Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας έχει τη σφραγίδα κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμου


Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου
Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σε σχόλιό του για τα προβλήματα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη το Γραφείο Τύπου της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Από τη Θέρμη μέχρι τον Εύοσμο, από την Τούμπα μέχρι την Πολίχνη και τις Συκιές αλλά και στο κέντρο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, σε κάθε δυνατή νεροποντή, προκύπτουν τα ίδια γνωστά προβλήματα. Αυτό που αλλάζει είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης των προβλημάτων και η σφοδρότητα με την οποία πλήττεται η κάθε περιοχή. Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι κατεστραμμένες περιουσίες, υπογραμμίζουν την έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, η οποία έχει τη σφραγίδα διαδοχικών κυβερνήσεων, διοίκησης της Περιφέρειας και δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας.

Από τον Ρόντεϊ Κινγκ στον Τζορτζ Φλόιντ


Λος Άντζελες 3 Μάρτη του 1992 ο άγριος ξυλοδαρμός του Ρόντεϊ Κινγκ 
Λος Άντζελες 3 Μάρτη του 1992 ο άγριος ξυλοδαρμός του Ρόντεϊ Κινγκ

Στις 3 Μάρτη του 1992, ο Τζορτζ Χολιντέι, μετά από μια κουραστική μέρα ως υδραυλικός, έκατσε να ξεκουραστεί στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του στο Λος Άντζελες. Έκπληκτος αντίκρισε πέντε λευκούς αστυνομικούς να λιντζάρουν άγρια έναν άοπλο νεαρό μαύρο. Πήρε την κάμερά του και κατέγραψε σε βίντεο τον 26χρονο Ρόντεϊ Κινγκ και τον αναίτιο ξυλοδαρμό του για υπερβολική ταχύτητα. Επέζησε με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατάγματα σε όλο το σώμα και ρήξη νεφρού!

Όταν προβλήθηκε το βίντεο, η οργή ήταν ασυγκράτητη. Μεγάλες διαδηλώσεις ξεσπούν πολύ γρήγορα. Στο Λος Άντζελες, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος στέλνει το στρατό και τους πεζοναύτες. Έξι μέρες κράτησαν οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις. Σκοτώθηκαν 63 άνθρωποι, 2.383 τραυματίσθηκαν και πάνω από 11.000 ήταν οι συλλήψεις.