Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Η οργή δεν φιμώνεται!


Η αδελφή των διδύμων και οι φίλοι της  φορούσαν μπλουζάκια για τους νεκρούς των Τεμπών
Η αδελφή των διδύμων και οι φίλοι της φορούσαν μπλουζάκια για τους νεκρούς των Τεμπών

Το περιστατικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας την οργή και μαρτυρώντας την αδυναμία της κυβέρνησης. Στη διάρκεια ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, φοιτητές μαζί με την αδερφή των διδύμων κοριτσιών Χρυσή και Θωμαίς Πλακιά που σκοτώθηκαν στα Τέμπη επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών ζητώντας δικαιοσύνη.

Η απάντηση του πρωθυπουργού ήρθε και μέσω της βίας και των τραμπουκισμών της αστυνομίας και της φρουράς (;) απέναντι στους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Η πυροπροστασία είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους – Οι Δήμοι να μην βάλλουν πρόστιμα

 

 

Να απειθαρχήσουν με την εγκύκλιο και να μην επιβάλλουν πρόστιμα για την μη εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων, καλεί τους Δήμους η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ η κυβερνητική- κρατική ευθύνη και το οικονομικό κόστος να μεταφερθεί στις πλάτες των Δήμων και του λαού» και ξεκαθαρίζοντας ότι «η πυροπροστασία είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους».

Απαιτεί: 

  • Την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου και του κανονισμού που μεταφέρει τις ευθύνες και τα βάρη στους Δήμους και τους δημότες.

  • Να διασφαλίσει το κράτος τις απαραίτητες υποδομές και τον εξοπλισμό κατάσβεσης χωρίς καμία επιβάρυνση στους δημότες.

  • Να εξασφαλιστεί έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και Ο.Τ.Α.

  • Να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό. Να γίνουν προσλήψεις για μόνιμες θέσεις, με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και να καταργηθεί το αντιλαϊκό – αντεργατικό καθεστώς της εποχικής εργασίας.

Με τίποτα

 

Αλήθεια, πόσο θράσος έχουν μερικά παπαγαλάκια να εμφανίζουν την ΕΕ «οργισμένη» για τα εγκλήματα του Ισραήλ στη Γάζα και έτοιμη να πάρει μέτρα, σε αντίθεση μάλιστα με τις ΗΠΑ, που «σιωπούν» και στηρίζουν το Ισραήλ; Ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα γεωπολιτικά συμφέροντα και την προσπάθεια της ΕΕ να διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους με ισχυρά πετρελαιο-κεφάλαια στη Μέση Ανατολή και στον Περσικό Κόλπο, η στάση της απέναντι στο Ισραήλ την καθιστά συνένοχη, μαζί με την κυβέρνηση Νετανιάχου, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, στη σφαγή 35.000 Παλαιστινίων και στα εγκλήματα πολέμου που συνεχίζονται. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ ήταν η πρώτη που έβγαλε ψήφισμα καταδίκης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή, αναγνωρίζοντας το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», ενώ σε κάθε φάση του πολέμου στάθηκε πολιτικά και στρατιωτικά στο πλευρό του κράτους - δολοφόνου, χωρίς να δίνει δεκάρα για τα χιλιάδες νεκρά γυναικόπαιδα. Θυμίζουμε επίσης ότι η ΕΕ διατηρεί ναυτική δύναμη στην Ερυθρά, υποστηρικτικά στο Ισραήλ, πολεμώντας τους Χούθι, που εξαπολύουν επιθέσεις σε δυτικά εμπορικά καράβια, αλλά και προς το έδαφος του Ισραήλ. Οσοι λοιπόν προσπαθούν να ξεπλύνουν την ΕΕ από τις εγκληματικές ευθύνες της στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού - ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δηλώσεις του προέδρου του από τη Δυτική Οχθη - δεν πρόκειται να καταφέρουν τίποτα. Η ΕΕ του πολέμου έχει καταγραφεί στη συνείδηση του λαού ως στυγνός συνεργός στη σφαγή των Παλαιστινίων και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.

Θέσεις που στηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

 

Η Ελλάδα δεν έχει καμία θέση στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή της χώρας σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ θέτει σε κίνδυνο Ελληνες υπαξιωματικούς και αξιωματικούς και καθιστά τη χώρα μας στόχο αντιποίνων.

Ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους αντιμετωπίζει το πλήρωμα της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» (και κάθε επόμενης) με τη συμμετοχή της στην πολεμική επιχείρηση της ΕΕ στην Ερυθρά Θάλασσα, που κάνει «πλάτες» στο Ισραήλ, σε συνεργασία με άλλη όμοια των ΗΠΑ. Με ισχυρό ΚΚΕ, με περισσότερους βουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο την 9ηΙούνη, δυναμώνει η φωνή του ελληνικού λαού, που δεν θέλει να συμπεριφέρεται ως θύτης άλλων λαών, που σφαγιάζονται προκειμένου να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ειδικά, η συμμετοχή της χώρας στην επιχείρηση της Ερυθράς Θάλασσας, σε έναν πόλεμο που γενικεύεται, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού μας, αλλά τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των ομίλων διαμετακόμισης.

Ολα τα κόμματα, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος, στηρίζουν την ΕΕ. Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι ως διάττοντας αστέρας εμφανίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβρη του 2015 αναλαμβάνοντας την κυβερνητική εξουσία, σε συνεργασία (συγκυβέρνηση) με τους Ανεξάρτητους Ελληνες (ΑΝΕΛ). Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ως ΣΥΝ (πολιτικός πρόγονός του) συνέπραξε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και την Πολιτική Ανοιξη του Αντώνη Σαμαρά στην επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ, που μετέτρεψε τη λυκοσυμμαχία σε Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) (από ΕΚΑΧ, ΕΟΚ και ΕΥΡΑΤΟΜ). Το 2015 εμφανίστηκε ως ο απόλυτος κυρίαρχος υποτίθεται για να ανατρέψει την πολιτική που εφάρμοζε η κυβέρνηση της ΝΔ (Αντώνη Σαμαρά) που είχε παραλάβει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Γιώργου Παπανδρέου), με μια μικρή αλλαγή προσώπων - όχι όμως και πολιτικής - στα διαστήματα 2011 - 2012 (κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου) και 2012 (κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου).

Αυτό που τους «φοβίζει»...


 

11+1 μέρες απομένουν μέχρι τις ευρωεκλογές και στην ατζέντα της προεκλογικής αντιπαράθεσης κυριαρχεί το lifestyle, το ποιος θα έχει τα πρωτιά στην «κεντροαριστερά» ...και το ζύγισμα της φέτας!

Απέναντι στον αποπροσανατολισμό βρίσκεται μόνο το ΚΚΕ, που αναδεικνύει τους ενόχους για τα πραγματικά προβλήματα που καίνε τον λαό: Την ΕΕ των μονοπωλίων και την πολιτική της, την κυβέρνηση της ΝΔ που την υλοποιεί και τα κόμματα που στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της, προσφέροντάς της συναίνεση.

Αντί να πουλάει φούμαρα για «συνταγές» που θα αντιμετωπίσουν τάχα την ακρίβεια χωρίς να πειράξουν τρίχα από τις πραγματικές αιτίες της, το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει ότι για να πάρει ο λαός ανάσα από την ακρίβεια πρέπει να χάσουν τα μονοπώλια, να πληγεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Αντί να μυξοκλαίει για την Ευρώπη που είναι ...ουραγός στις διεθνείς εξελίξεις, να ορκίζεται πίστη στην «ιερή αμυντική συμμαχία» του ΝΑΤΟ και στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο, το ΚΚΕ είναι το μόνο που μιλάει για την «ΕΕ του πολέμου».

Λέει ότι η ειρήνη και ασφάλεια περνάει μέσα από τον αγώνα για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσει η φρεγάτα από την Ερυθρά.