Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Κομμάτια του ίδιου παζλ


 

Τη μεγάλη εικόνα του «ενεργειακού χάρτη» που χαράσσει ο ευρωατλαντικός σχεδιασμός στην Ανατ. Μεσόγειο, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τους λαούς της περιοχής, περιέγραψαν οι πρέσβεις των ΗΠΑ που συμμετείχαν στο καθιερωμένο πλέον πάνελ του Ενεργειακού Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη.

Αν και ο κυνισμός περίσσεψε στις τοποθετήσεις όλων, αυτή που ξεχώρισε ήταν η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ, η οποία έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα να «πείσει» την κυπριακή κυβέρνηση να άρει τις όποιες αντιρρήσεις της στη συνέχιση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με την Ελλάδα και σε δεύτερη φάση με το Ισραήλ. «Αυτό που πραγματικά πρέπει να δούμε στην Κύπρο και στο οποίο θα θέλαμε να βοηθήσουμε ως εταίρος, είναι το είδος της ηγεσίας που θα βοηθήσει στην υλοποίηση ορισμένων έργων, όπως η μεγάλη θαλάσσια διασύνδεση», είπε η πρέσβειρα και αμέσως πέρασε «στο ψητό»...

* * *

«Βλέπουμε ότι η υψηλή παγκόσμια ζήτηση για φυσικό αέριο έχει ενδυναμώσει τη Ρωσία, οπότε υπάρχει επείγουσα ανάγκη, απόλυτη ανάγκη για τα δυτικά έθνη που κατέχουν αυτούς τους πόρους να τους βγάλουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό, οπότε η πρόοδος στις ΑΠΕ και το φυσικό αέριο μαζί είναι καθυστερημένη (...) Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Κύπρου, αυτά τα έργα δεν είναι απλά τοπικά έργα ή εθνικά έργα. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για κράτη - μέλη της ΕΕ ή για συμμάχους στο ΝΑΤΟ, η διατλαντική οικογένεια πρέπει να σκέφτεται πολύ ευρύτερα για το πώς είναι να αντιμετωπίζουμε το Κρεμλίνο με αυτούς τους τρόπους».

ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ισχυρίζονται ότι «στηρίζουν τους ευάλωτους» ενώ φοροληστεύουν τον λαό και οι επιχειρηματικοί όμιλοι απογειώνουν τα κέρδη τους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Αναδιανομή «ψίχουλων» για ανθρώπους που παλεύουν με τη φτώχεια και την εξαθλίωση την ίδια στιγμή που με διάφορους τρόπους ακόμα και υποτιθέμενες «φιλολαϊκές» εξαγγελίες ουσιαστικά οδηγούν σε εξασφαλισμένα κέρδη για το κεφάλαιο είναι το ρεζουμέ των ανακοινώσεων της διυπουργικής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε σήμερα στο πλαίσιο της «εξειδίκευσης» των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παίρνοντας την σκυτάλη της λαϊκής εξαπάτησης από τον πρωθυπουργό και επιχειρώντας να παρουσιάσουν μια μαγική εικόνα σε σχέση με την βάρβαρη πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική οι συμμετέχοντας υπουργοί επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού ανακοινώνοντας μέτρα που ουσιαστικά ευνοούν απόλυτα το κεφάλαιο.

Μέτρα που χυδαία παρουσιάζονται ως «το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε» στα πλαίσια των «αντοχών» της καπιταλιστικής οικονομίας την ίδια στιγμή που οι επιχειρηματικοί όμιλοι «ταΐζονται» με δισ. ευρώ και δίνονται 500εκ ευρώ την μέρα για να πλέει ελληνική φρεγάτα στο «στόμα του λύκου» στην Ερυθρά Θάλασσα! 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ «Δεν είμαστε μυρμήγκια - Απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις»

 

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ ––

ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

E-mail osika@otenet.gr

 Αθήνα 11/9/2024

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Για τις αυξήσεις των συντάξεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

 

Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τις περίφημες «αυξήσεις» των συντάξεων από το βήμα της ΔΕΘ, σε ποσοστά από 2,2% έως 2,5%, επιχειρώντας, αφ’ ενός να εξαπατήσουν τους συνταξιούχους, αφ’ ετέρου να τους εμφανίσουν και πάλι… ευνοημένους από την πολιτική των δήθεν παροχών της, όταν την ίδια ώρα χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωναν στη Θεσσαλονίκη, απορρίπτοντας τις αυξήσεις - κοροϊδία και απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

Μαζί με την κυβέρνηση σε αυτή την εκστρατεία μια μερίδα των ΜΜΕ και του Τύπου προσπαθούν να σπείρουν αυταπάτες και να παρουσιάσουν ευρωστία όχι μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και ευρύτερα στα λαϊκά στρώματα της που υποφέρουν  ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται θα λύνουν σταδιακά τα προβλήματα.

 
Ποια είναι όμως η αλήθεια;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ Η προσπάθεια παρεμπόδισης του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη θα πέσει στο κενό!

 

Απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος «Παύλου Μελά» στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ

 

 

Σε ανακοίνωσή του για την προσπάθεια παρεμπόδισης του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη προσπάθεια της διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος "Παύλου Μελά" στη Θεσσαλονίκη να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου στην Πολίχνη.

Συγκεκριμένα, παρότι ο Δήμος Παύλου Μελά και το Ταμείο Εθνικής Άμυνας έχουν παραχωρήσει τον χώρο του πρώην στρατοπέδου για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, η Αστυνομική Διεύθυνση, ανακαλύπτοντας προφάσεις, ζητά να ανακληθεί η άδεια παραχώρησης, παρά το γεγονός ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο εδώ και χρόνια.

Είναι φανερή η ενόχληση διάφορων μηχανισμών από την αγωνιστική δράση της ΚΝΕ και από τη μαζική συμμετοχή της νεολαίας στις εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή".