Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωτοπόρα δράση παντού, να γίνει η απεργία κορυφαίος σταθμός της πάλης του λαού

 

Στις 9 Νοέμβρη υπάρχει η δυνατότητα, η αγανάκτηση και ο θυμός που υπάρχουν σε πλατιά τμήματα του λαού από τις συνέπειες της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που μας βυθίζει το εκμεταλλευτικό σύστημα, να εκφραστούν με αγώνα, με μαζική κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων που θέτουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους. Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί για το πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση να απαντηθούν με αποφασιστική κλιμάκωση της πάλης, με τη δημιουργία προϋποθέσεων για απεργιακό ξεσηκωμό, απορρίπτοντας κάθε στάση αναμονής και ανοχής σε μια πολιτική που είναι επικίνδυνη.

Επίσης, να ενταθεί η πάλη στα κινήματα αυτών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, που βλέπουν τη ζωή τους να επιδεινώνεται, τα προβλήματα να τους πνίγουν. Για να βγει στον δρόμο του αγώνα η νεολαία, που στη ζωή της εμφανίζονται πιο οξυμένα σε αυτήν τη φάση τα ζητήματα της στέγης, όπως στους φοιτητές, των όρων ανοίγματος των σχολείων στους μαθητές, τα ζητήματα των όρων εργασίας για τους νεότερους εργαζόμενους. Οι αυτοαπασχολούμενοι που τα συσσωρευμένα χρέη σε συνδυασμό με το μεγάλο κύμα της ακρίβειας σε Ενέργεια και πρώτες ύλες βάζουν θηλιά στον λαιμό τους. Η φτωχή αγροτιά και οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να ανεβαίνει στα ύψη.

Να μη μείνουν #Παγιδευμένοι στα σενάρια που γράφουν κυβερνητικοί σωτήρες! Να γράψουμε το δικό μας σενάριο!

 


Σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοινωνικών Λειτουργών, με αφορμή την εμφάνιση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, σε τηλεοπτική σειρά…

Σχόλιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Κοινωνικών Λειτουργών, με αφορμή την εμφάνιση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, σε τηλεοπτική σειρά…

“Την ώρα που ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κάνει guest εμφάνιση στη σειρά #Παγιδευμένοι:

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες είναι #Παγιδευμένοι σε δομές-φυλακές στα νησιά της χώρας

-Δεκάδες ξεριζωμένοι στην προσπάθεια τους να βρούν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, καταλήγουν #Παγιδευμένοι σε μια βάρκα υπό την απειλή της επαναπροώθησης.

Ταμείο Ανάκαμψης και ΜΚΟ: «Δούρειος ίππος» για την υλοποίηση του «νέου ΕΣΥ»

 

Το πρωτόγνωρο παράδειγμα ΣΔΙΤ σε ψυχιατρική υπηρεσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

 

Το τελευταίο διάστημα ο λαός παρακολουθεί τους καβγάδες ανάμεσα στα αστικά κόμματα σχετικά με το μοίρασμα του Ταμείου Ανάκαμψης. Το ΚΚΕ από την αρχή ενημέρωσε τον λαό ότι κάθε ευρώ προϋποθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας. Το παράδειγμα του τομέα της Ψυχικής Υγείας είναι ενδεικτικό.

Το υπουργείο Υγείας πρόσφατα ανακοίνωσε πρόγραμμα 69 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την ανάπτυξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας πανελλαδικά. Προβλέπεται η ίδρυση Κέντρων Ψυχικής Υγείας, μονάδων αυτισμού, υπηρεσίες για φοιτητές, ηλικιωμένους (ιατρεία μνήμης κ.ά.), πρόσφυγες κ.ά. Πρόκειται για πραγματικά αναγκαίες υπηρεσίες. Είναι όμως σημαντικό να δούμε γιατί «έπιασε ο πόνος» την κυβέρνηση και την ΕΕ για την κάλυψη των αναγκών Ψυχικής Υγείας του λαού.

Γιατί τα ραγδαίως αυξανόμενα προβλήματα Ψυχικής Υγείας του λαού δημιουργούν προβλήματα στην κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών ομίλων, στη δημοσιονομική σταθερότητα. Οδηγούν όλο και περισσότερο εργατικό δυναμικό σε απουσίες από την εργασία, σε χαμηλή παραγωγικότητα, δεν επιτρέπουν τη δουλειά έως τα βαθιά γεράματα (προβλέπονται μονάδες «ενεργούς γήρανσης»). Επιπλέον αποτελούν σημαντικό κόστος στα αστικά κράτη.

Είναι ενδεικτική η έκθεση της ΕΕ «Υγεία με μια ματιά: Ευρώπη 2018» (που εκδόθηκε πριν την πανδημία, η οποία αναγνωρισμένα όξυνε τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας). Εκεί επισημαίνεται: «Τα προβλήματα Ψυχικής Υγείας επηρεάζουν περίπου 84 εκατομμύρια άτομα σε ολόκληρη την ΕΕ. Εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος της κακής Ψυχικής Υγείας υπερβαίνει το 4% του ΑΕΠ (πάνω από 600 δισ. ευρώ) στις 28 χώρες της ΕΕ».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 24-25 Σεπτέμβρη

 


 

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 24-25 Σεπτέμβρη:

- 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»: Συνάντηση δεκάδων χιλιάδων νέων με το ΚΚΕ «για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» - Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας η κοσμοπλημμύρα και τη δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων.

- Κορύφωση το Σάββατο με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος.

- Εξελίξεις σε οικονομικά και ενέργεια: Με μπαράζ μέτρων στήριξης των ομίλων, στέλνουν τον λογαριασμό στους λαούς.

- Εξεταστική για υποκλοπές: Επιχείρηση συγκάλυψης με πολλαπλές στοχεύσεις.

- Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη: Πρωτοπόρα δράση παντού, για να γίνει κορυφαίος σταθμός της πάλης του λαού.