Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Την Κυριακή η μεγάλη εκδήλωση για τις δίκες στο Εκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης


Ειδική έκδοση με σημαντικά ντοκουμέντα και στοιχεία, φόρος τιμής στους Αλύγιστους, θα κυκλοφορήσει στην εκδήλωση

Μαχητές του ΔΣΕ στα Πιέρια οδηγούνται στο Εκτακτο Στρατοδικείο
Μαχητές του ΔΣΕ στα Πιέρια οδηγούνται στο Εκτακτο Στρατοδικείο
Μεγάλη εκδήλωση για τις δίκες στο Εκτακτο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης την περίοδο 1946 - 1951, κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης του ΔΣΕ αλλά και στη συνέχεια, διοργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 29 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος» του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Θα μιλήσουν ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ, και ο Γιώργος Σανίδας, πανεπιστημιακός καθηγητής, ιστορικός.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει, επίσης, προβολή βίντεο για τις δίκες της Θεσσαλονίκης με μαρτυρίες καθώς και μουσικό - καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση με υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ καθώς και άλλο υλικό που έχει συλλεχθεί, με κομματικά ντοκουμέντα, εφημερίδες, φωτογραφίες, έγγραφα του Εκτακτου Στρατοδικείου.

Επίσης, θα διατίθεται ειδική έκδοση - μπροσούρα της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με στοιχεία για τη λειτουργία του Εκτακτου Στρατοδικείου Θεσσαλονίκης. Η έκδοση θα διακινηθεί στη συνέχεια μέσω των Κομματικών Οργανώσεων.

Σήμερα, παρουσιάζουμε στον «Ριζοσπάστη» ένα μέρος αυτής της συλλογικής ερευνητικής προσπάθειας που έγινε για τις δίκες του Εκτακτου Στρατοδικείου της Θεσσαλονίκης την περίοδο 1946 - 1951 και περιλαμβάνεται στην ειδική έκδοση 56 σελίδων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Προειδοποίηση


«Τα Βαλκάνια έχουν ανάγκη από την ευρωπαϊκή προοπτική, για να μην επαναληφθεί το δράμα της δεκαετίας του '90», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Η αποστροφή αυτή θα έμοιαζε, βέβαια, με «μαύρο» χιούμορ, αφού το δράμα των λαών των Βαλκανίων φέρει φαρδιά - πλατιά τη ματωμένη υπογραφή της ιμπεριαλιστικής ένωσης, που έπαιξε ρόλο «πρώτου βιολιού» στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στο βομβαρδισμό της Σερβίας, τροφοδότησε τους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, χάραξε με το αίμα των λαών τα νέα σύνορα στην «πίσω αυλή» της, με στόχο να στρώσει το δρόμο για την επέλαση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων. Αν κοιτάξει όμως κανείς προς τα μπρος, τους σχεδιασμούς για την «ευρωατλαντική ολοκλήρωση» των Βαλκανίων και τους ανταγωνισμούς με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τότε η αποστροφή Γιούνκερ μοιάζει περισσότερο με... προειδοποίηση προς τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και προς όσες κυβερνήσεις της περιοχής «λοξοκοιτάνε» προς άλλες κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς τη Ρωσία. Αν βάλει κανείς στην εξίσωση και την «καούρα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αναλάβει πρωταγωνιστικούς ρόλους στα επικίνδυνα αυτά σχέδια, είναι παραπάνω από φανερή η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή.

Μη μιλήσεις ξανά για Πρωτομαγιά, Φασίστα!



Μη μιλήσεις ξανά για Πρωτομαγιά, Φασίστα!

 

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018 
 Όσο πλησιάζει η εξαιρετικά «άβολη», για χρυσαυγίτες κι εργοδοσία, επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι φασίστες κάνουν «φιλότιμες» προσπάθειες να εμφανιστούν στους εργαζόμενους ως «προστάτες» κι «υποστηρικτές» των εργασιακών δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση τα τελευταία χρόνια.
Έτσι φέτος αποφάσισα να τους προλάβω, αναδημοσιεύοντας ένα εξαιρετικά καλογραμένο και στοχευμένο άρθρο του Γεράσιμου Χολέβα που είχε δημοσιευτεί στον Ημεροδρόμο την επομένη της Πρωτομαγιάς του 2015.
Το μόνο που πρόσθεσα είναι κάποιες φωτογραφίες και τους συνδέσμους! Καλή ανάγνωση!

«Μίλησες για την Πρωτομαγιά, Φασίστα ;»

Άκου, φασίστα! Από την αρχή της ύπαρξης σου προσπάθησες να μιλήσεις στους εργαζόμενους, επιδιώκοντας να τους στρέψεις ενάντια σε «ξένους» εργαζόμενους. Χτες, Πρωτομαγιά, την κόκκινη Πρωτομαγιά από το αίμα των εργατών, εμφανίστηκες να «γιορτάζεις» κι εσύ!

Στιβ Γιατζόγλου: «Φυσικά και είμαι φασίστας» – Είσαι και ΝΑΖΙ




Στιβ Γιατζόγλου: «Φυσικά και είμαι φασίστας» – Είσαι και ΝΑΖΙ (του Γεράσιμου Χολέβα)

 

 «Τι σημαίνει «δεν δεχόμαστε φασίστες στον Πανιώνιο»; Τι είναι αυτό; Είπαν ότι υποστηρίζω την Χρυσή Αυγή… Φυσικά και είμαι φασίστας! Ο αθλητισμός είναι φασισμός. Κάθε αθλητικός χώρος έχει φασισμό. Οι προπονητές δηλαδή τι είναι; Δημοκράτες; Υπάρχει κανένας αθλητής που ψηφίζει για να παίξει βασικός ή όχι; Κάθε προπονητής και κυρίως οι μεγάλοι, ο Ιωαννίδης, ο Ίβκοβιτς, ο Ομπράντοβιτς, δεν έχουν δημοκρατικές αρχές. Έτσι είναι, τι να κάνουμε;». 

Τα παραπάνω δήλωσε ο φασίστας (σύμφωνα με τη δήλωση του) Γιατζόγλου απαντώντας στην απόφαση του κόσμου του Πανιωνίου να μην δεχτεί στην ομάδα του έναν φασίστα, έναν υποστηρικτή των ναζί της Χρυσής Αυγής.  Αυτή η δήλωση μαζί με άλλες έγινε στην ιστοσελίδα sdna.gr, μετά την ακύρωση της συμφωνίας να αναλάβει ο Γιατζόγλου την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από την έντονη αντίδραση των φιλάθλων. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ --ΑΠΕΙΘΑΡΧΊΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΈΩΝ !!





Την ημέρα που η εργατική τάξη θα διαδηλώνει στους δρόμους τιμώντας τους νεκρούς της (1ηΜάη), η κυβέρνηση επέλεξε να εντάσσονται στο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τα χρέη προς τους δήμους.
Έτσι, όσοι έχουν οφειλή σε δήμο πάνω από 500 ευρώ και δεν έχουν προβεί σε ρύθμιση, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους !
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι κατασχέσεις γίνονταν από Τράπεζες, Εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.
 Ήρθε, όμως, η στιγμή που, με κυβέρνηση ΄΄αριστεράς΄΄, κατασχέσεις πρώτης κατοικίας θα γίνονται υποχρεωτικά και από δήμους.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δικαιώσει όσους εδώ και πολλά χρόνια καταγγέλλουν, ότι η Αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί – με ευθύνη των αστικών κυβερνήσεων και ειδικά των μνημονιακών – σε μακρύ χέρι της εξουσίας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018


Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους, για να ανατραπεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και των πολέμων.
Τιμάμε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, με την οποία η εργατική τάξη στη χώρα μας απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της κόμμα. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το ΚΚΕ αγωνίζεται σταθερά για να απαλλαγούν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, με ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.

Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος, στη χώρα μας και διεθνώς. Οργανώνουμε τους σύγχρονους αγώνες της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, στα συνεχόμενα αντιλαϊκά μέτρα, στα μνημόνια, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.