν να ακολουθούν πάντοτε τον ίδιον δρόμον. Η αστική τάξη από καιρού εις καιρόν αισθάνεται την ανάγκη να καλύπτη τις βιαίας πράξεις της και την ενοχήν της δια «νομίμων» δικαστικών αποφάσεων. (...)

Η στρατιωτική δικαιοσύνη κατεδίκασεν εργάτας και αγρότας και ηθώωσεν νομάρχας και συνταγματάρχας. Θα καταδικάση και άλλας φοράς εργάτας και αγρότας και θα αθωώση νομάρχας και αντισυνταγματάρχας. Το εγκληματικόν αυτό έργον της θα το συνεχίση μέχρις ότου αντικατασταθή οριστικών από την εργατοαγροτικήν δικαιοσύνην.

Τότε και μόνον τότε θα παύση να αθωώνη εγκληματίας διότι θα παύσει και να υφίσταται ως «δικαιοσύνη».

Η εργατική τάξις και οι χωρικοί δεν πρόκειται από την εκδοθείσαν απόφασιν να σχηματίσωσι την οριστικήν των γνώμην επί των πραγματικών ενόχων. Από της απόψεως αυτής η εκδοθείσα απόφασις είνε ένας ακόμη λόγος δια να συνδεθούν περισσότερον μεταξύ των και να καταστήσωσι δια της εγκαθιδρύσως Εργατοαγροτικής κυβερνήσεως περιττήν την δικαοσύνην των Καβράκων [σημ. Ο Χρ. Καβράκος ήταν αξιωματικός του Στρατού, επικεφαλής των δυνάμεων που επιτέθηκαν στον λαό των Τρικάλων] (...).