Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Δεν αφορά την άμυνα της χώρας και τα λαϊκά συμφέροντα, υπηρετεί τους στόχους του κεφαλαίου που συμμετέχει στο πλιάτσικο (VIDEO)

 

Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


 
 

«Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, είναι πως η συμφωνία δεν αφορά την άμυνα της χώρας, την προστασία της εδαφικής της ακεραιότητας, δεν υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα», επισήμανε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για την ελληνογαλλική συμφωνία. Όπως και παλαιότερες συμφωνίες, τόνισε, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με τη συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, σχέδια που απλώνονται στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική.

Η συμφωνία υπηρετεί τους στόχους του μεγάλου κεφαλαίου που θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο πλιάτσικο που γίνεται στην περιοχή, τους οικονομικούς και ενεργειακούς ανταγωνισμούς που κλιμακώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο που συνοδεύεται πάντα και παντού, με στρατιωτικές αντιπαραθέσεις που πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί.

Θριαμβολογίες για τη συμφωνία με τη Γαλλία που μπλέκει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

Σε πανηγυρισμούς για την πολυεπίπεδη -όπως είπε- διάσταση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας επιδόθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα, παρότι η Συμφωνία αυτή ξεκάθαρα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού και της άμυνας της χώρας, αλλά τα συμφέροντα των αστικών τάξεων Ελλάδας - Γαλλίας και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ.

Η ρήτρα της στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση που μια χώρα επιτεθεί σε ένα από τα δύο κράτη, η αναβάθμιση της Ελλάδας -εννοεί της εγχώριας αστικής τάξης- στη ΝΑ Μεσόγειο, η ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία και η ενίσχυση της Νότιας Πτέρυγας του ΝΑΤΟ με την ενίσχυση του Ναυτικού της χώρας μας είναι για την κυβέρνηση τα σημαντικά στοιχεία της Συμφωνίας, ακριβώς αυτά δηλαδή που καθιστούν επικίνδυνη τη Συμφωνία για τον ελληνικό λαό, καθώς εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και φθάνουν έως την Υποσαχάρια Αφρική. 

Από τους Gastarbeiter στους Zeitarbeiter

 



  
Μια γρήγορη βόλτα στο διαδίκτυο θα σας ανοίξει πύλες αναζήτησης εργασίας στη Γερμανία και μέσα από αυτές, σελίδες ολόκληρες που διαφημίζουν τον σχετικά χαμηλό στατιστικά αριθμό ανέργων, τις ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, αλλά και τη γρήγορη ανέλιξη στην καριέρα σας, εάν φυσικά πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αγγελίες εταιρειών βρίσκονται σε όλες τις πλατφόρμες, αναζητώντας εργάτες όλων των ειδικοτήτων, αλλά και χωρίς καμία εξειδίκευση. Σπάνια θα βρείτε - αν βρείτε - αγγελία για γιατρό ή πολιτικό μηχανικό. Θα βρείτε όμως χιλιάδες για εργάτες, με εμπειρία σε τομείς δουλειάς ή όχι. Εάν βάλετε τώρα και τις αγγελίες αναζήτησης προσωπικού στην ελληνική εστίαση που δραστηριοποιείται στη χώρα, τότε θα νομίσει κανείς ότι η Γερμανία είναι ένας εργασιακός παράδεισος, που στην κυριολεξία σε παρακαλούν να πας να δουλέψεις και να κερδίσεις υψηλά μεροκάματα και ποιοτικό τρόπο διαβίωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ Στρατηγικά επικίνδυνη και όχι «στρατηγικά ορθή» η ελληνογαλλική συμφωνία, μπλέκει την Ελλάδα σε επιθετικά σχέδια (VIDEO)



 
 

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ απέναντι στην ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία θα εκφραστεί και στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, εξέφρασε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ λέει όχι στη συμφωνία και αυτό δεν το κάνει με ενστάσεις και αστερίσκους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς δεν θεωρούμε καταρχήν στρατηγικά ορθή τη συμφωνία, εμείς θεωρούμε ότι είναι μια στρατηγικά επικίνδυνη για το λαό συμφωνία γιατί δεν αφορά την άμυνα της χώρας, δεν αφορά την προστασία συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων, αφορά την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας σε επιθετικά και επικίνδυνα σχέδια», «σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη Μαύρη Θάλασσα, τον Περσικό, τον Ινδικό, μέχρι τη βόρεια Αφρική και τη νότια Σαχάρα». Όπως είπε, «ο ελληνικός λαός δεν έχει συμφέροντα ούτε στο Μάλι, ούτε στην Ακτή Ελεφαντοστού, ούτε στα Στενά του Ορμούζ».

Πολυεργαλείο «made in EU»

 

Το άθλιο κατασκεύασμα των «δύο άκρων», η προσπάθεια εξίσωσης φασισμού - κομμουνισμού, αξιοποιείται ξανά τις μέρες αυτές ως «πολυεργαλείο» από την κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος.

Μπροστά στην εξόφθαλμη δολοφονική δράση φασιστικών εγκληματικών ομάδων, που δρουν «στο σκοτάδι», κυβερνητικά στελέχη, παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, δημοσιογράφοι και άλλοι παρατρεχάμενοι επαναφέρουν με κάθε αφορμή την ανιστόρητη θεωρία και με ύπουλες συκοφαντίες περί «ολοκληρωτισμών» αθωώνουν τη δράση των ναζιστών, δίνοντας ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, άλλοτε ωμά και άλλοτε πιο «ραφιναρισμένα».

Με τις πλάτες κρατικών και άλλων μηχανισμών, όπως έδειξε και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, τα φασιστοειδή «ανασυντάσσονται» ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους σε μόρφωση - δουλειά - ζωή, ενάντια σε όσους αποκαλύπτουν τους κινδύνους και παλεύουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Πάλι με κενά μνήμης

 

 

Με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις φασιστοειδών ενάντια σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως «στο ίδιο Λύκειο όπου εμφανίστηκαν τα αποκρουστικά φαινόμενα ακροδεξιάς βίας, πριν από 3 χρόνια αναρτούσαν το σύνθημα "Η Δημοκρατία ξεπουλά τη Μακεδονία". Κανείς δεν έδειξε να ενοχλείται. Ήταν τότε που ΝΔ και Χρυσή Αυγή συναντιούνταν στα ίδια συλλαλητήρια».

Μία αλήθεια και ένα πελώριο ψέμα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μία φορά προσπαθεί να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του, επενδύοντας στο γεγονός πως η ΝΔ όντως ψάρευε (και) εκείνη την περίοδο - συζήτησης της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών- στα θολά νερά του εθνικισμού.