Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Συνειρμοί


«Ξέρατε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει μόνιμο Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη;», έγραψε τις προάλλες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Αμερικανός πρέσβης, «σχολιάζοντας» άρθρο για την πολεμική κλιμάκωση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αζοφική. Ο Πάιατ βέβαια γνωρίζει καλά τα «λημέρια», μιας που πρωτοστάτησε ως τότε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, στην ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη χώρα και στη στήριξη των φασιστικών και αντιδραστικών δυνάμεων που τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση. Αν αυτήν τη γνώση «απ' τα μέσα» τη συνδυάσει κανείς με την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Ρωσία που κλιμακώνεται, όπως δείχνει και το «μενού» της ΝΑΤΟικής συνόδου των ΥΠΕΞ που ξεκίνησε χτες, αλλά και με τη «διάθεση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναλάβει ενεργότερο ρόλο «μεντεσέ» στα σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, οι «συνειρμοί» ενόψει και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Μόσχα δεν μπορεί παρά να γεννάνε ανησυχία για το τι άλλες αποστολές θα αναλάβει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού.

Για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων του ν. Κατρούγκαλου



Τροπολογία για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων του ν. Κατρούγκαλου κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή και συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις που κατατέθηκε στη Βουλή, την Τρίτη και θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αύριο Πέμπτη 6 Δεκέμβρη. Η τροπολογία προβλέπει επίσης την επαναφορά των απωλειών στις συντάξεις και την αποκατάσταση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων.

Το ΚΚΕ, αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, θεωρεί το Ασφαλιστικό πολιτικό ζήτημα και όχι  λογιστικό ή ρυθμιστικό, γραφειοκρατικό. Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό είναι ταξική επιλογή των κυβερνήσεων.
Παρατίθεται η τροπολογία:

«Τροπολογία - Προσθήκη 

Στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις".

Θέμα: Κατάργηση αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων του ν. 4387/16
Αιτιολογική έκθεση

Νέος γύρος εξαπάτησης




Με διάφορα «πυροτεχνήματα», όπως αυτό που πέταξε ο πρωθυπουργός προχτές στα Καλάβρυτα περί «νέου παραγωγικού μοντέλου», που θα στηρίζεται σε «υγιείς συνεταιρισμούς», με ...λεβέντικες αναφορές για «μάχες» στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπέρ των συμφερόντων των Ελλήνων αγροτοκτηνοτρόφων και με την εξαγγελία κάποιων «αντιμέτρων», που τάχα θα αντισταθμίσουν μέρος της μεγάλης ζημιάς που έχει υποστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια η μικρομεσαία αγροτιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί να την εξαπατήσει για μια ακόμα φορά. «Παλιά τους τέχνη κόσκινο» τα ψεύτικα και παραπλανητικά λόγια, που «αυξάνονται και πληθύνονται» ενόψει και των εκλογών. Είναι, όμως, πιο δύσκολο τώρα να βρουν «ευήκοα ώτα» στη μικρομεσαία αγροτιά, που βιώνει στο πετσί της την τραγική κατάσταση από τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική και την ΚΑΠ, την οποία στηρίζει «με χέρια και με πόδια» η σημερινή κυβέρνηση, σε συνέχεια των προηγούμενων.

Να καταργηθεί τώρα ο νόμος - λαιμητόμος Κατρούγκαλου, αγώνας για ανάκτηση όσων χάθηκαν


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
 
Διατηρεί άθικτα όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο και τις τεράστιες προηγούμενες περικοπές
 
Παραμένει σε ισχύ το «πάγωμα» όλων των συντάξεων τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία

Σχέδιο νόμου με πληθώρα διατάξεων, μεταξύ των οποίων και τη διάταξη που προβλέπει τη μη εφαρμογή από την αρχή του 2019 της περικοπής της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» στους παλιούς συνταξιούχους, κατέθεσε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή, διατηρώντας την ίδια στιγμή σε πλήρη ισχύ τον νόμο Κατρούγκαλου, με τραγικές συνέπειες για τους νέους συνταξιούχους, αλλά και τις δεκάδες περικοπές των προηγούμενων ετών σε βάρος των παλιών συνταξιούχων, τις οποίες προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής αύριο Πέμπτη, με τη διαδικασία του «επείγοντος», ενώ η ψηφοφορία στην Ολομέλεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι την επόμενη Τρίτη.
Καμαρώνουν για το πόσο αποτελεσματικά έχουν ήδη ξεζουμίσει το λαό...
 
Επικαλούμενη την υπεραπόδοση από τα ματωμένα πλεονάσματα, που προήλθε από το ξεζούμισμα του λαού, και κάτω από τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων και τη γενικευμένη κατακραυγή για τη λεηλασία των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση δεν προχωράει τελικά σε μια ακόμα περικοπή, που η ίδια νομοθέτησε το 2017, με τον νόμο 4472, στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» του τρίτου μνημονίου.