Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Τοποθέτηση του Δήμου Κούμπούρη μέλος του Δ.Σ του ΕΦΚΑ στην συνεδρίαση της διοίκησης του οργανισμού στις 10.12.20


Προϋπολογισμός  του ΕΦΚΑ για το έτος 2021

Τοποθέτηση του Δήμου Κούμπούρη μέλος του Δ.Σ του ΕΦΚΑ στην συνεδρίαση της  διοίκησης του οργανισμού στις 10.12.20

Κείμενο για τα πρακτικά του οργανισμού.

Συζητάμε έναν ακόμη προϋπολογισμό με μια σειρά αλλαγές που αφορούν που όπως αναφαίρετε στην εισηγητική έκθεση τον «πρώτο ενοποιημένο ετήσιο προϋπολογισμό του έτους 2021 του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Στην ουσία συζητάμε ένα «νέο» προϋπολογισμό αλλά στην ίδια λογική με τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων χρόνων όπως αυτά καθορίζονται ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών, αποφάσεων και εργαλείων που ευθύνονται για την τραγική και απαράδεχτη κατάσταση σε βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων σε όλα τα επίπεδα σε ότι έχει απομείνει σε αυτό που ακόμη ονομάζουμε κοινωνική ασφάλιση.  

Ο προϋπολογισμός που σήμερα συζητάμε δεν αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο να εκπληρώνει τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων, αλλά ένα ακόμη εργαλείο για την παραπέρα κατεδάφισή τους.

Συνεχίζει όπως εξάλλου και ο κρατικός προϋπολογισμός να προωθεί την προσαρμογή  του ΕΦΚΑ στις κατευθύνσεις της εκπλήρωσης των αναγκών της κερδοφορίας  του μεγάλου  κεφαλαίου, της ΕΕ, των επιχειρηματικών ομίλων στην βάση που έχουμε ήδη ζήσει από τις αποφάσεις όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων με την διαφορά ότι τώρα αυτές οι απαιτήσεις σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων θα είναι μεγαλύτερες λόγω και της πανδημίας.

Είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις κατευθύνσεις τους  για πάρα πέρα  μείωση το κόστος και το βάρος (έτσι το λένε) για ασφάλιση, σύνταξη, υγεία, πρόνοια.

Σε αυτό τον βωμό σφαγιάσθηκαν τα περασμένα χρόνια όλα τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων και των συνταξιούχων.

Ομόφωνο ψήφισμα για την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»

 

Πηγή: Associated Press

Ψήφισμα στήριξης της πρότασης να απονεμηθεί το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το 2021 στην Κουβανική Διεθνή Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve» εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης - Συκεών.

Σημειώνει:

«Στις συνθήκες της πανδημίας -το δεύτερο κύμα της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη- είναι μεγάλης σημασίας το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της προσφοράς των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών.

Οι Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσφέρει από το 2005 σημαντική βοήθεια σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και σοβαρών επιδημιών σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Το 2020 σε φωτογραφίες (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 


Το 2020 «φεύγει», οι φωτογραφίες του «μένουν»... 

902gr

«Οταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά»


Γειτονιές της Αθήνας και όλης της χώρας «στολίζονται» από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

 

«Η αισιοδοξία βρίσκεται στη δύναμη του λαού. Οταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά!»: Με το σύνθημα αυτό στολίζονται γειτονιές της Αττικής και όλης της Ελλάδας από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που στέλνουν μαχητικό μήνυμα αισιοδοξίας στους εργαζόμενους ενόψει της νέας χρονιάς. Το κάλεσμα στο λαό να συνεχίσει με το κεφάλι ψηλά να παλεύει κόντρα στις δυσκολίες μεταφέρεται έτσι από σπίτι σε σπίτι και στους χώρους δουλειάς. Οι ΚΟ του ΚΚΕ δείχνουν και με αυτόν τον τρόπο ότι και μέσα στην περίοδο των γιορτών θα συνεχίσουν την πλούσια δράση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα, μπαίνοντας μπροστά στην πάλη σε μια σειρά μέτωπα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Πανό στο Γαλάτσι
Πανό στο Γαλάτσι
 

Γιγαντοπανό της ΚΟ Λάρισας στην Ιατρική Σχολή
Γιγαντοπανό της ΚΟ Λάρισας στην Ιατρική Σχολή
 
 

Απολογισμοί...

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Με «σεφτέ» 113 επιπλέον αντιλαϊκά νομοσχέδια αποχαιρετά το κεφάλαιο τη χρονιά που φεύγει. Πρόκειται για νόμους που ψήφισε μέσα στο 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ, συμπληρώνοντας και επεκτείνοντας το αντιλαϊκό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων. Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των νόμων, που ενσωματώνουν βασικές κατευθύνσεις της ΕΕ, είναι το πώς θα «ξελασπώσει» το κεφάλαιο από την πανδημία και την κρίση, φορτώνοντας τις συνέπειες στον λαό, με ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης και διαμόρφωση όρων για πιο κερδοφόρες επενδύσεις.

Ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα: Τη χρονιά που φεύγει, ψηφίστηκαν νέοι νόμοι για την Υγεία, όπως αυτός για την «αξιολόγηση των δημόσιων μονάδων», με στόχο «την αύξηση του ανταγωνισμού των Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΠΥΥ) και την αύξηση εσόδων μέσω της εφαρμογής ποιοτικότερων υπηρεσιών». Οι νόμοι αυτοί ενισχύουν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στη λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας και τη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.