Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΑΣΙΚΕΣ προγραμματικά ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 

 


    Η “Λαϊκή Συσπείρωση” προτείνει και διεκδικεί:


Για το Περιβάλλον:

- Δημιουργία ελεύθερων χώρων πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. Μητροπολιτικό πάρκο στη θέση Αλώνια Ωραιοκάστρου. ΄Εργα αναπλάσεων σε όλες τις γειτονιές του δήμου. Περιβαλλοντική αναμόρφωση των ανενεργών λατομείων, καμία επέκταση των λατομείων που λειτουργούν και προγραμματισμός κατάργησής τους.

- Οργανωμένες δασώσεις και αναδασώσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες με συνεργασία δημοτικής αρχής – συλλόγων και εθελοντών. Εκμετάλλευση από το δήμο όλων των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων και εργοστασιακών χώρων. Να αποδοθούν ως ελεύθεροι χώροι στους κατοίκους των περιοχών.

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! 

Ηταν όλοι εκεί


Για τις συμπράξεις των αστικών κομμάτων στις εκλογές του Οκτώβρη έχουμε γράψει πολλά. Στο έδαφος της στρατηγικής τους σύμπλευσης και ανάλογα με το τι υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με μεγάλη ευκολία στελέχη τους μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο και τα επιτελεία τους στηρίζουν φανερά ή υπόγεια άλλους συνδυασμούς. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που μιλάνε από μόνες τους. Οπως στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νυν δημάρχου Πειραιά, Γ. Μώραλη, όπου παρευρέθηκαν η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, και ο Ν. Βλαχάκος, βουλευτής της ΝΔ, κι από το ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της ΚΠΕ Α. Σπυρόπουλος και ο βουλευτής Π. Χρηστίδης. Τα δυο αυτά κόμματα στηρίζουν Μώραλη στον Πειραιά. Δεν έλειπε όμως και ο τρίτος της παρέας, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής, Γ. Ιωακειμίδης, μολονότι στον Πειραιά ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει επισήμως τον Γ. Γαβρίλη, για τον οποίο όμως ο Μώραλης στάζει μέλι! Μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον Πειραιά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, στοιχισμένοι - ζυγισμένοι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που συνθλίβουν τις ανάγκες του λαού. Γι' αυτό η σύμπλευσή τους πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια. Της μόνης δύναμης που στέκεται απέναντι στον ενιαίο αντιλαϊκό σχεδιασμό τους και παλεύει ως γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση για τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ Κοροϊδεύουν τον λαό ανακυκλώνοντας ψίχουλα

 

...κι ενώ τα κονδύλια της ΕΕ έχουν «οδηγίες χρήσης» την πολιτική που οδηγεί στα εγκλήματα

 

Eurokinissi

Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα τον λαό η κυβέρνηση απευθυνόμενη στην ΕΕ για στήριξη τάχα στους πλημμυροπαθείς, όταν είναι από τους βασικούς ενόχους για την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στη λογική κόστους - οφέλους.

Αλλωστε και τα όσα τάχα πέτυχε, χτες στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός δεν είναι τίποτε άλλο παρά ανακύκλωση ισχνών κονδυλίων, όσων διατίθενται στο γνωστό ευρωενωσιακό πλαίσιο, με τις γνωστές αντιδραστικές προτεραιότητες, όπου κόβονται έργα κάλυψης λαϊκών αναγκών για να διοχετευτούν στην παραπέρα κερδοφορία των ομίλων.

Ενδεικτικά είναι όσα ειπώθηκαν μετά τη συνάντηση που είχε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης (επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου) με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (επικεφαλής κλιμακίου στελεχών της Κομισιόν), ενώ συνάντησε επίσης την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ντράπηκε και η ντροπή...

 

 

Σαν Αμερικανός επισκέπτης σε τουριστικά αξιοθέατα περιφέρεται πάνω στον ιερό τόπο της Μακρονήσου ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης, για τις ανάγκες της προεκλογικής του καμπάνιας, διαβάζοντας ένα σενάριο με ανιστόρητες αρλούμπες και κάνοντας χειραψίες με τον πρώην υπουργό Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ (και παραλίγο και της ΝΔ) Αποστολάκη.

Θα πει κανείς: «Τι πιο σύνηθες» από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να «λερώσει» τους αγώνες που έδωσε ο λαός μας σε άγριες εποχές με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές; Το «προσόν» αυτό είναι κάτι σαν προαπαιτούμενο για να αναλάβεις το τιμόνι της βρώμικης σοσιαλδημοκρατίας.

Η ιστορία μάλιστα επαναλαμβάνεται ως φάρσα, αν θυμηθούμε τον Τσίπρα να καταθέτει λουλούδια στο θυσιαστήριο της Καισαριανής, λίγο πριν υπογράψει μνημόνια και συμφωνίες με την ΕΕ και τον «διαβολικά καλό» Τραμπ στο όνομα του... «ρεαλισμού».