Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Οι εξελίξεις εκθέτουν τους πολύχρωμους θιασώτες του καπιταλιστικού μονόδρομου

 

Η ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος

 

  Πηγή: Motionteam

 

Τη νέα κλιμάκωση της επίθεσης της διοίκησης της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» σε βάρος των εργαζομένων καταγγέλλει λίγους μήνες μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για «πολλές και καλές θέσεις εργασίας» η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τα σχέδια της εταιρείας για αναδιάρθρωση, που συνδέεται με τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της και το κλείσιμο των Μεταλλείων «Μαύρες Πέτρες», όπου το τελευταίο διάστημα, κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι. 

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις αυτές, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους πολύχρωμους «θιασώτες» του καπιταλιστικού μονόδρομου, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι μοναδικό κριτήριο για τις καπιταλιστικές επενδύσεις, αποτελεί το κυνήγι του μέγιστου ποσοστού κέρδους για τους μετόχους - επενδυτές και καλεί τους εργαζόμενους, συνολικά τον λαό της περιοχής, σε αγωνιστική συμπόρευση για να χτίσουμε έναν διαφορετικό «Οδικό Χάρτη» που θα φέρει στο προσκήνιο τις δικές μας εργατικές και λαϊκές ανάγκες. 

Μ. Κομνηνάκα: Η αυξομείωση των ποινών δεν αντιμετωπίζει την εγκληματικότητα (VIDEO)

 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ


Χρειάζεται πλέγμα μέτρων πρόληψης, σωφρονισμού και επανένταξης

 

 



H οριζόντια αύξηση ή μείωση των ποινών δεν αποτελούν δείγμα προόδου ή συντήρησης και δεν δίνουν λύσεις στο πρόβλημα της εγκληματικότητας, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Ξεσκεπάζοντας την κάλπικη αντιπαράθεση που στήθηκε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ύψος των ποινών, σημείωσε ότι μια ποινή από μόνη της δεν μπορεί να αποτρέψει την αύξηση της εγκληματικότητας και υπάρχουν πολλά παραδείγματα γι' αυτό και ότι το ύψος των ποινών δεν έχει αποτελέσματα εάν δεν συνδυάζεται με ένα πλέγμα μέτρων πρόληψης, σωφρονισμού, επανένταξης και στήριξής τους στην κοινωνική ζωή και πρέπει να κρίνεται με επιστημονικούς όρους. Η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι η ποινή πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά για κάθε αδίκημα και όχι να αυξομειώνεται ανάλογα με την επικαιρότητα.

Οργανώσου στο Συνδικάτο σου (ΦΩΤΟ)

 
ΑΦΙΣΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
 


 

Το κάλεσμα με τη σημασία και την ανάγκη οργάνωσης του εργαζόμενου στο Συνδικάτο του, μεταφέρουν αφίσες του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα πρόσφατα θετικά αποτελέσματα των αγώνων σε COSCO και E-FOOD.

«Το δίκιο με οργάνωση και αγώνα κατακτιέται», αναφέρεται στις αφίσες.

 

Η δύναμη της αλληλεγγύης

 

Φωτό αρχείου 
Φωτό αρχείου

 

«Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας, μας αφορά όλους». Με μηνύματα όπως αυτό, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε εργαζόμενους άλλων κλάδων και χώρων δουλειάς, που δίνουν μεγάλες μάχες το τελευταίο διάστημα.

Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στήριξαν τους λιμενεργάτες της COSCO, συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους, οργάνωσαν αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα. Το κύμα της αλληλεγγύης ξεπέρασε τα σύνορα, με τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν σε Τουρκία, Δανία, Γαλλία, ακόμα και στο Μεξικό.

Η δύναμη της αλληλεγγύης φάνηκε και στο συλλαλητήριο των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην Αθήνα, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και συνδικάτων της Αττικής, που το ερχόμενο Σάββατο ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή και στους απεργούς της ΛΑΡΚΟ.

Προτεραιότητες


Την ώρα που «βράζει» ο κορονοϊός, άλλο ένα αποκαλυπτικό παράδειγμα ανέδειξε η χτεσινή περιοδεία του ΚΚΕ στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», στο πλαίσιο του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιεί το Κόμμα, προβάλλοντας την πρότασή του για την Υγεία. Την ώρα που σε ένα από τα πιο κεντρικά νοσοκομεία της Αθήνας η κυβέρνηση «δεν δίνει δεκάρα» για να καλυφτούν οι τεράστιες ελλείψεις, με υπαρκτό τον κίνδυνο να κλείσουν κλινικές, καθώς προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 2010 (!), πρόσφατα εγκρίθηκε κονδύλι του ΕΣΠΑ ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ για... την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του νοσοκομείου! Με δυο λόγια, «λεφτά υπάρχουν» για τις «πράσινες» μπίζνες που ιεραρχεί το κεφάλαιο, την ίδια ώρα που στο «εσωτερικό» των νοσοκομείων δεν υπάρχει ούτε κρεβάτι, ούτε γιατρός. Αλλωστε, και στη μία και την άλλη περίπτωση, είτε μιλάμε δηλαδή για τις «πράσινες» μπίζνες, είτε για τη διαχείριση της πανδημίας και τις «χρυσές δουλειές» του κεφαλαίου στο εμπορευματοποιημένο σύστημα της Υγείας, οι ίδιες «προτεραιότητες» βαραίνουν: Τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων και η διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Κι αυτή η περίπτωση δείχνει πως το «εδώ και τώρα» μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξης του ιδιωτικού τομέα, που διεκδικούν γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι, δεν μπορεί παρά να πηγαίνει κόντρα στις προτεραιότητες του κεφαλαίου, που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.