Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Οταν οι πράκτορες γίνονται «φύλακες της ελευθερίας του λόγου»


Πώς οι μυστικές υπηρεσίες αλωνίζουν για λογαριασμό των κυβερνήσεων και άλλων μηχανισμών

 

Copyright 2019 The Associated

Η ΕΕ αποφάσισε στις αρχές της βδομάδας να ισχυροποιήσει το οπλοστάσιό της στον πόλεμο της προπαγάνδας απέναντι στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, την Κίνα και τη Ρωσία. Και καθώς τα «επίσημα» κανάλια προπαγάνδας της Ρωσίας, τηλεοπτικοί σταθμοί και ενημερωτικές ιστοσελίδες έχουν ήδη αποκλειστεί στα κράτη - μέλη της ΕΕ ώστε να κυριαρχήσει από την πρώτη στιγμή του πολέμου η ευρωατλαντική προπαγάνδα του πολέμου στους λαούς, θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί τι παραπάνω βήματα μπορεί να κάνει η ΕΕ σε αυτή την κατεύθυνση.

Η απάντηση βρίσκεται μεταξύ άλλων και στα συμπεράσματα «σχετικά με τη χειραγώγηση και την παρέμβαση ξένων πληροφοριών», που ενέκρινε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο φόντο του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Μια απόφαση που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, στο όνομα της αντιμετώπισης της προπαγάνδας των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Περιγράφοντας βασικά μια σύγκρουση που απλώνεται σε όλα τα πεδία, οι υπουργοί της ΕΕ σημειώνουν πως «η χειραγώγηση και η παρέμβαση ξένων πληροφοριών χρησιμοποιούνται συχνά ως μέρος ευρύτερων υβριδικών εκστρατειών και στοχεύουν στην παραπλάνηση, στην εξαπάτηση και την αποσταθεροποίηση των δημοκρατικών κοινωνιών, δημιουργώντας και εκμεταλλευόμενοι πολιτιστικές και κοινωνικές τριβές με στρατηγικό και συντονισμένο τρόπο. Αυτές οι τεχνικές παρεμβολής που πραγματοποιεί η Ρωσία έχουν ενισχυθεί κατά τη διάρκεια της απρόκλητης και αδικαιολόγητης στρατιωτικής της επίθεσης κατά της Ουκρανίας».

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τις ... ευθύνες του

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε πρόσφατη ομιλία του στο Περιστέρι, η οποία χαρακτηρίστηκε και ως η επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ξανά ως «λύση» για τον λαό να αναμένει μία «προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας» που όπως είπε θα ...σταματήσει τη βαρβαρότητα, αφήγημα που βέβαια το έχουν ξανακούσει οι εργαζόμενοι, πριν ζήσουν ακόμα πιο βάρβαρες μέρες.

* * *

ο Αλ. Τσίπρας πρόταξε και τους άξονες που αποτελούν το «άμεσο πολιτικό πρόγραμμα» αυτής της κυβέρνησης, ξεχωρίζοντας μεταξύ άλλων τον «ισχυρό ρόλο του κράτους», που τάχα θα βάλει «ανάχωμα στην ενεργειακή φτώχεια και μέτρα για ανάσχεση της ακρίβειας».

.. ατμόσφαιρα

 

Η πρόσφατη συζήτηση όμως σε επιτροπή της Βουλής για το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας ήταν ακόμα πιο αποκαλυπτική. Για παράδειγμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΝΕΧ, που ετοιμάζεται να παραλάβει τα ναυπηγεία, έσταζε μέλι για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τον ευχαριστούσε για την αντίστοιχη παράδοση του Νεωρίου Σύρου όταν ήταν κυβέρνηση, αλλά και για το κλείσιμο της πρώτης συμφωνίας για την παράδοση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ακολούθησε ο χαρακτηρισμός «ωραίο μοντέλο» από τον Αδ. Γεωργιάδη για την παραπάνω συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, σε ένα διάλειμμα από τις ...αβροφροσύνες, τόσο ο επιχειρηματίας όσο και ο υπουργός άρχισαν το ψαλτήρι στους εργαζόμενους, εξαπολύοντας επίθεση στο Συνδικάτο Μετάλλου και στον ίδιο τον πρόεδρό του, επειδή διεκδικούν να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας και τα δεδουλευμένα. Η επίθεση μάλιστα αυτή δεν αποδείχθηκε τόσο «τοξική» ώστε να χαλάσει την ...ωραία ατμόσφαιρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε, ας χαλαρώσουν και οι κάθε λογής ανησυχούντες, γιατί η συναίνεση αντικειμενικά υπάρχει, στο έδαφος μιας στρατηγικής που μόνο εχθρό της έχει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ Αν δεν σώσει ο λαός τον ίδιο το λαό, δεν πρόκειται να τον σώσει κανένας (VIDEO)


 
 

Αν δεν σώσει ο λαός, τον ίδιο τον λαό, τις κρίσιμες ώρες, δεν πρόκειται να τον σώσεις κανένας, τόνισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκπομπή της ΕΡΤ1 για θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Το ΚΚΕ, συνέχισε, λέει στον λαό ότι σε κανένα χειμώνα, όσο καλός και κακός να είναι, δεν μπορεί να περιμένει «σωτήρα». Δεν πρόκειται να έρθει «σωτήρας» από πουθενά, ούτε από τις Βρυξέλλες, ούτε από το Βερολίνο, ούτε από το Λονδίνο, ούτε από την Ουάσιγκτον, ούτε από τη Μόσχα, ούτε από την Άγκυρα. Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, σώζονται μόνοι τους, με τους αγώνες τους, με τις προσπάθειές τους, με τα σωματεία τους, με την οργάνωσή τους και όχι με το χάος και κυρίως το χάος των υποσχέσεων και το τέλος των ψευδαισθήσεων. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Να πώς φεσώνουν τον λαό με τις νέες χρεώσεις

 

Οι χρεώσεις του Αυγούστου θα ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια και έτσι οι λογαριασμοί που θα φτάνουν από το φθινόπωρο και μετά στα νοικοκυριά, θα είναι διπλάσιοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι

 

Οι χρεώσεις πριν ανακοινωθούν τα νέα τιμολόγια δύο εταιρειών. Με τον νέο τρόπο οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και το 750%!
Οι χρεώσεις πριν ανακοινωθούν τα νέα τιμολόγια δύο εταιρειών. Με τον νέο τρόπο οι αυξήσεις φτάνουν ακόμα και το 750%!
Μία ακόμα ψυχρολουσία για τα λαϊκά νοικοκυριά αποτελεί ο νέος τρόπος χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώθηκε στις αρχές της περασμένης βδομάδας από τις εταιρείες προμηθευτές της Ενέργειας. Η πολυαναμενόμενη «κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής», που θα ελάφρυνε δήθεν τα νοικοκυριά και είχε διαφημιστεί δεόντως, δεν ήταν τίποτα περισσότερο παρά μία ακόμα απάτη με τεράστιο οικονομικό κόστος για τον λαό. Οσα ανακοίνωσαν οι προμηθευτές της Ενέργειας και η κυβέρνηση, σκιαγραφούν έναν άθλιο μηχανισμό, μέσω του οποίου μονιμοποιούνται οι αυξήσεις - φωτιά στο ηλεκτρικό ρεύμα και μάλιστα χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν.

Ετσι, λοιπόν, αυτό που προκύπτει είναι πως οι χρεώσεις του Αυγούστου θα ενσωματώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής απευθείας στα τιμολόγια και έτσι οι λογαριασμοί που θα φτάνουν από το φθινόπωρο και μετά στα νοικοκυριά θα είναι διπλάσιοι, τριπλάσιοι και τετραπλάσιοι. Χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής μεν αλλά με μια σταθερή και διαχρονική ρήτρα που καλείται να πληρώσει ο λαός από τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης της αγοράς Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης» και των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων.