Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Σοβαρά τώρα; Κάνατε απεργία και δε ρωτήσατε τον Μάνο τον Βουλαρίνο;

 


Οι αγώνες δεν αναστέλλονται, δεν μπαίνουν στον γύψο, ούτε στην καραντίνα. Με την άδειά σας, κύριε Βουλαρίνε…

Μα είναι δυνατόν; Κάνατε απεργία χωρίς να ρωτήσετε τον Μάνο τον Βουλαρίνο; Τι κάνετε μωρέ; Όχι άλλη απεργία. Όχι άλλο κάρβουνο. Όχι άλλες ΜΕΘ.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο στον Μάνο Βουλαρίνο, αλλά τα προβλήματα δεν πάγωσαν μες στην πανδημία.

Μπορεί ο Μάνος ο Βουλαρίνος να μην έχει αυτογνωσία, αλλά είχε ανέκαθεν αλλεργία στην απεργία και μισούσε τους απεργούς όπως ο Δρακουμέλ τα “απαίσια Στρουμφάκια”, ήδη πολύ πριν προκύψει η πανδημία. Για αυτό δεν πείθει κανέναν τώρα.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο στον Μάνο Βουλαρίνο, αλλά η κυβέρνηση είδε την πανδημία ως ευκαιρία και βρήκε παπά (αφού άφησε τον Παππά να φύγει ανενόχλητος) για να θάψει δικαιώματα, όπως το οκτάωρο και το δικαίωμα στην απεργία.

Τα ταξικά σωματεία έσπασαν τον γύψο και την απαγόρευση – Απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας

 


Τα σωματεία έδωσαν με μια συμβολική κινητοποίηση το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δε θα καταφέρει να βάλει στον γύψο τους αγώνες και να επιβάλει σιγή νεκροταφείου.

Συνδικαλιστές από ταξικά σωματεία, Ομοσπονδία και το ΕΚ Αθήνας έκαναν πριν από λίγη ώρα συμβολική παρέμβαση-κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Απορρίφθηκαν οι τροπολογίες του ΚΚΕ για την ουσιαστική ενίσχυση του λαού

 


Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Απορρίφθηκαν χτες ασυζητητί από την κυβέρνηση οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την πραγματική ανακούφιση του λαού που δοκιμάζεται και οι οποίες προέβλεπαν την άμεση οικονομική ενίσχυση για εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Σε δήλωσή του για τις τροπολογίες του Κόμματος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Στις σημερινές, δύσκολες συνθήκες, πραγματική ανακούφιση για τον λαό που δοκιμάζεται, αποτελούν οι τροπολογίες που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Αντί η κυβέρνηση να φέρνει συνεχώς νέα πακέτα διάσωσης για τα κέρδη των ομίλων, άμεσα να ενισχύσει όλους όσοι πλήττονται από την πανδημία και την οικονομική κρίση.

-- Με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 600 ευρώ σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και στους αυτοαπασχολούμενους που δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας.

-- Με την καταβολή ολόκληρου του Δώρου Χριστουγέννων, για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Συν-Εργασία".

-- Με την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης για εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Διώκουν συνδικαλιστή για διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμό

 


Άλλο ένα κρούσμα έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής από την κυβέρνηση
 
 
Η κλήση που παρέλαβε ο συνδικαλιστής 
 
Η κλήση που παρέλαβε ο συνδικαλιστής

Κλιμακώνει τον αυταρχισμό η κυβέρνηση, με διώξεις συνδικαλιστών. Αυτήν τη φορά στο στόχαστρο μπήκε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γιατί μαζί με άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μιας οικογένειας να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της, ενάντια στην προσπάθεια της τράπεζας να βγάλει το σπίτι της σε πλειστηριασμό.

Έτσι, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ο συνδικαλιστής έλαβε «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης» (!), η οποία μάλιστα γίνεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος!

Χωρίς δεύτερη κουβέντα

 

Πηγή: Eurokinissi

«Η έκθεση δεν είναι πολιτικό κείμενο και γι' αυτό πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική, μάλλον θα έλεγα την κομματική, αντιπαράθεση». Με αυτήν την απαίτηση - στο όνομα των «ειδικών» που ο λόγος τους δεν χωράει δεύτερη κουβέντα - κάλεσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός τον λαό να υποδεχτεί αδιαμαρτύρητα όσα περιλαμβάνει η λεγόμενη «Εκθεση Πισσαρίδη». Τον «οδικό χάρτη» δηλαδή ανάκαμψης του κεφαλαίου, που στόχο έχει να φορτώσει και τη νέα καπιταλιστική κρίση στο λαό, με τα όσα εφιαλτικά προβλέπει για τον ίδιο.

Αλλά τι είναι εκείνο που «πρέπει να μείνει έξω από την αντιπαράθεση»;

Είναι οι νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην κατεύθυνση της παραπέρα ιδιωτικοποίησής της και του περιβόητου «κεφαλαιοποιητικού» συστήματος, όπου οι ασφαλισμένοι θα είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι» ώστε το κεφάλαιο να βάλει στο χέρι πάνω από 99 δισ. ευρώ τις επόμενες δεκαετίες, χώρια τις νέες εισφοροαπαλλαγές που θα απολαμβάνει με το νόμο που ψήφισε χτες η κυβέρνηση, φορτώνοντας και νέα βάρη στους ασφαλισμένους.

Οι ... «σωτήρες» της δημόσιας Υγείας

 

«Να σώσουμε τη δημόσια Υγεία» είπε προχτές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας την πρόταση για το «νέο ΕΣΥ». Ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «οι ευθύνες είναι γνωστές» για το σημερινό χάλι στην Υγεία, που η γύμνια της αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο με αφορμή την πανδημία. Μάταια προσπαθεί όμως να βγάλει από το κάδρο τις δικές του τεράστιες ευθύνες, αφού την ίδια πολιτική της υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης υλοποίησε ως κυβέρνηση, ενώ σήμερα προσφέρει «χέρι βοηθείας» στη ΝΔ, προτείνοντας κοινό υπουργό Υγείας! Η αλήθεια είναι ότι όσα βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στην πανδημία, με τα ξεχαρβαλωμένα νοσοκομεία, το ανύπαρκτο σύστημα ΠΦΥ, την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των ιδιωτών δομών, έχουν τη σφραγίδα της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και του ΣΥΡΙΖΑ. Στο έδαφος αυτό κλιμακώνει την επίθεση η ΝΔ, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε και «χαϊδεύει τα αυτιά» υγειονομικών και ασθενών, που διεκδικούν προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης, μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

* * *

Ας θυμηθούμε ορισμένα από όσα έγιναν στην Υγεία επί ΣΥΡΙΖΑ:

  • Συνεχίστηκε η πολιτική της υποχρηματοδότησης, στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας». Η δημόσια δαπάνη έφτασε το 2019 στο 5% του ΑΕΠ, συνεχίζοντας την πορεία συρρίκνωσης όλων των προηγούμενων χρόνων. Αποτέλεσμα αυτής της διαχρονικής υποχρηματοδότησης είναι η υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αποδείχτηκε θανάσιμα επικίνδυνη σε συνθήκες πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την επιχορήγηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 860 εκατομμύρια (45%), από το 2015 έως το 2019, και φόρτωσε τη δαπάνη στα ρημαγμένα ασφαλιστικά ταμεία. Από το 2013 (συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) μέχρι και το 2019 (ΣΥΡΙΖΑ) η κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων μειώθηκε συνολικά κατά 30,3%.