Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013

Επίθεση από την ΔΕΛΤΑ της γειτονιάς με γκλομπ και δακρυγόνα σε διαδηλωτές για την αποφυλάκιση Κ. Σακκά [βίντεο]Δείτε καρέ καρέ τη στιγμή της επίθεσης σε τμήμα της πορείας αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.


Επεισόδια ξέσπασαν όταν άνδρες της αστυνομίας επιτέθηκαν σε πορεία αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά.
Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, την ώρα που κινούνταν στον πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και σκόπευαν να βρεθούν σε τουριστικές περιοχές, όπως η Πνύκα και η περιοχή του Θησείου, για να μοιράσουν ενημερωτικά φυλλάδια, άνδρες της ομάδας Δέλτα τους επιτέθηκαν απρόκλητα.
Η στιγμή καταγράφεται σε βίντεο. Αστυνομικοί φαίνονται ξεκάθαρα να χτυπούν διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος μετά από χρήση χημικών.
Ακολούθησε κυνηγητό και ξύλο στην ευρύτερη περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν 12 προσαγωγές και δύο τραυματισμοί. Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Από τους 12, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 10 λίγη ώρα μετά και οι άλλες 2 προσαγωγές έγιναν συλλήψεις.
Το βίντεο καταγράφηκε από την @kinimatini (Twitter). Στο τέλος των πλάνων η ίδια αναφέρει σε κείμενο της που έχει συμπεριληφθεί στο βίντεο, ότι τέσσερις αστυνομικοί τη χτύπησαν βίαια (από πίσω) για να της πάρουν την κάμερα και να αποσιωπηθεί το γεγονός.
 -  akros-empisteutikonπηγή: NEWS247