Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ενοχλούνται... προληπτικά

 




Ούτε μία ούτε δύο, αλλά σχεδόν τρεις βδομάδες μετά, ο Τύπος συνεχίζει να χύνει δηλητήριο για τη μεγάλη απεργία της 9ης Νοέμβρη, επιβεβαιώνοντας και μ' αυτόν τον τρόπο τη σημασία και την επιτυχία της. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος» που μας ...ενημερώνει με σχετική καθυστέρηση ότι η απεργία δεν ήταν «γενική» και ότι οι μόνοι που απέργησαν ήταν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή, με τους οποίους ξεκινά τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων κάθε συνεπής απεργοδιώκτης. Η εφημερίδα αποφαίνεται μάλιστα ότι «μόνο οι απεργίες κάποιας διαρκείας μπορούν να ασκήσουν πίεση στην εργοδοσία», σε αντίθεση με τις εικοσιτετράωρες, και μεταφέρει την ενόχλησή της για τον τρόπο που πρόβαλαν την πανεργατική κινητοποίηση ο «Ριζοσπάστης» και το ΠΑΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι το «Βήμα» δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο ζήλο για «απεργίες διαρκείας». Δεν εκπλήσσει, πάντως, μιας και το συγκεκριμένο «επιχείρημα», μέσα στη γενικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια και το απεργιακό κλίμα, ήταν από τα αγαπημένα της εργοδοσίας και των κάθε λογής απεργοσπαστών, που ήθελαν να μην πετύχει η απεργία και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την αποτρέψουν και να την υπονομεύσουν. Μάταιος κόπος...

Για τις ανάγκες των παιδιών όλου του κόσμου

 

Παιδιά στη Σοβιετικής Ένωσης

Τα απανωτά και αποτρόπαια γεγονότα που αφορούν σε περιστατικά παιδικής κακοποίησης και έρχονται το τελευταίο διάστημα στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά, αλλά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά της διαχρονικής πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Κοινό παρονομαστή έχουν την αποποίηση της ευθύνης του κράτους στο κρίσιμο ζήτημα της παιδικής προστασίας. Μόνο το τελευταίο διάστημα είδαμε καταγγελίες για κακοποίηση σε δομές φιλοξενίας παιδιών, παιδιά που ζούσαν με τις οικογένειές τους, ενώ ήταν σε κίνδυνο, και την ίδια στιγμή ακούσαμε επιχειρηματίες του χώρου να απειλούν με λουκέτο στις δομές τους και πέταγμα των παιδιών στον δρόμο.

Πουθενά, όμως, δεν είδαμε τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα εξασφάλιζαν με ουσιαστικό τρόπο την παιδική προστασία. Αντ' αυτού, η κυβερνητική πολιτική, σε απόλυτη συνέχεια των επιλογών του κράτους, συνιστά το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου» για την προστασία των παιδιών.

* * *

Με πρόσχημα την «αποϊδρυματοποίηση» διαχρονικά προωθείται η απαξίωση των δημόσιων δομών φιλοξενίας και την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε κάθε είδους ιδιώτες (ΜΚΟ, επιχειρηματίες, φιλανθρωπικά σωματεία, εκκλησιαστικοί φορείς) να λειτουργούν έναν μεγάλο αριθμό από Μονάδες Παιδικής Προστασίας, ενώ πάνω από 70 παιδιά αυτή τη στιγμή παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, χωρίς να είναι άρρωστα, περιμένοντας μια θέση σε δομή ή στην κατάλληλη οικογένεια.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Καθολικό όχι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και την καταστολή (VIDEO)

 

 
 

Καταπέλτης οι δηλώσεις των νοσοκομειακών γιατρών που αντιδρούν στο κατάπτυστο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη κι ενώ σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης ήταν περικυκλωμένοι και σε ασφυκτικό κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησής τους, προσπάθεια πάντως που έπεσε στο κενό. 

Με την κατάληψή τους το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να τσακίσει ακόμα και το πετσοκομμένο δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη.

Συνέχεια στο «φιάσκο» και στο θάψιμο

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να «θάβουν» τις υποκλοπές σε βάρος του ΚΚΕ

 

Συνέχεια στο θάψιμο της υπόθεσης παρακολούθησης του ΚΚΕ, με τις «συνακροάσεις» - υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, δόθηκε χτες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Κατά τη συνεδρίαση, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και από κοντά τα άλλα αστικά κόμματα δεν έκαναν αποδεκτή την πρόταση που έχει καταθέσει το ΚΚΕ από τις 8 Νοέμβρη να κληθούν στην Επιτροπή για κατάθεση πρόσωπα που να μπορούν μεν να δώσουν απαντήσεις για τις υποθέσεις των υποκλοπών σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και δημοσιογράφων, αλλά να μπορούν και να απαντήσουν για την παρακολούθηση ενός ολόκληρου Κόμματος από το 2016 έως τον Απρίλη του 2022, οπότε καταγράφηκε το τελευταίο κρούσμα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής, Μανώλης Συντυχάκης, κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση που προέβλεπε να υποβληθεί από τα άλλα κόμματα επίσημο αίτημα στην Επιτροπή, με το οποίο να ζητείται να προσέλθουν και τα πρόσωπα που έχει προτείνει το ΚΚΕ, ώστε να συμπληρωθούν τα 2/5 που απαιτεί ο κανονισμός και να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Ενισχύουμε την αλληλεγγύη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την σημερινή Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Με την ευκαιρία της Διεθνούς Μέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων, που εμπνέει τη δίκαιη λαϊκή πάλη των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

Με τη διαχρονική στήριξη των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους, εντείνεται η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους στην Παλαιστίνη και στην ευρύτερη περιοχή, προωθούνται οδυνηρές "διευθετήσεις" με όχημα τις λεγόμενες "Συμφωνίες του Αβραάμ", σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού.

Κόλπα με τις συντάξεις

 

 

Ούτε ...λαγό από το καπέλο να έβγαζε η κυβέρνηση, παριστάνοντας τον ταχυδακτυλουργό με τις περιβόητες «αυξήσεις» που θα δουν οι συνταξιούχοι από την αρχή του 2023. Πίνακες επί πινάκων και «παραδείγματα» με «διπλές και τριπλές» αυξήσεις (!) τη στιγμή μάλιστα που συζητιέται ένας προϋπολογισμός - ρουφήχτρα για το εισόδημα όχι μόνο των συνταξιούχων αλλά όλου του λαού.

Το σλόγκαν «αυξήσεις στους συνταξιούχους» έχει γίνει μόνιμη επωδός, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κατασκευάσει ένα βολικό άλλοθι για το τσακισμένο λαϊκό εισόδημα και για το γεγονός ότι τα λαϊκά νοικοκυριά επιβιώνουν με όλο και χειρότερους όρους.

Πέρα από τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα, όμως, υπάρχει και η αλήθεια που «φωνάζει» από μακριά. Γιατί, όσο κι αν καλεί η κυβέρνηση τους συνταξιούχους να ...ράψουν νέες τσέπες για να βάλουν τις αυξήσεις, αυτοί συνεχίζουν να μετράνε τεράστιες απώλειες εξαιτίας των πετσοκομμένων και «παγωμένων» συντάξεων εδώ και 13 χρόνια, απ' όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις.