Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: Δύο τα "θύματα" της Κυριακής - Γνωστή αλυσίδα καταστημάτων απέλυσε υπαλλήλους επειδή απέργησαν – Πιέσεις και σε άλλους εργαζομένους

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι» δηλώνουν οι εμποροϋπάλληλοι 

Δεν ήθελαν να δουλεύουν τις Κυριακές και βρέθηκαν στο δρόμο. Ο λόγος για δύο πωλήτριες μεγάλης αλυσίδας καταστημάτων που δραστηριοποιείται στην οδό Μαιζώνος της Πάτρας.
Οι κοπέλες, επικαλούμενες και την απεργία που είχε προκηρύξει για την Κυριακή ο κλάδος τους αρνήθηκαν να δουλέψουν Κυριακή όμως τελικά, όπως πληροφορείται το thebest.gr έμειναν άνεργες. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία το αφεντικό τους δεν ανέχθηκε την αντίρρηση που εξέφρασαν και τις πέταξε στο δρόμο.
Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο της Πάτρας και έχει προκαλέσει ήδη έντονες αντιδράσεις, τόσο από τον εμπορικό κόσμος της πόλης, όσο και από τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων. Μάλιστα οι δύο κοπέλες θα έχουν το απόγευμα συνάντηση με τους εκπροσώπους τους Συλλόγου, όπου θα εκτεθεί πλήρως η κατάσταση και θα συντονιστεί η δράση τους.
«Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Με την ευκαιρία της αυριανής απεργίας θα γίνει σάλος», διαμηνύει μέσω του thebest.gr η πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου.  Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έντονες πιέσεις για να δεχθούν να εργάζονται τις Κυριακές δέχονται και άλλοι υπάλληλοι αλυσίδων που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα. 

πηγή:  thebest.gr