Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Αισχρός αντικομμουνισμός από την ΕΡΤ


Αυτές τις μέρες στην ΕΡΤ (στην ΕΡΤ1) προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Την ημέρα που…», σε επανάληψη.  Πρόκειται για τον ορισμό της παραχάραξης της Ιστορίας, με τους πιο χυδαίους όρους και με «υλικά» αντικομμουνισμού παλιάς κοπής. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος παρουσιάζεται «ανάποδα» και (σε 5 επεισόδια) οι τηλεθεατές παρακολουθούν κάτι σαν… σίριαλ με κουτσουμπολιό! Κι όλα αυτά για μια περίοδο που σημάδεψε την ανθρωπότητα, εξοντώθηκαν και θυσιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι. 

74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ


Την Τρίτη οι εκδηλώσεις τιμής και αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς
Στις 8 μ.μ. από την ΕΕΔΥΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Στις 7.30 μ.μ. στον Λευκό Πύργο από την ΕΔΥΕΘ. Στις 8.30 μ.μ. στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Συγκέντρωση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στα 74 χρόνια απ' το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι και καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτή όπως και στην πορεία στο ιστορικό κέντρο, με το σύνθημα: 
«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές»!
 Σε ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ θυμίζει: «74 χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις - στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα».

Προειδοποιεί πως «διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς».

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι συνεχίζει «την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, υλοποιεί την ευρωΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια, βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες».

Κι ο Άρειος Πάγος φοβέρα θέλει



Παρά το μικρό καλάθι που πρέπει να κρατάει κανείς πάντοτε έναντι της αστικής δικαιοσύνης, η εξέλιξη αποδεικνύει πως η πίεση που μπορεί να ασκήσει ο λαός δεν είναι αμελητέα, προϊδεάζοντας για το πόσο αποτελεσματικότερη θα ήταν αν είχε ακόμα εντονότερα μαζικά και μόνιμα χαρακτηριστικά. 

Το κύμα οργής που ξεσήκωσε η προκλητική απόφαση της επιβολής 13 μόλις ετών κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, λόγω “πρότερου σύννομου βίου”, στον πρώην ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα, που πια κυκλοφορεί ελεύθερος, λόγω έκτισης της προβλεπόμενης ποινής, φαίνεται πως ίσως δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις στο δικαστικό επίπεδο.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Σεπτέμβρη στην Πλ. Αριστοτέλους και συναυλία στις 29 Αυγούστου



Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 το απόγευμα καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ με αφορμή την 84η ΔΕΘ.

Σε ανακοίνωση επισημαίνει πως «συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ». Ενημερώνει πως την Πέμπτη 29 Αυγούστου προχωράει στις 7 το απόγευμα σε ομιλία και συναυλία - γλέντι στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Μαχητική διαμαρτυρία ενάντια στην αποφυλάκιση του Κορκονέα (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Απάντηση στην προκλητική απόφαση για αποφυλάκιση του Επ. Κορκονέα, ο οποίος δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο το Δεκέμβρη του 2008 στα Εξάρχεια, έδωσε σήμερα η ΚΝΕ, με μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας στον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε στον Άρειο Πάγο, όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Σκοτωμοί»


INTIME NEWS
Τον «πολιτικό πολιτισμό» των μετεκλογικών ημερών σχολίαζαν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επιτελεία κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής και τους «ήπιους τόνους» των πρώτων συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου. Τις προηγούμενες μέρες όμως ήρθε η κοκορομαχία μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση του κ. Πολάκη. Βέβαια, καμιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει, οι ψευτοκαβγάδες τους δεν θα τους εμποδίζουν να τα βρίσκουν στα κρίσιμα και τα σημαντικά για το κεφάλαιο. Για παράδειγμα, μια μέρα πριν, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα τη νομιμοποίηση των άδικων φόρων εις βάρος του λαού. Στις φιέστες στα υπουργεία, όπου δίνονταν προς το κεφάλαιο οι διαβεβαιώσεις πως η αντιλαϊκή πολιτική θα συνεχιστεί, όλα ήταν μέλι - γάλα. Οταν ψήφιζαν μαζί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των καπιταλιστών, δεν έτρεχε τίποτα. Οταν όμως χρειάζεται να κρύψουν τις διαφορές τους, τότε οι τόνοι υψώνονται... Επεσε η ζάχαρη στο μέλι και κάτι τρέχει...

Τόσο άριστος;


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εξηγεί (;) τι είναι κομμουνισμός...

Μάθαμε (;) από τον κύριο Κωνσταντίνο Κυρανάκη τι είναι κομμουνισμός και τι είναι Αριστερά! 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έδωσε κάποιους (όχι και τόσο) δικούς του «ορισμούς». Εκτός από τα «γνωστά» («ο κομμουνισμός δεν είναι δημοκρατία», «είναι ολοκληρωτικό καθεστώς») εξήγησε (;) και τα εξής πνευματώδη: Στον κομμουνισμό, λέει, «πρέπει να είσαι ο ίδιος, να έχεις ταβάνι», «πρέπει να ακούς τα πρέπει και να τα ακολουθείς»

Στα σκαριά νέος «διεθνής οργανισμός» με «χορηγό» τις ΗΠΑ


Αυτό συζητήθηκε στη 2η υπουργική συνάντηση του «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο της Ανατολικής Μεσογείου»

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Κάιρο (φωτ. από τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Φ. Σίσι)
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη στο Κάιρο (φωτ. από τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Φ. Σίσι)
Η 2η υπουργική συνάντηση του «Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» (East Med Gas Forum - EMGF) ολοκληρώθηκε στις 25 Ιούλη στο Κάιρο, χωρίς να βγουν προς τα έξω πολλές πληροφορίες για το περιεχόμενό της. Ωστόσο, στη λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε ξεχώρισε η δέσμευση όσων συμμετείχαν «να αξιολογήσουν την ενδεχόμενη αναβάθμιση του Φόρουμ στον πρώτο διεθνή οργανισμό της Νοτιοανατολικής(ΝΑ)Μεσογείου».
 Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι θα βαθύνει και θα σταθεροποιηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά ο κοινός βηματισμός Ισραήλ - Αιγύπτου - Ελλάδας - Ιταλίας - Κύπρου - Ιορδανίας, αλλά και Παλαιστίνης (που συμμετείχαν τον περασμένο Γενάρη στην πρώτη, ιδρυτική συνάντηση του Φόρουμ), με όρους που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν και οι ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον εδώ και πολύ καιρό επιμένει στη διαμόρφωση μιας «ενιαίας ενεργειακής αγοράς» στην περιοχή, για τη διευκόλυνση της λεγόμενης ενεργειακής διαφοροποίησης, δηλαδή της «απεξάρτησης» (καταρχάς) της ευρωπαϊκής αγοράς από το ρωσικό αέριο, φυσικά σε ένα πλαίσιο ευρύτερης «αναχαίτισης» της θέσης και της επιρροής της Ρωσίας σε Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική κ.α.

«Ασπίδες» κατά των λαών


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi

Τι είδους «ασπίδα» είναι τελικά αυτή που δημιουργείται στην κυπριακή ΑΟΖ, όπως επιμένουν αστικά επιτελεία με αφορμή και τη νέα συμφωνία, που παραχωρεί στη γαλλική «Total» και στην ιταλική «Eni» την αξιοποίηση και του «οικοπέδου 7»; Για ποιανού την προστασία διευρύνεται όλη αυτή η «ασπίδα» γύρω από το πολύπαθο νησί αλλά και συνολικά στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με γεωτρύπανα και πλατφόρμες που ψάχνουν φυσικό αέριο για λογαριασμό του ενός ή του άλλου μονοπωλίου; Μήπως οι λαοί της Κύπρου και της Ελλάδας πρέπει να νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά; Η απάντηση είναι σαφώς αρνητική: Καμία ασπίδα για τους λαούς δεν δημιουργείται, αντίθετα οι όποιες ασπίδες για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές σημαίνουν μεγάλη ανασφάλεια για τους λαούς, που συνήθως γίνονται τα μεγάλα θύματα ανταγωνισμών και παζαριών.