Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί…



 
Είναι ίσως μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες της χρονιάς και δικαίως κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.



Δεν αρκούν χίλιες λέξεις, ούτε χίλιες εικόνες, για να περιγράψει κανείς τη δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός της Παλαιστίνης, ένας λαός που δε θεωρείται “περιούσιος” και δεν τον αφήνουν να ζήσει στον τόπο του.

Αρκεί όμως μία φωτογραφία, με το ξιπόλυτο τάγμα ενάντια στις πάνοπλες στρατιές του κράτους του Ισραήλ που δολοφονεί αυτόν το λαό, για να δείξει τον αγώνα του και το σθένος του.,

Τα παιδιά δε γλιτώνουν πάντα από τους σύγχρονους Ηρώδηδες, που δολοφονούν αδιακρίτως όποιον ανιστέκεται. Αν γλιτώσει όμως το αδούλωτο πνεύμα αυτών των παιδιών, υπάρχει ελπίδα -ακόμα κι αν αυτά θυσιαστούν γι’ αυτόν τον αγώνα και δε ζήσουν αρκετά για να τον δουν να δικαιώνεται…

 http://www.katiousa.gr

Καλή αγωνιστική χρονιά


     ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΗ               ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ
 


   ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ

Όταν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «γλείφουν» τους καπιταλιστές









Από atexnos
 
Ναζιστικά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των μεγαλοβιομηχάνων. Αυτός ο ρόλος των φασιστοειδών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής έχει αποδειχθεί πολλαπλώς τα τελευταία χρόνια, τόσο μέσα στη Βουλή (όπου λειτουργούν ως εκπρόσωποι των εφοπλιστών), όσο και έξω απ’ αυτήν, στους χώρους δουλειάς (π.χ. Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος) όπου έχουν αναλάβει ρόλους “μπράβων” για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών, με σκοπό να εκφοβίσουν το εργατικό-λαϊκό κίνημα.

οι Μπολσεβίκοι του Πελετίδη ετοιμάζονται να στεγάσουν k άπορους φοιτητές ?!!


Ο Δήμος της Πάτρας ετοιμάζει ξενώνα για άπορους φοιτητές στο κέντρο της πόλης

 
Αξιοποιεί ακίνητο που είναι εγκαταλειμμένο



Στη δημιουργία ξενώνα για άπορους φοιτητές προχωρά ο Δήμος της Πάτρας αξιοποιώντας το ακίνητο που έχει διατεθεί από δωρεά στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα στο κέντρο της πόλης. Το νεοκλασικό κτίριο, χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί δωρεά προς τον Δήμο Πατρέων με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για δωρεάν στέγαση φοιτητών.

Καλή αγωνιστική χρονιά!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2018



ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
 

«Θέλετε να γίνουμε Κούβα;»…





«Θέλετε να γίνουμε Κούβα;»… – του Νίκου Μπογιόπουλου

 



   Την 1η Γενάρη συμπληρώνονται 59 χρόνια από την επικράτηση της Επανάστασης στην Κούβα. Ήταν Πρωτοχρονιά του 1959 όταν οι δυνάμεις των επαναστατών μπαίνουν θριαμβευτικά στην Αβάνα με επικεφαλής τον Τσε Γκεβάρα.



  
 Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 του μήνα, φτάνει στην Αβάνα και ο Φιντέλ Κάστρο. Ο Κάστρο δηλώνει:

«Ζούμε μια αποφασιστική στιγμή της ιστορίας μας. Η τυραννία έπεσε. Απέραντη είναι η λαϊκή χαρά. Έχουμε όμως ακόμα πολλά να κάνουμε. Δεν έχουμε την αυταπάτη να πιστεύουμε ότι από δω και μπρος όλα θα είναι εύκολα. Ισως στο μέλλον όλα θα ‘ναι ακόμα πιο δύσκολα»…

   Τα λόγια του Κάστρο αποδεικνύονται προφητικά όταν δυο χρόνια αργότερα, τον Απρίλη του 1961, εκδηλώνεται η ανοιχτή επέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας στον Κόλπο των Χοίρων.

«Κι εφέτος η πρωτοχρονιά στη φυλακή με βρίσκει…»


Ο Φώτης Αγγουλές βρέθηκε στη φυλακή όπως βρέθηκαν οι χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης. Η κατηγορία σε βάρος του ήταν γελοία και φτιαχτή, όπως ήταν κι όλες oι κατηγορίες των συγκρατουμένων του. Η σύλληψή του προκάλεσε τη διεθνή αγανάκτηση. Την ίδια αγανάκτηση προκάλεσε και στον τόπο του, που γνώριζαν τα αισθήματά του και την αξία του.
«Κι εφέτος η πρωτοχρονιά στη φυλακή με βρίσκει…»
«Ο Αγγουλές βρέθηκε στη φυλακή όπως βρέθηκαν οι χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης. Η κατηγορία σε βάρος του ήταν γελοία και φτιαχτή, όπως ήταν κι όλες oι κατηγορίες των συγκρατουμένων του. Η σύλληψή του προκάλεσε τη διεθνή αγανάκτηση. Την ίδια αγανάκτηση προκάλεσε και στον τόπο του, που γνώριζαν τα αισθήματά του και την αξία του. Μα που δυνατότητες κείνο τον καιρό, για να εμποδίσουνε μια ντροπή, όταν στην πατρίδα μας η δικαιοσύνη κυκλοφορούσε σαν μέγαιρα στους δρόμους κρατώντας το σχοινί της κρεμάλας κι όταν κι ο τελευταίος χωροφύλακας, ο πιο άσημος συνεργάτης των κατακτητών, μπορούσε σε μια κόλλα χαρτί να τυλίξει την ανθρωπιά σου, τη ζωή σου, την ελευθερία σου.»