Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ανησυχίες... και τερτίπια

 

Πόνεσαν τα αυτιά μας από τους διάφορους αναλυτές που μιλάνε για την «ανάγκη» να υπάρξει γρήγορα μια νέα κυβερνητική εναλλακτική από τον χώρο της «κεντροαριστεράς», γιατί ο κόσμος «ανησυχεί» και «ψάχνει λύσεις». Βαρεθήκαμε όμως να ακούμε και τους «σωτήρες» της σοσιαλδημοκρατίας να επικαλούνται τον «κόσμο» στις ίντριγκες και στα παζάρια τους, λέγοντας πως «ο κόσμος έστειλε μήνυμα», κατέθεσε την «ανησυχία» του στην κάλπη για τον «κατακερματισμό του χώρου» και επομένως πρέπει τώρα να «τρέξουν» οι διεργασίες αναπαλαίωσης, αν χρειαστεί και με νέα προσφυγή στον «κόσμο». Ο ...κόσμος, βέβαια, έστειλε μήνυμα και στη ΝΔ και στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, κονταίνοντας τα ποσοστά τους. Το μήνυμα όμως αυτό δεν ήταν ο ...νταλκάς του για την αναμόρφωση σε όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος, όπως του «χρεώνουν» τα αστικά κόμματα.

Πραγματική ανησυχία για τη σημερινή εικόνα του πολιτικού συστήματος έχουν μόνο η αστική τάξη και τα επιτελεία της, που προσπαθούν από τη μια να διαμορφώσουν έναν ικανό υποδοχέα της λαϊκής δυσαρέσκειας, για να παίζει ρόλο αμορτισέρ, και ταυτόχρονα «καίγονται» να υπάρξει μια κυβερνητική εναλλακτική, για να συνεχίζεται απρόσκοπτα το «φύγε εσύ - έλα εσύ» των μηχανοδηγών, ενώ το τρένο και οι ράγες θα παραμένουν τα ίδια. Την ανησυχία τους λοιπόν αυτή ο λαός πρέπει να τη μεγαλώσει και να μπλοκάρει με την οργανωμένη πάλη του κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ενσωμάτωσης σε νέες αυταπάτες και αδιέξοδα. Η μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η καλύτερη εγγύηση πως με τα τερτίπια τους δεν θα καταφέρουν να εμποδίσουν την παραπέρα ισχυροποίηση του ρεύματος αμφισβήτησης αυτής της άθλιας πολιτικής, που όλοι μαζί υπηρετούν.

Ποιους και τι υπηρετεί το ChatGPT;


 

Του Κώστα Γουλιάμου*

Οι ευρωεκλογές ανέδειξαν, μεταξύ άλλων, κι ένα κρίσιμο ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί στην όλη διαδικασία εκλογικής συμπεριφοράς και ερμηνείας. Αναφερόμαστε στους εξαιρετικά σοβαρούς κίνδυνους που παράγει η χρήση του ChatGPT, αφού δρομολογεί -μέσω ενός νεότευκτου εργαλείου σύνθετης αναζήτησης και επικοινωνίας- συστημικές «ευθυγραμμίσεις» με τις κυρίαρχες πολιτικές του ευρωενωσιακού και ευρωτλαντικού συμπλέγματος.

Ειδικότερα το ChatGPT, ως εργαλείο καθοδηγούμενο από αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργεί συνδέσεις με ερωταπαντήσεις με chatbot που μοιάζει με άνθρωπο. Οι συγκεκριμένοι ωστόσο αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης, ως μέσα παραγωγής και διανομής περιεχόμενου των κυρίαρχων αστικών πολιτικών, παρέχουν απαντήσεις με λάθη, ανακριβείς πληροφορίες και, γενικά, μια στρεβλή και λανθασμένη επικοινωνία.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ Πάνω από 21 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ!


 

Ζαλίζουν τα πολεμικά κονδύλια που πληρώνει από την τσέπη του ο λαός

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχέδια και αποστολές όπου Γης για ΝΑΤΟ και κεφάλαιο
 

Ετοιμη να αποπλεύσει για το στόμα του λύκου στην Ερυθρά Θάλασσα είναι η φρεγάτα «Ψαρά». Ζώνη ευθύνης της καθορίζεται ο Κόλπος του Αντεν, όπου θα ενταχθεί στην ευρωενωσιακή επιχείρηση «Aspides» και θα επιχειρεί εναντίον των Χούθι. Θα είναι το δεύτερο ελληνικό πλοίο, μετά τη φρεγάτα «Υδρα», που θα αναπτυχθεί σε μια από τις πιο «θερμές» περιοχές του πλανήτη, για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των ομίλων της διαμετακόμισης.

Αλλωστε, τα 195 μέλη του πληρώματος, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι βατραχάνθρωποι και το πλήρωμα του οργανικού ελικοπτέρου, αναμένεται να αντιμετωπίσουν τους ίδιους κινδύνους που βίωσαν οι συνάδελφοί τους στη φρεγάτα «Υδρα», η οποία, θυμίζουμε, στις 13 Μάρτη έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 UAVs (drones), προερχόμενων από τη ζώνη που ελέγχουν οι Χούθι στην Υεμένη, τα οποία απομακρύνθηκαν. Ακολούθως, στις 25 Απρίλη, παρέχοντας «προστασία» σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον άλλων δύο UAVs, ένα εκ των οποίων καταρρίφθηκε και το άλλο απομακρύνθηκε.

Επίσης, πρόσφατα και λίγο πριν επιστρέψει από την περιοχή, βρέθηκε στο βεληνεκές «εισερχόμενου», που έσκασε περίπου 200 μέτρα από το πλοίο, στο εσωτερικό του οποίου φέρεται να επικράτησαν μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στο πλήρωμα. Το οποίο βρισκόταν σε απόλυτη εγρήγορση 24 ώρες το 24ωρο όλο αυτό το τρίμηνο, πλην ελάχιστων ημερών (περίπου 3 μέρες εν όρμω μετά από 5 ή 6 εν πλω), που έψαχνε ευκαιρία να πάρει κάποιες «ανάσες» μαντρωμένο σε ελεγχόμενο από τους «Δυτικούς» κομμάτι στο λιμάνι του Τζιμπουτί

Η καρδιά του θηρίου


Πηγή: Associated Press

 

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.

Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την ευρωατλαντική «ασφάλεια» και «σταθερότητα», μαζί με δεσμεύσεις των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για μεγαλύτερη στήριξη της Ουκρανίας με χρήμα και όπλα.

Η μη πρόσκληση της Ρωσίας, η απουσία της Κίνας και η άρνηση περισσότερων από 10 κρατών να υπογράψουν το τελικό ανακοινωθέν (Σαουδική Αραβία, Ινδία, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Μεξικό, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βραζιλία - είχε πάει ως παρατηρητής - κ.ά.) δείχνουν τη βαθιά πόλωση που προκαλεί η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με υπόβαθρο την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα.